Forum PCLab.pl: z270 strix 16x pcie nie dziala - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

z270 strix 16x pcie nie dziala

#1 Użytkownik jest niedostępny   m509 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 98
  • Dołączył: So, 30 Sie 14

Napisany 13 Maj 2019 - 10:30

Witam, kupilem 2 plyty od kopacza, mialy byc sprawne ale jak sie okazalo w obu 16x pcie uwalone, pozostale dzialaja. Sprawdzalem tak na szybko- bios do ustawien domyslnych dalem, i to samo- nie daje obrazu. cos jeszcze pokombinowac z bateria itp, czy to daremne?
I teraz najwazniejsze- te x8 to od jakiej karty ograniczy fps? raz pisza ze bardzo, a pozniej ze to tylko minimalnie. dzieki

Ten post był edytowany przez m509 dnia: 13 Maj 2019 - 10:31


#2 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • nie skalpuJEŻ - procesora nie wyśrubuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19479
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 13 Maj 2019 - 10:49

W obu? Sprawdź gdzieś indziej czy z CPU wszystko jest ok - czy np. nie jest brudne od spodu.

#3 Użytkownik jest niedostępny   xolox 

  • Xolox inside
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5170
  • Dołączył: Pn, 12 Lip 04

Napisany 13 Maj 2019 - 10:50

Jeśli prócz karty graficznej nie masz tam nic więcej wpiętego to spójrz jeszcze czy wszystkie piny w slocie dobrze wyglądają.

A jaki masz procesor ?

Wg testów na internetach raczej nie masz się o co martwic ;) PCI 8x 3.0 Chyba że włożysz tam jakiegoś Titana ;)
Spróbuj uzyskac jakiś zwrot kasy...

#4 Użytkownik jest niedostępny   m509 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 98
  • Dołączył: So, 30 Sie 14

Napisany 13 Maj 2019 - 10:59

sprawdzam 2 i ta wogole nie lata, dopiero z integra. g4600 i 4560. tom se zarobil $ :/
ok, dobrze ze chociaz ta wydajnosc pcie spoko.
- jakis riser do tego i po sprawie? jak radzicie?

==========
sorki, moj blad nie ogarnelem ze cos z ramem przy 2 plycie, wiec dziala tak samo jak ta 1 czyli tylko na x8 + 1slot ram uwalony.
Oki na ta chwile wazne ze dzialaja i cos z tego bedzie. dzieki za pomoc,

Ten post był edytowany przez m509 dnia: 13 Maj 2019 - 11:47


#5 Użytkownik jest niedostępny   m509 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 98
  • Dołączył: So, 30 Sie 14

Napisany 09 Czerwiec 2019 - 13:37

Witam ponownie. A wiec plyta wystawiona jako uszkodzona tzn 2 z 4 bankow ram dzialaja. ktos kupil wiec dla pewnosci sprawdzam przed zakupem.
nie mam juz 6600k ktory sprzedalem. mam 2x 4560 kaby lake wiec wkladam i co? no nagle wszystko dziala! 4 x ram i pcie!
Nie pamietam czy na 4560 sprawdzalem poprzednio, ale wydaje mi sie ze tak. 6600k dzialal poprawnie na innych plytach z270 i z170 wiec jakby byl uszkodzony to na zawsze by ten ram wywalal.
Jakies pomysly? Czy ten pendrak moze oszukiwac? czy moze po oc cos plyta szwankuje? (nie chce sprzedac dobrej plyty za pol darmo, bo lepiej sobie zostawic) dzieki za pomoc! :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   duniek 

  • Kielce
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9901
  • Dołączył: Pn, 11 Gru 06

Napisany 09 Czerwiec 2019 - 13:59

ile razy wsadzales cpu?

czasami trafi sie paproch ktorego nawet nie widac i nic nie chce dzialac dobrze, po "przedmuchaniu" wszsytko wraca do normy - mialem tak kilka razy, glownie wlasnie na plytach asus, ze nie działały sloty ramu z 4x4gb wykrywalo 8 albo 12gb , albo obraz był tylko z integry (pci-e dead)

Ten post był edytowany przez duniek dnia: 09 Czerwiec 2019 - 14:00


#7 Użytkownik jest niedostępny   m509 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 98
  • Dołączył: So, 30 Sie 14

Napisany 09 Czerwiec 2019 - 21:45

pewnie kilka razy bo mialem jeszcze 6600k i przekladalem z jednej plyty do 2.
I teraz tak: sprawdzilem wszytko kilka razy- wszystko dziala jak potrzeba na 2 roznych G4560. Czy moge z czystym sumieniem wystawic plye jako sprawna i nie martwic sie o zwrot czy jednak kupic procesor z k i sprawdzic po oc?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych