Forum PCLab.pl: Prawie nowy komputer a problem dalej występuje - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Ze względu na obowiązującą ciszę wyborczą funkcja komentowania została wyłączona do dn. 2019-05-26 godz. 21:00.

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Prawie nowy komputer a problem dalej występuje Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 15 Maj 2019 - 01:34

Problem moge podzielić na 2 części:
Stara Konfiguracja:
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5\'\', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)
Pamięć Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz CL14 (HX421C14FBK2/8)
Obudowa SilentiumPC Aquarius X70W (SPC141)
Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis 3 HE1425 v2 (SPC130)
Dysk SSD ADATA SU800 128GB SATA3 (ASU800SS-128GT-C)
Zasilacz SilentiumPC Vero L1 500W 80Plus (VL1-500)

Gdy posiadałem swoje stare części w komputerze:
W grach wysępowały takie mikro przycięcia,nawet powyżej 60 fps.Najczęściej to widać gdy w jakieś grze obracasz kamerą.
Walczyłem z tym już od ponad roku,pisałem wiele temató na różnych forach i jak dotąd nie znalazłem rozwiązania.

Więc postanowiłem już po tych 2,5 roku użytkowania sprzętu zmienić go na owiele wydajniejszy.
Więc kupiłem:
-Gigabyte B360M D3H
-i5 9400f
-MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G
+ DYSK SSD 512GB
+8 RAM

Jak się nie miło zaskoczyłem problem z przycinakami dalej występuje,może troszkę rzadziej.Co mi po tym,że mam ponad 60fps na ultra jak nie mam funu z rozgrywki przez to mikro przycięcia co jakieś 30s.
Jeśli chodzi o monitor:
sprawdzałem na tv i innym monitorze i to samo.
Zasilacz:
Jeszcze na starej konfiguracji testowałem inny i nic się nie zmieniło.
Ustawienia Geforce Experience troszke pomogły ale problem nie zniknął.

Wygląda to tak jak w 13sekundzie tego filmu(na filmie klatki spadly do 59 ale nawet gdy nie spadną niżej niż 60 to tak jest)
https://www.youtube....eature=youtu.be

Ten post był edytowany przez Arczi21 dnia: 15 Maj 2019 - 01:36


#2 Użytkownik jest niedostępny   Caroozo 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 259
  • Dołączył: Wed, 20 Sie 08

Napisany 15 Maj 2019 - 07:05

A nie instalujesz przypadkiem jakiegoś softu (np. AV czy coś innego) co powoduje takie problemy? Bo wymieniłeś całą platformę a problem zostaje - tu bym się dopatrywał problemu. Zainstaluj sobie czysty Windows, bez podłączania do sieci, zainstaluj tylko sterowniki, DX i najpotrzebniejsze rzeczy i wtedy porób testy - na 90% winny jest tu software.

Możesz sobie też zainstalować LatencyMon - ja używam tego softu do sprawdzania opóźnień w działaniu całego systemu, bo pracuję w audio i tam nie ma prawa być żadnych przycinek. Być może namierzy Ci winowajcę :).

#3 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1189
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 15 Maj 2019 - 08:57

Usuń sterownik karty za pomocą DDU - następnie podczas nowej instalacji nie wybieraj instalacji geforce experience oraz sterownika dzwięki nvidii - u mnie ten drugi powodował zawsze problemy ;)

Wyłącz ochrone w czasie rzeczywistym (windows defender)

Ten post był edytowany przez dawidoxx dnia: 15 Maj 2019 - 08:57


#4 Użytkownik jest niedostępny   voltan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 187
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 15 Maj 2019 - 13:51

Tak jak koledzy fajnie by było sprawdzić wszystko na "czyściochu". Ale ja na Twoim miejscu wypiął bym z kompa takie rzeczy jak niepotrzebne usb czy kable audio. Jak masz pada to tym lepiej bo wywalisz klawiaturę i myszkę też. Mi kiedyś dziwnie zwierał jakiś kabelek po obudowie i miałem takie ścinki. Ale to było lata temu i nie pamiętam od czego był.

Gry lecą z SSD?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Maleppo 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 118
  • Dołączył: Wed, 06 Lut 19

Napisany 15 Maj 2019 - 16:31

wbij w panel sterowania nvidia (prawy klik na pulpit i ci powinno sie na liście pokazać) -> zakładka zarządzanie ustawieniami 3D -> tryb zarządzania energią zmień na preferuj maksymalną wydajność. Ja miałem ten problem na nowym PC bo na starych od razu karta działała w 100% i nigdy w żadne panele nie musiałem wchodzić a tutaj wszystkie gry mi zacinały jak ch* a PC był 1060 i i5-7600k 16gb ram na tamte czasy dobry komp a miałem ciągle mikrościny. Ktoś z laba mi napisał po właczeniu msi afterburnera ze karta chodzi na 50% mocy bo jest ustawiony ten tryb domyślnie jakoś inaczej i po tym mi ustąpiły problemy z wydajnością.

Tylko kliknij ZAPISZ :E

#6 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 15 Maj 2019 - 17:21

AC Origins:
Jest tam taka opcja jak:
Synchorinzacja pionowa:

Dobra więc włączam tą opcje i ona zapobiega rozdzieraniu ekranu.
Więc jak to wygląda
Włączony Free Sync w monitorze oraz Włączona synchorizacja daje mi 75 klatek na sekunde.
Gdy widnieje te 75 klatek jest wszystko ok,obraz się nie rozdziera ale gdy tylko spadnie poniżej tą liczbe nagle obraz podczas kamery zaczyna się rozdzierac.

Włączony Free Sync + Synchorizacja Adaptawalna
Posiadam 60 fps ale teraz gdy spanie do np 58 zaczyna się rozdzierac obraz.

W sumie wyłączony free sync daje te same efekty(chociaż pewnie on nic nie daje na karcie nvidi)
Więc zostaje mi jedyna opcja zejście z ustawien graficznych aby nigdy nie spadały poniżej 60fps i włączenie tej synchronizacji adaptawalnej.
Hmm i tu zastanwiam się dlaczego tak jest,że gra nie może sobie poradzić i widać aż taki przeskok w jakości.
A i nagle zobaczyłem,że opcjach widnieje tylko 50 i 60Hz do wyboru chociaż monitor jest 75Hz i jeszcze niedawno widziałem tą opcje.


Dlaczego gra mimo jak mam włączona tą synchorizacje pokazuje 75fps i chodzi super a gdy spadnie chociaż o 1 to nagle zacięcia się pojawiają.I tak samo jak mam tą drugą opcje przy 60 działą a gdy spadnie do 58 to nagle to się zaczyna.

Ten post był edytowany przez Arczi21 dnia: 15 Maj 2019 - 17:23


#7 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 15 Maj 2019 - 17:50

Teraz odpaliłem Sekiro Shadow Die Twice.
Maksymalne ustawienia,pokazuje mi równe 60fps(nie widze nigdzie opcji wyłączenia synchronizacji pionowej)
No i fps żadko ale spadnie mi do tych 59 ,58 i znowu pojawia się te zacięcie...
Czy to może być wina monitora...

Monitor iiyama G-MASTER Black Hawk GE2488HS - B2

Tak naprawdę wygląda to tak:
Masz mieć równe 60 klatek albo nie pograsz.

W The Evil Within jest to samo.Odpalam synchornizaje na 60fps,spadnie poniżej tej wartości nagle czuć rozrywanie obrazu.Niezależnie od ustawień gry...
Ja już nie wiem co robic...

Ten post był edytowany przez Arczi21 dnia: 15 Maj 2019 - 18:33


#8 Użytkownik jest niedostępny   Maleppo 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 118
  • Dołączył: Wed, 06 Lut 19

Napisany 15 Maj 2019 - 20:05

a zrobiles to co ci napisalem wyzej na temat ustawienia w panelu nvidia? wylacz w grze synchronizacje pionową bo to jest dziadostwo i wlacz w panelu nvidia do gry synchronizacja - szybka

nie bedzie cap fps i nie bedzie ci tak rwalo
ps freesync dziala tylko na kartach z amd

Freesync zeby ci w grach dzialal musisz posiadac w komputerze karte od firmy AMD i monitor z freesync natomiast na rtx masz Nvidie czyli tam dziala G-sync a on jest tylko w monitorach po 2 tysiace + i zreszta nie jest do niczego potrzebny przynajmniej nie za taki hajs.

Nvidia za to oferuje ci w ustawieniach panelu nvidia ustawienie synchronizacji pionowej i tam znajdz opcje w Ustawieniach 3D - synchronizacja pionowa i ustaw sobie na Szybkie, poza tym zmień tryb wydajności na Maksymalną wydajność, wejdź także w windows w ustawienia oszczędzania energii i ustaw z optymalnej wydajności na maxymalną.


Sa dwie firmy kart graficznych masz AMD i masz Nvidie kazda z nich ma swoja "technike" redukcji tego rozdzielania ekranu na pół u AMD jest to Freesync i możesz go spotkać nawet w monitorach po 400zł do działania potrzebna jest karta graficzna od AMD ale za to monitory to obsługujące są tanie.

Natomiast Nvidia to pazerne szmule i g-sync(ich technika) jak patrzylem z rok czy dwa temu byla montowana w monitorach w granicy ~~2tysiaków czyli żeby to mieć na kartach nvidii musialbys miec karte od nvidii(rtx,gtx) + do tego drogi monitor z G-sync.

Natomiast Synchronizacja pionowa to jest coś pomiędzy tymi dwiema rzeczami ale ma wadę w postaci tego że maksymalnie z tym ustawieniem możesz mieć 60 FPS i właśnie czasem potrafi gra chrupnąć natomiast przestaje ci przerywać ekran i nie widać artefaktów niektórzy twierdzą że wtedy lepiej wygładzają się też krawędzie w grach.

W takim G-sync masz bodaj cap 30-144fps a synchronizacja pionowa zawsze daje cap 60 fps czyli mając monitor 144hz będzie ci działał tylko w 60hz

Jak masz duże wahania FPS w grach to wtedy synchronizacja pomaga z tym żebyś nie miał zacin bo jak masz drop fps z 150 na 50 to wtedy jest widać chrupnięcie. Ja generalnie nigdy nie używam synchronizacji pionowej i gram na otwartych fps.

W skrócie to powtórzę jeszcze raz

Wejdź w panel nvidia włącz tam maksymalną wydajność w ustawieniach 3D, ustaw sobie synchronizacja pionowa na szybkie, w windowsie ustaw sobie w ustawieniu oszczędzania energii tryb maksymalnej wydajność również i wtedy wszystko pod kątem wydajności powinno chodzić na maxa.

Ten post był edytowany przez Maleppo dnia: 15 Maj 2019 - 20:23


#9 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 15 Maj 2019 - 20:55

Zobacz postMaleppo, o 15 Maj 2019 - 20:05, napisał(a):

a zrobiles to co ci napisalem wyzej na temat ustawienia w panelu nvidia? wylacz w grze synchronizacje pionową bo to jest dziadostwo i wlacz w panelu nvidia do gry synchronizacja - szybka

nie bedzie cap fps i nie bedzie ci tak rwalo
ps freesync dziala tylko na kartach z amd

Freesync zeby ci w grach dzialal musisz posiadac w komputerze karte od firmy AMD i monitor z freesync natomiast na rtx masz Nvidie czyli tam dziala G-sync a on jest tylko w monitorach po 2 tysiace + i zreszta nie jest do niczego potrzebny przynajmniej nie za taki hajs.

Nvidia za to oferuje ci w ustawieniach panelu nvidia ustawienie synchronizacji pionowej i tam znajdz opcje w Ustawieniach 3D - synchronizacja pionowa i ustaw sobie na Szybkie, poza tym zmień tryb wydajności na Maksymalną wydajność, wejdź także w windows w ustawienia oszczędzania energii i ustaw z optymalnej wydajności na maxymalną.


Sa dwie firmy kart graficznych masz AMD i masz Nvidie kazda z nich ma swoja "technike" redukcji tego rozdzielania ekranu na pół u AMD jest to Freesync i możesz go spotkać nawet w monitorach po 400zł do działania potrzebna jest karta graficzna od AMD ale za to monitory to obsługujące są tanie.

Natomiast Nvidia to pazerne szmule i g-sync(ich technika) jak patrzylem z rok czy dwa temu byla montowana w monitorach w granicy ~~2tysiaków czyli żeby to mieć na kartach nvidii musialbys miec karte od nvidii(rtx,gtx) + do tego drogi monitor z G-sync.

Natomiast Synchronizacja pionowa to jest coś pomiędzy tymi dwiema rzeczami ale ma wadę w postaci tego że maksymalnie z tym ustawieniem możesz mieć 60 FPS i właśnie czasem potrafi gra chrupnąć natomiast przestaje ci przerywać ekran i nie widać artefaktów niektórzy twierdzą że wtedy lepiej wygładzają się też krawędzie w grach.

W takim G-sync masz bodaj cap 30-144fps a synchronizacja pionowa zawsze daje cap 60 fps czyli mając monitor 144hz będzie ci działał tylko w 60hz

Jak masz duże wahania FPS w grach to wtedy synchronizacja pomaga z tym żebyś nie miał zacin bo jak masz drop fps z 150 na 50 to wtedy jest widać chrupnięcie. Ja generalnie nigdy nie używam synchronizacji pionowej i gram na otwartych fps.

W skrócie to powtórzę jeszcze raz

Wejdź w panel nvidia włącz tam maksymalną wydajność w ustawieniach 3D, ustaw sobie synchronizacja pionowa na szybkie, w windowsie ustaw sobie w ustawieniu oszczędzania energii tryb maksymalnej wydajność również i wtedy wszystko pod kątem wydajności powinno chodzić na maxa.


Gdy to pisałem miałem włączoną opcje na maks wydajność w ustawieniach 3D.A jak wylacze tą synchronizacje to mam ponad 80fps ale za to obraz cały czas czuć rozrywanie obrazu.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Maleppo 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 118
  • Dołączył: Wed, 06 Lut 19

Napisany 15 Maj 2019 - 22:45

a ustawiles te synchronizacje szybką?

#11 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 16 Maj 2019 - 00:55

Zobacz postMaleppo, o 15 Maj 2019 - 22:45, napisał(a):

a ustawiles te synchronizacje szybką?


Tak wygląda gra z twoimi ustawieniami na wysokich:

https://www.youtube....eature=youtu.be

A tak z włączoną synchronizacja adaptowalaną:

https://youtu.be/RrHMOR8gy_8

#12 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6439
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 16 Maj 2019 - 07:47

Zobacz postMaleppo, o 15 Maj 2019 - 21:05, napisał(a):

Freesync zeby ci w grach dzialal musisz posiadac w komputerze karte od firmy AMD i monitor z freesync natomiast na rtx masz Nvidie czyli tam dziala G-sync a on jest tylko w monitorach po 2 tysiace + i zreszta nie jest do niczego potrzebny przynajmniej nie za taki hajs.

Nvidia za to oferuje ci w ustawieniach panelu nvidia ustawienie synchronizacji pionowej i tam znajdz opcje w Ustawieniach 3D - synchronizacja pionowa i ustaw sobie na Szybkie, poza tym zmień tryb wydajności na Maksymalną wydajność, wejdź także w windows w ustawienia oszczędzania energii i ustaw z optymalnej wydajności na maxymalną.


Sa dwie firmy kart graficznych masz AMD i masz Nvidie kazda z nich ma swoja "technike" redukcji tego rozdzielania ekranu na pół u AMD jest to Freesync i możesz go spotkać nawet w monitorach po 400zł do działania potrzebna jest karta graficzna od AMD ale za to monitory to obsługujące są tanie.

Natomiast Nvidia to pazerne szmule i g-sync(ich technika) jak patrzylem z rok czy dwa temu byla montowana w monitorach w granicy ~~2tysiaków czyli żeby to mieć na kartach nvidii musialbys miec karte od nvidii(rtx,gtx) + do tego drogi monitor z G-sync.


Zaktualizuj swoją bazę danych bo masz stare informacje i wprowadzasz autora tematu w błąd! Kilka miesięcy temu nVidia wydała sterowniki, które odblokowują obsługę Adaptive Sync czyli standardu, który wykorzystywany jest w monitorach z FreeSync. Od tej pory posiadacze kart nV mogą bez problemu uruchomić Freesync na monitorach wspierających ta technikę synchronizacji.

Do autora tematu.
Masz monitor z Freesync, który działa w przedziale 49-75hz a więc jeśli chcesz się pozbyć rozrywania obrazu wydajność musisz utrzymywać w tym pułapie a najlepiej 50-74kl/s.

Po pierwsze w monitorze włącz Freesync
Po drugie w panelu sterowania nV zresetuj ustawienia do domyślnych i włącz obsługę Freesync
Po trzecie w panelu Riva Tuner Statistics Server zablokuj klatki na 74
Po czwarte w każdej grze graj bez v-sync inaczej freesync nie będzie działał! Po prostu w ustawieniach gry v-sync dajesz na off. Restartujesz grę i cieszysz się płynną rozgrywką bez rozrywania obrazu.
Pamiętaj, że jeśli wydajność spadnie poniżej 49kl/s lub wyjdzie powyżej 75kl/s przy działającym Freesync obraz będzie się rozrywał bo przekraczając te wartości przestaje działać freesync. Właśnie dlatego dajesz blokadę na 74kl/s

Ten post był edytowany przez DjXbeat dnia: 16 Maj 2019 - 08:04


#13 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 16 Maj 2019 - 13:30

Zobacz postDjXbeat, o 16 Maj 2019 - 07:47, napisał(a):

Zaktualizuj swoją bazę danych bo masz stare informacje i wprowadzasz autora tematu w błąd! Kilka miesięcy temu nVidia wydała sterowniki, które odblokowują obsługę Adaptive Sync czyli standardu, który wykorzystywany jest w monitorach z FreeSync. Od tej pory posiadacze kart nV mogą bez problemu uruchomić Freesync na monitorach wspierających ta technikę synchronizacji.

Do autora tematu.
Masz monitor z Freesync, który działa w przedziale 49-75hz a więc jeśli chcesz się pozbyć rozrywania obrazu wydajność musisz utrzymywać w tym pułapie a najlepiej 50-74kl/s.

Po pierwsze w monitorze włącz Freesync
Po drugie w panelu sterowania nV zresetuj ustawienia do domyślnych i włącz obsługę Freesync
Po trzecie w panelu Riva Tuner Statistics Server zablokuj klatki na 74
Po czwarte w każdej grze graj bez v-sync inaczej freesync nie będzie działał! Po prostu w ustawieniach gry v-sync dajesz na off. Restartujesz grę i cieszysz się płynną rozgrywką bez rozrywania obrazu.
Pamiętaj, że jeśli wydajność spadnie poniżej 49kl/s lub wyjdzie powyżej 75kl/s przy działającym Freesync obraz będzie się rozrywał bo przekraczając te wartości przestaje działać freesync. Właśnie dlatego dajesz blokadę na 74kl/s


Niestety tu się nie zgodze bo nie ma możliwości na tym monitorze włączenia v sync.Ponieważ nie jest to na wszystkich monitorach i np na moim w panelu nvidia nawet nie ma takiej zakłądki.
Z tego co czytałem jest to możliwe tylko na monitorach z tej listy:
https://docs.google....RNJY/edit#gid=0

Zauważyłem,że na free sync monitor ma 75Hz a bez 60Hz.

Ten post był edytowany przez Arczi21 dnia: 16 Maj 2019 - 13:33


#14 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6439
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 16 Maj 2019 - 14:22

Zobacz postArczi21, o 16 Maj 2019 - 14:30, napisał(a):

Niestety tu się nie zgodze bo nie ma możliwości na tym monitorze włączenia v sync.Ponieważ nie jest to na wszystkich monitorach i np na moim w panelu nvidia nawet nie ma takiej zakłądki.
Z tego co czytałem jest to możliwe tylko na monitorach z tej listy:
https://docs.google....RNJY/edit#gid=0

Zauważyłem,że na free sync monitor ma 75Hz a bez 60Hz.

Praktycznie na każdym monitorze możesz włączyć.

https://youtu.be/91zNtz4d1p4

#15 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 16 Maj 2019 - 18:28

Dobra póki co przwyróciłem ustawienia systemu do fabrycznych i jest pewien problem ;*
Nie moge zainstalować sterowników do karty graficznej.
Podczas sprawdzania systemu wyskakuje:
,,The Standard NVidia graphic driver is not compatible with this version of Windows.Pleas update your driver using GeForce Experience to download correct version''
Więc zainstalowałem tego GeForce Experience i niby on jest w najnowszej wersji ale nie widze tam nic o tych sterownikach deskop.
A pobrałem te same sterowniki co instalowałem przed formatem i one normalnie się zainstalowaly,nawet bez instalowania GeForce Experience a teraz wyskakuje ten problem.

#16 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2987
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 16 Maj 2019 - 20:00

Ja bym przeczyścił system przy użyciu DDU w trybie awaryjnym, a następnie zainstalował sterowniki od Sidebanda Mój link (zakładam że masz win10).

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 16 Maj 2019 - 20:00


#17 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 16 Maj 2019 - 21:41

Niestety przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło i problem dalej występuje.Chyba już nic nie zrobie ;p

#18 Użytkownik jest niedostępny   Arczi21 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 17

Napisany 16 Maj 2019 - 23:33

Dobra odpaliłem sobie Monster Huntera i widać ogromną różnice po włączeniu synchronizacji pionowej.Gra chodzi płynnie.
W przypadku The Evil Within gdy włącze synchronizacje te 60 fps jest nie stabilne i jak spadnie chociaż poniżej tej wartości to nagle jest szarpnięcie.Zresztą dlaczego ten spadek jest skoro bez tego gra utrzymywała od 68 do 90 klatek.
Czyli podsumowując włącze synchronizacje pionowa to nagle 60fps jest ale nie stabilne nawet jak zejde z ustawieniami i wychodzi na to samo.
Jutro jeszcze zobacze to na AC Origins ale zdaje mi się,że jest ten sam problem.

Ten post był edytowany przez Arczi21 dnia: 16 Maj 2019 - 23:36


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych