Forum PCLab.pl: Jak w syntetyku wypada R7 3750H? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak w syntetyku wypada R7 3750H? Trzy benche na krzyż

#1 Użytkownik jest niedostępny   dudek970 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1010
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 15 Maj 2019 - 20:43

Dzień dobry,

kolega dziś odebrał Asus'a TUF w wersji 16GB, R7 3750H, GTX1660Ti i SSD500GB. Laptop był częstą propozycją laptopa w okolicach ~4500zł.
Screeny podeślę dla niedowiarków (:E), a tak na szybko wygląda to tak:

Cinebench R20 - 1699
Cinebench R15 - 753
CPU-Z Bench - 2298.6

dla porównania mój 4790k@4.7ghz
Cinebench R20 - 2151
Cinebench R15 - 922
CPU-Z Bench - 2591.5

W Cinebnech R15 procek plasuje się gdzies pomiędzy i5 8250U (666pkt), a i5 8300U (803pkt)

Wrzucam to dlatego, że parę dni temu szukałem czegokolwiek nt tego Ryzena i nic konkretnego nie było

Ten post był edytowany przez dudek970 dnia: 15 Maj 2019 - 20:44


#2 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13775
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 15 Maj 2019 - 21:08

Jak to mówią - szału nie ma... :kwasny:

#3 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • nie skalpuJEŻ - procesora nie wyśrubuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19018
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 15 Maj 2019 - 21:21

No dobra, ale jakie zegary wtedy utrzymuje?
Na laptopowych prockach z limitami mocy zegary są płynne...

Próbowałeś hacków na podnoszenie TDP?

#4 Użytkownik jest niedostępny   dudek970 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1010
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 15 Maj 2019 - 21:33

Nie mam pojęcia, testy puszczone przez kolegę na zasadzie install&run
Żadnych hacków
Na razie są takie jajca, że procek dostaje non stop 10-80% zużycia przez menadzer okien pulpitu, zacina nawet chrome z 3 kartami...to samo co u mnie na lenovo 320s z 8250U

#5 Użytkownik jest niedostępny   cichy45 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1469
  • Dołączył: Wed, 31 Mar 10

Napisany 16 Maj 2019 - 09:39

Po kupnie laptopa pierwsze to robisz to wywalasz zainstalowany system z dysku i instalujesz wszystko na czysto.

#6 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5740
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 16 Maj 2019 - 09:42

To raz a dwa coś dziwnie słaby ten cep. Cinebench nie jest miarodajny bo jak masz syf w systemie który lata w tle to mocno zaniża score.

#7 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • nie skalpuJEŻ - procesora nie wyśrubuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19018
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 16 Maj 2019 - 09:45

A powód jest bardzo prosty - cinebench (przynajmniej wersja r20) z automatu sobie ustawia niski priorytet. A więc tak, cokolwiek działa w tle będzie mieć priorytet nad cb, no chyba że to nadpiszemy.

#8 Użytkownik jest niedostępny   dudek970 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1010
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 16 Maj 2019 - 10:12

cichy45@ lapek bez systemu, postawiony czysty W10 bez skazy


W ciągu najbliższych paru dni pewnie zrobimy parę benchmarków jak to w grach wypada

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych