Forum PCLab.pl: G.Skill Aegis, DDR4, 16 GB,3000MHz, CL16 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

G.Skill Aegis, DDR4, 16 GB,3000MHz, CL16

#1 Użytkownik jest niedostępny   sharan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Wed, 12 Sty 11

Napisany 17 Maj 2019 - 17:54

Za 343 zł już chyba warto kupić,prawda?

Ten post był edytowany przez sharan dnia: 17 Maj 2019 - 18:10


#2 Użytkownik jest niedostępny   Piotrb19 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 16 Maj 19

Napisany 17 Maj 2019 - 17:58

Czemu nie, to jedne z najpopularniejszych pamięci obecnie

#3 Użytkownik jest niedostępny   sharan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Wed, 12 Sty 11

Napisany 17 Maj 2019 - 18:20

Chociaż na Amazonie z przesyłką do Polski wychodzi 69E, czyli 300 zł.

#4 Użytkownik jest niedostępny   sharan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Wed, 12 Sty 11

Napisany 18 Maj 2019 - 15:09

Zobacz postsharan, o 17 Maj 2019 - 18:20, napisał(a):

Chociaż na Amazonie z przesyłką do Polski wychodzi 69E, czyli 300 zł.

Niestety chciałem kupić te pamięci na Amazonie i mimo,iż pisze,że wysyłają bezpłatnie do Polski,to przy kasie pisze,że : wybrany przedmiot nie może być dostarczony na wybrany adres :(

https://www.amazon.d...SR58,B013J7T5K6

Ten post był edytowany przez sharan dnia: 18 Maj 2019 - 16:12


#5 Użytkownik jest niedostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12322
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 19 Maj 2019 - 19:15

Zamów te :

https://www.amazon.d...=A3JWKAKR8XB7XF


Wyszły, ale Amazon zwykle często uzupełnia stany magazynowe.
$ blokuje dopiero przy pakowaniu, więc środków nie zamrozisz.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Jameschy 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 22 Maj 2019 - 12:34

Opłacalna alternatywa?

Patriot 16GB 3200MHz Viper 4 CL16 (2x8GB) - 379,00 zł


https://www.x-kom.pl...cl16-2x8gb.html

#7 Użytkownik jest niedostępny   sharan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Wed, 12 Sty 11

Napisany 22 Maj 2019 - 16:02

Zobacz postJameschy, o 22 Maj 2019 - 12:34, napisał(a):

Opłacalna alternatywa?

Patriot 16GB 3200MHz Viper 4 CL16 (2x8GB) - 379,00 zł


https://www.x-kom.pl...cl16-2x8gb.html

No właśnie czy te Patrioty są dużo lepsze od Aegis-ów ?
Mam R7 1700 i MSI B450 Mortar.

Ten post był edytowany przez sharan dnia: 22 Maj 2019 - 16:15


#8 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3618
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 22 Maj 2019 - 19:42

W Patriotach może być wszystko + nie polecałbym tej marki pod Ryzena, tak samo jak Corsair.

#9 Użytkownik jest niedostępny   sharan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Wed, 12 Sty 11

Napisany 24 Maj 2019 - 17:08

Ile jest gwarancji na Aegis ? W Sferis pisze , że 2 lata. W X-kom,że dożywotnia.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 431
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 24 Maj 2019 - 22:13

Zobacz postsharan, o 24 Maj 2019 - 18:08, napisał(a):

Ile jest gwarancji na Aegis ? W Sferis pisze , że 2 lata. W X-kom,że dożywotnia.

Na większość pamięci jest dożywotnia gwarancja,ale przysługuje tylko pierwszemu właścicielowi

Zobacz postQwertypp10, o 22 Maj 2019 - 20:42, napisał(a):

W Patriotach może być wszystko + nie polecałbym tej marki pod Ryzena, tak samo jak Corsair.

W Patriotach najczęściej są kości Hynixa
Pamięci Patriota ponoć są dobre do Ryzenów

Zobacz postTomcat, o 19 Maj 2019 - 20:15, napisał(a):


Fajnie wyglądają,tylko z Ryzenem może być różnie a Cruciale niezbyt współpracują z Ryzenami

#11 Użytkownik jest niedostępny   SundayUser 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 120
  • Dołączył: So, 06 Mar 10

Napisany 28 Maj 2019 - 09:22

Zobacz postSplendor_97, o 24 Maj 2019 - 23:13, napisał(a):

Na większość pamięci jest dożywotnia gwarancja,ale przysługuje tylko pierwszemu właścicielowi


W Patriotach najczęściej są kości Hynixa
Pamięci Patriota ponoć są dobre do Ryzenów


Fajnie wyglądają,tylko z Ryzenem może być różnie a Cruciale niezbyt współpracują z Ryzenami


Ja akurat miałem Patrioty i nic takiego miejsca nie miało. Użyte kości to noname.
Żaden program nie mógł odczytać co tam siedziało. Patriot Viper 4 3000MHz.
Z Ryzenem średnio to szło. Ani grama lepiej poza swoje XMP.

#12 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1154
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 28 Maj 2019 - 09:47

@Splendor_97 Za dużo youtuba oglądasz . To , że ktoś trafił wadliwą kość ramu nie znaczy , że ryzen nie lubi cruciali . Wcześniej miałem cruciale sporty lt szare 2400cl16 (więc raczej takie same, jak na tym słynnym filmie na Yt) Kręciły się do 2800cl14 jak dobrze pamiętam (na intelu to samo osiągały) , płyta asrock x370 gaming k4 , czyli najbardziej problematyczna płyta z płyt am4 jeśli chodzi o ram (g.skille 3000mhzcl15 nie chodziły na niej szybciej niż 2666mhz!) , potem miałem msi b350 pc mate , cruciale tak samo na niej pracował jak na asrocku. Potem długa przerwa , bo się przesiadłem na samsungi b-die, testowałem wszystkie 3 płyty z nimi , i asrock pracował 3000cl14 , pc mate 3400cl14 , a msi b450 tomahawk 3466cl14. Teraz przyszedł czas ponownie na ram cruciala , była promocja na amazon , więc ciężko było ominąć taką ofertę, trafiły mi się w nich kości D9VPP (075: E końcówka nazwy kości pamięci, potencjał do 4000cl17 1.35v , zależnie od sztuki) , właśnie jestem na etapie podkręcania tych pamięci , i taktowanie zostanie 3466/3400 a będę walczył o timingi, wstępnie praca wydaję się stabilna na 3466mhz 16.18.18.18.50.70.cr1 . Więc sianie fermentu , że crucial nie lubi się z ryzenem jest bezzasadne , jedna z najbardziej wybrednych płyt bez problemu obsługiwała cruciale. Mam gdzieś zrzut z thaiphoona co w nich siedziało. Prędzej powiedziałbym że ryzen nie lubi się z g.skill 3000cl15 2x4gb bo nawet na pcmate nie pracowały szybciej niż 2800mhz, a i tak były jakieś problemy , wtedy ryzen 2600, zmieniłem 3tyg temu na 1600 ze względu na zbliżająca się premiere zen2, chciałem mniej stracić . Więc jak widać nawet ryzen 1600 nie ma problemu z crucialami. Nawet jeśli komuś by się zdarzyło , że crucial nie lata z ryzenem , to te z amazona za 290zł (tyle mnie wyszły) , można sprzedać koledze po kosztach, a kolega jeszcze by 4paka postawił bo nic lepszego do tej kasy się nie znajdzie, a jak widać jest szansa trafić w nich lepsze kostki, takie jak są w crucialach elite.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3618
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 28 Maj 2019 - 11:32

Zobacz postSplendor_97, o 24 Maj 2019 - 22:13, napisał(a):

W Patriotach najczęściej są kości Hynixa
Pamięci Patriota ponoć są dobre do Ryzenów


Tak, najczęściej hynixa, zwłaszcza w tych wyżej taktowanych ~~3200mhz, ale mogą to być AFR,MFR lub nowe CJR, gdzie tylko te ostatnie są "dobre pod Ryzena" ;)
+ jak wyżej Ryzen jak najbardziej lubi Cruciala (kości Microna), nie jestem do końca pewny skąd się wzięło to przekonanie u niektórych (widziałem tylko film na Wavepc, gdzie tak twierdził autor), ale jak dobrze pamiętam to chyba popełnił jakiś poważny błąd, typu miał RAM w złych slotach i potem przez to mówił, że nie chcą śmigać z XMP.

Ten post był edytowany przez Qwertypp10 dnia: 28 Maj 2019 - 11:36


#14 Użytkownik jest niedostępny   kalls 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 28 Maj 19

Napisany 28 Maj 2019 - 21:38

a pytanie z innej beczki - czy to tych Gskilli mogę bez problemu dorzucić inne kostki ofc z takim samym taktowaniem i opóźnieniem ?

G.Skill Aegis, DDR4, 16 GB,3000MHz, CL16

#15 Użytkownik jest niedostępny   Robocap 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1910
  • Dołączył: Wt, 06 Cze 17

Napisany 29 Maj 2019 - 10:22

Bez problemu :) zamiast Aegis to zobacz Ballistix Sport https://www.x-kom.pl...cl15-2x8gb.html mniejsze CL + lepszy radiator

#16 Użytkownik jest niedostępny   kalls 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wt, 28 Maj 19

Napisany 29 Maj 2019 - 13:51

właśnie przez tą ofertę którą wkleiłeś moje pytanie , czyli nie będzie żadnych zonków jak do tych Gskili dorzucę te Cruciale?

#17 Użytkownik jest niedostępny   gilban 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 30 Maj 2019 - 20:12

Zobacz postkalls, o 29 Maj 2019 - 14:51, napisał(a):

właśnie przez tą ofertę którą wkleiłeś moje pytanie , czyli nie będzie żadnych zonków jak do tych Gskili dorzucę te Cruciale?


Jeżeli masz procesor Ryzen to będą, gdyż przy 4 modułach kości zbytnio nie podkręcisz. Dodatkowo gdy będą się różniły parametrami to też się pogryzą. Najlepiej kupować wszystkie kości takie same.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych