Forum PCLab.pl: Czy ten zasilacz będzie pasował? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy ten zasilacz będzie pasował? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   igor794 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pn, 13 Maj 19

Napisany 19 Maj 2019 - 12:56

Czy zasilacz silentiumpc vero l2 600w będzie pasował do tego zestawu?
Cpu - ryzen 3 1200
Gpu - sapphire rx 580 4gb
ram - ballistix 2x4gb 2400mhz
hdd - seagate 500gb sata 3 7200
płyta główna - asrock a320m-hdv r3.0

#2 Użytkownik jest dostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2849
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 19 Maj 2019 - 13:00

Tak.

#3 Użytkownik jest niedostępny   igor794 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pn, 13 Maj 19

Napisany 19 Maj 2019 - 13:04

Ok

A jakbym zamiast ryzen 3 1200 wziął ryzen 3 1300x to też bedzie pasował?

#4 Użytkownik jest dostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2849
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 19 Maj 2019 - 13:13

Możesz wziąć i ryzena 2700x, zasilacz i tak da radę, ale płyta niekoniecznie :D
Przy okazji Jaki masz budżet? Ramy osobiście wymieniłbym na szybsze (które często są tańsze lub w tej samej cenie co wolniejsze)

Ten post był edytowany przez poof dnia: 19 Maj 2019 - 13:14


#5 Użytkownik jest niedostępny   igor794 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 38
  • Dołączył: Pn, 13 Maj 19

Napisany 19 Maj 2019 - 13:18

Chce złożyć komputer do gier z używanych części. Mój budżet to ok. 1700zł.

#6 Użytkownik jest dostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14400
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 19 Maj 2019 - 13:43

Lepiej dorzucić do Ryzena 5 1600, używki poniżej 500 zł latają. Bo 4-rdzeniowy Ryzen 3 do gier to trochę słabo.

RAM pod Ryzena jak najszybszy szukaj, koniecznie w 2 kościach do Dual Channel.

Ten post był edytowany przez Dirian dnia: 19 Maj 2019 - 13:43


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych