Forum PCLab.pl: Problem z ramem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z ramem

#1 Użytkownik jest niedostępny   AbrilV37 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Cz, 23 Maj 19

Napisany 23 Maj 2019 - 15:34

Witam, mam problem z ramem który moim zdaniem wychodzi z płyty ale nie jestem pewien, mianowicie gdy ram wpięty jest nie w dualu komputer włącza się normalnie (posiadam 2 kości ballistix sport) lecz jak zostaną wpięte w dualu to komputer zakręci wiatrakiem i sie wyłączy i tak w kółko dopóki mu nie odetne zasilania. Były już wpinane inne kości działo się to samo, bios był aktualizowany, resetowany. Płyta to ASRock B360m Pro4. Jakieś pomysły co może być nie tak?

#2 Użytkownik jest niedostępny   VoxCordi 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 701
  • Dołączył: Pn, 12 Paź 15

Napisany 23 Maj 2019 - 15:42

W które sloty wkładasz RAM?
Powinien być 2 i 4 od procesora.

#3 Użytkownik jest niedostępny   AbrilV37 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Cz, 23 Maj 19

Napisany 23 Maj 2019 - 16:09

Jak włożę w ten sposób co napisałeś dzieje sie właśnie ten problem. Jak włożę w 1 i 2 to komputer się włącza normalnie

#4 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Człowiek z Zasadami
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 23 Maj 2019 - 17:18

A spróbuj włożyć ramy w slot 1 i 3 od procesora

Ten post był edytowany przez Splendor_97 dnia: 23 Maj 2019 - 17:24


#5 Użytkownik jest niedostępny   AbrilV37 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Cz, 23 Maj 19

Napisany 23 Maj 2019 - 17:30

Też było sprawdzane nadal to samo

#6 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Człowiek z Zasadami
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 23 Maj 2019 - 17:36

Zobacz postAbrilV37, o 23 Maj 2019 - 18:30, napisał(a):

Też było sprawdzane nadal to samo

Skoro ram obsadzony na płycie w 1 i 3 oraz 2 i 4 nie pozwala na uruchomienie,a 1 i 2 oraz 3 i 4 uruchamia ci normalnie to rozsądnym wyjściem będzie oddanie płyty na gwarancję,o ile takową posiadasz?
Można jeszcze sprawdzić ramy za pomocą memtest bądź TestMem 5,ale wątpliwe żeby ram był źródłem problemu

#7 Użytkownik jest niedostępny   AbrilV37 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Cz, 23 Maj 19

Napisany 23 Maj 2019 - 22:21

Memtest też był robiony, komputer kupowany w lipcu 2018 więc gwarancja jeszcze jest. Dzięki za pomoc

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych