Forum PCLab.pl: Najprostszy DARMOWY program do konwersji - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Najprostszy DARMOWY program do konwersji 1080p->720p Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest dostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1170
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 00:22

Już dawno się tak nie wku...

Potrzebuję prostego programu do konwersji wideo, który zmieni mi 1080p h265 na 720p h264.
Wbijam na google. Od zaje... tego cholerstwa. No to pierwszy "free" z brzegu. Na stronie wszystko, że free. Pobieram, instaluję. Wszędzie "free". Odpalam konwersję, a ten mnie na stronę sklepu i bul dwie stówy, frajerze.
No to następny program. Historia prawie taka sama z tym, że pozwala przekonwertować 5 minut, a potem płać...
Trzeci program jasne, skonwertuje, ale jak nie chcesz mieć wdupionego logo wielkości dosłownie połowy obrazu, płać piniondz. Ten też był oczywiście "wszystko za free".

Teraz mam włączony jakiś freemake gówno konwerter, który miał być za free, ale po odpaleniu konwersji włączył się timeout i mam albo bulić, żeby poszło od razu (jest nawet dzisiaj promocja!), albo mam czekać 20 godzin!!! I nawet wyłączyć się tego nie da... Jak zabiję proces, to pewnie zostanę z jakimś gównem na dysku systemowym, pochowanym po zakamarkach... Nie wiem, czy komuś teraz bitcoinów nie kopię, bo dysk śpi, a połowa procesora zjedzona...

No normalnie nie potrafię... Kiedyś tego było wszędzie pełno i działało, a dzisiaj?! Już dobre kilka lat nie musiałem nic takiego robić i teraz qwa nie umiem nawet jakiejś aplikacji sensownej do konwersji za darmo znaleźć.

Jakieś małe logo może być. Wymagania mam znikome. Jedną rzecz (kilka plików, łącznie kilka godzin materiałów) skonwertować tak, żeby się dało na telefonie obejrzeć i tyle. Polećcie mi coś, bo nie strzymam...

#2 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • nie skalpuJEŻ - procesora nie wyśrubuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19236
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 00:47

Handbrake?
To pierwszy wynik jaki dostaję przy "video transcoder".

#3 Użytkownik jest dostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1170
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 00:51

Jak dodałem "free" do wyszukiwania, to niestety mi wyskoczyła masa jakichś bzdur...
Ostatecznie znalazłem jakiś przegląd na stronie komputer świata i właśnie tam był też handbrake.

Od 5 minut mi już działa i zobaczymy, co z tego będzie. Program twierdzi, że nie posiadam procesora intela i nie może skorzystać z przyspieszenia sprzętowego, ale przynajmniej wygląda na to, że realnie pracuje.

EDIT:
Nie mam już dzisiaj siły do tego...
Z uporem maniaka handbrake nie chce przyjąć moich ustawień rozdzielczości obrazu. Za każdym razem, plik po pliku, muszę ręcznie wpisywać rozdzielczość, bo wszystkie ustawienia jest w stanie przyjąć, ale zmiany rozdzielczości już nie...

Masz jakieś pojęcie, co mogę robić nie tak? Wszystkie opcje przyjmuje, ale rozdzielczość i tak za każdym razem ustawia na wejściową...

Ten post był edytowany przez Makavcio2 dnia: 13 Czerwiec 2019 - 01:25


#4 Użytkownik jest niedostępny   Marynarz 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 692
  • Dołączył: Pn, 19 Lip 10

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 09:12

Avidemux + paczka K-lite codec pack.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3248
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 14:24

Shameless plug !
https://forum.doom9....ad.php?t=127611

#6 Użytkownik jest dostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1170
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 15:32

Spróbuję sobie wieczorem tego avidemuxa. Handbrake byłby dla mnie idealny, ale za każdym razem muszę ustawiać ręcznie rozdzielczość wyjściową, co oznacza z kolei dodawanie pojedynczo plików do programu. Dziwne, że wszystko w presecie zapisuje, a tego nie potrafi zapamiętać.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych