Forum PCLab.pl: Włożenie dysku m2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Włożenie dysku m2 Szybkie pytanie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 435
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 15:50

Siema.

Czy dysk m2 sata da radę złe włożyć :D? Czy żeby działał i był widoczny w systemie jest tylko jedna możliwość osadzenia go w slocie ?
Mam dysk jakiś goodram z promocji x kom niedawno. Z jednej strony jest naklejka na kościach , której nie wiem czy zdejmować :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • nie skalpuJEŻ - procesora nie wyśrubuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19431
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 15:53

Naklejek się nie rusza.
Dysk się wsadza górą do góry.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13203
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 16:10

Jak górą do góry?  Odwrotnie dołem do dolu.

A jeszcze lepiej tak jak jest w instrukcji w miejsce jakie jest wskazane w instrukcji. Musi pasować protokół Sata lub NVME i klucz, czyli wciecie.

Ten post był edytowany przez Minciu dnia: 13 Czerwiec 2019 - 16:11


#4 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 435
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 16:54

To jest akurat dysk z dwoma wcięciami :) inaczej. Jakby bul zle wsadzony to by nie był wykrywany ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13203
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 16:58

Odwrotnie to chyba młotkiem musiałbyś go wbijać. Nie sprawdzałem ale wątpię żeby było inaczej :D

#6 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 17:46

Dysk ma na pcb oznaczony pierwszy pin (biały trójkąt)

#7 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 435
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 21:29

Dysk ogólnie działa, ale wydawało mi się, ze na dwa sposoby się dało włożyć. Moja uwagę zwróciło tez to, ze ma niskie transfery np. 400/50 wiec pomyślałem o sposobie montażu. A może to po prostu wina dysku lub płyty z97, która działa tak, ze wyłącza mi 2 sata te niby szybsze.

No nic. Dzięki

#8 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18228
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 14 Czerwiec 2019 - 07:45

Jak 400/50 :hmm:

Pokaż jakiś test dysku, bo coś tu nie gra.
Odpal ten test i daj wyniki:

https://www.sendspace.com/file/2scsf1

#9 Użytkownik jest niedostępny   pastol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 435
  • Dołączył: Pt, 21 Mar 08

Napisany 15 Czerwiec 2019 - 13:24

Zrobiłem i wychodzi na to, że wszystko w porządku tym razem. Powtarzałem test kilkukrotnie. Może coś poprzestawiałem, a może problemem była stara już klawiatura bezprzewodowa Microsoftu ( takie podejrzenia mam, ponieważ np. adapter bt na usb i podłączenie pada od Xone powodowało bardzo duże zacięcia w grach i wadliwe działanie pada, więc pomyślałem, że może coś u mnie się gryzie na usb )

W każdym razie ostanio wszystko jest dobrze, co tłumacze sobie właśnie odłączeniem tej klawiatury usb :)

Jeden wynik tylko był trochę gorszy a mianowicie:

https://imgur.com/a/5Z9oHmg

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych