Forum PCLab.pl: Problemy z przeglądarkami internetowymi - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problemy z przeglądarkami internetowymi Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   apt 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 532
  • Dołączył: Nd, 01 Kwi 07

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 11:09

Od dłuższego czasu pojwaiają się problemy przy korzystaniu z przeglądarek.

firefox, na niektórych portalach nie ładują się zdjęcia i np nie można skomentować artykułu, jakby przyciski wstaw komentarz były nekatywne, inne strony całkowicie się rozlatują, pojawiają się same niedziałające odnośniki tekstowe i dziwne duże czarne znaki czasem na całą stronę.

Na Opera/Chrome, ten problem nie wystepuje na tych stronach ale pojawia się inny problem. Niektóre portale w ogóle się nie wyświetlają, pojawia się komunikat.

Ta witryna jest nieosiągalna/This site can’t be reached.

Czym to jest spowodowane? Nie pomaga aktualizacja przeglądarki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6963
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 15:16

Spróbuj odłączyć router od zasilania na pół minuty. Później zobaczyłbym adwcleaner i antywirusem. Jeśli aktualizowałeś system ostatnio to może sterownik szwankuje. Jeśli ostatnio ram podkręcałeś mocno to może również fiksować. Zajrzyj podgląd zdarzeń-> widoki niestandardowe-> zdarzenia administracyjne. Może tam znajdziesz jakieś wskazówki co się sypie. Takie pierwsze rzeczy które mi przychodzą na myśl.

#3 Użytkownik jest niedostępny   apt 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 532
  • Dołączył: Nd, 01 Kwi 07

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 16:16

Zobacz posthopes, o 18 Czerwiec 2019 - 16:16, napisał(a):

Spróbuj odłączyć router od zasilania na pół minuty. Później zobaczyłbym adwcleaner i antywirusem. Jeśli aktualizowałeś system ostatnio to może sterownik szwankuje. Jeśli ostatnio ram podkręcałeś mocno to może również fiksować. Zajrzyj podgląd zdarzeń-> widoki niestandardowe-> zdarzenia administracyjne. Może tam znajdziesz jakieś wskazówki co się sypie. Takie pierwsze rzeczy które mi przychodzą na myśl.

router wyłączam codziennie na noc. Antywirus pracuje. System vista, aktualizacji już nie ma. Czy to może być przyczyna?

W komórce która ma już kilka lat też coraz częściej wyskakuje np info Site blocked The site has been identified as a security risk and has been blocked to protect your privacy. Czasem mozna to pominąć wybierając w przeglądace opcję Open in private Browser. Co ciekawe chodzi o zwykłe portale informacyjne. Jedne otwierają się normalnie z innymi są problemy.

A może Acta już jednak działa?

#4 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3076
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 19:11

A może router ma ustawione niewłaściwe czy wręcz szkodliwe adresy DNS? Sprawdzałeś to?

#5 Użytkownik jest niedostępny   apt 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 532
  • Dołączył: Nd, 01 Kwi 07

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 21:39

Zobacz posttoska78, o 18 Czerwiec 2019 - 20:11, napisał(a):

A może router ma ustawione niewłaściwe czy wręcz szkodliwe adresy DNS? Sprawdzałeś to?


Wówczas chyba we wszystkich przeglądarkach byłoby podobnie a tak nie jest.
Dodam że jeśli chodzi o Operę i Chrome nie jestem jedynym który zgłasza problem This site can’t be reached. Jest trochę wątków na innych forach.

Ten post był edytowany przez apt dnia: 19 Czerwiec 2019 - 07:25


#6 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6963
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:57

Próbowałeś parę rzeczy które z łatwością znajdziesz na youtube przykładowo KLIK Do tego ciekawe komentarz "Unfortunately none of these worked for me , spent hours trying to fix the problem, turns out if you have avast free anti virus the web shield is the cause of blockage, I disabled avast web shield and the Internet was back up and running immediately. Hope this helps for anyone with the same problem."

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych