Forum PCLab.pl: Nowy\używany Tv,FHD czy 4K? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nowy\używany Tv,FHD czy 4K? Poniżej 1000zł.\40 cali Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 14:25

Witam

Szukam nowego TV bo mój z siga uszkodził się od uderzenia pioruna w antenę satelitarną(dioda świeci,ale się nie odpala tak samo jak dekoder)-raczej szkoda oddawać do naprawy

Generalnie to oglądam na nim filmy i TV Cyfrowy Polsat

Myślę że 4K nie jest dla mnie i szkoda na to kasy


Co polecicie...im taniej tym lepiej

#2 Użytkownik jest dostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 15:26

Ceny tego monitora startują od 700zł.
Gdyby za naprawę chcieli nawet 250 to moim zdaniem warto by go naprawiać (no chyba że padła matryca to faktycznie tylko czarter na wysypisko zostaje).

#3 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 17:03

Hmm...dla pewności oddam go do naprawy a raczej diagnozy i będzie wiadomo co robić
I dla ścisłości to nie monitor AOC z siga tylko telewizor Samsung UE32D5000 FHD

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 18 Czerwiec 2019 - 17:04


#4 Użytkownik jest dostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 17:41

Za diagnozę nie powinni zedrzeć więcej niż 50zł a będzie wiadomo na czym stoisz.
W razie co elektronika do niego to grosze...
https://m.olx.pl/ofe...sition=2&page=1

Gdybyś się uparł to dwie płyty z elektroniką przełożył byś samodzielnie :E

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 18 Czerwiec 2019 - 17:52


#5 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 18:04

Dam te 50zł.za diagnozę w takim razie...Tv reaguje na pilota ale czarny ekran

#6 Użytkownik jest dostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 18:07

Możesz jeszcze sprawdzić czy próbuje podać jakiś obraz na matrycę.
Włącz go i w miejscu pojawiania się menu OSD podświetl matrycę latarką ze smartfona.
Jeśli będzie widać OSD to będzie żył. ..

#7 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 18:12

Niestety nic nie widać

#8 Użytkownik jest dostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 18:14

No to zostaje tylko serwis , zapewne sami przy naprawie poczęstują się częściami z jednego z linków z ol-a.

#9 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 18:20

250 zł.czy max.300zł.mogę jeszcze dać bo w sumie za 600zł.widziałem 32 calowe tv w Carrefour ostatnio...

#10 Użytkownik jest dostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 18 Czerwiec 2019 - 18:26

W razie będą chcieli więcej to mogę go przytulić za butelkę Jacka Dannielsa :E

#11 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 05 Lipiec 2019 - 09:58

Trochę pomyślałem co się stało że Tv też padł i przepięcie poszło po kablu HDMI od dekodera anie po kablu zasilającym bo reszta sprzętu w pokoju jest sprawna

Diagnoza serwisu to padnięta płyta główna i zasilacz
Koszty naprawy to płyta główna 200zł.+robocizna 100zł.

Wolę dołożyć do nowego TV

#12 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11375
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 11 Lipiec 2019 - 16:02

Kupiłem
za 649zł.
https://allegro.pl/o...hdmi-8050699521

Zawiesiłem na ścianie...jak na moje oglądanie starczy
Serwis po negocjacji skasował 30zł. a nie 50zł.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych