Forum PCLab.pl: Ram do B450 Tomahowk - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ram do B450 Tomahowk

#1 Użytkownik jest niedostępny   Samczyk 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 19 Cze 19

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 20:14

Witam przychodzę z zapytaniem czy ram HyperX 16GB 3200MHz Predator RGB CL16 (2x8GB) będzie działał z płytą B450 Tomahowk

#2 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3634
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 20:32

Będzie.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 19 Czerwiec 2019 - 20:35


#3 Użytkownik jest niedostępny   Ronin69 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 354
  • Dołączył: Pn, 09 Kwi 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:25

A ja polecę swoje Patrioty z sygnatury @3466Mhz CL16 z biosem 7C02v15 :cool:

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3634
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:47

Oo :o Moje poleciały najwyżej na 3333Mhz, ale po aktualizacji BIOSU do którejś tam wersji zaczęły się na 3333 wykrzaczać, potem jeszcze wyszły ze dwie wersje BIOSU, może warto spróbować ponownie.:)

#5 Użytkownik jest niedostępny   Khold 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 132
  • Dołączył: Wed, 20 Maj 09

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:04

Zobacz postSamczyk, o 19 Czerwiec 2019 - 21:14, napisał(a):

Witam przychodzę z zapytaniem czy ram HyperX 16GB 3200MHz Predator RGB CL16 (2x8GB) będzie działał z płytą B450 Tomahowk


Mam te ramy tylko bez RGB i od strzała idą na 3200Mhz. Pewnie spokojnie idzie je jeszcze podkręcić ale to raczej nie ma sensu :E

#6 Użytkownik jest niedostępny   Wodzu_ 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 209
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 05

Napisany 20 Czerwiec 2019 - 10:41

Zobacz postRonin69, o 19 Czerwiec 2019 - 22:25, napisał(a):

A ja polecę swoje Patrioty z sygnatury @3466Mhz CL16 z biosem 7C02v15 :cool:

Przy jakim napięciu?

Ten post był edytowany przez Wodzu_ dnia: 20 Czerwiec 2019 - 10:41


#7 Użytkownik jest niedostępny   Ronin69 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 354
  • Dołączył: Pn, 09 Kwi 18

Napisany 20 Czerwiec 2019 - 11:08

Zobacz postWodzu_, o 20 Czerwiec 2019 - 10:41, napisał(a):

Przy jakim napięciu?

1.360V

#8 Użytkownik jest niedostępny   barack.obamowski 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1069
  • Dołączył: Pt, 22 Sty 10

Napisany 20 Czerwiec 2019 - 11:58

A co myślicie o pamięci Goodram IRDM X dla płyty B450 Tomahawk i Ryzena 2600? Lepsze niż Patriot Viper?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Pablloo 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 19

Napisany 20 Czerwiec 2019 - 12:00

Będzie. U mnie na luzie lecą na 3333. Wersja bez RGB.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3787
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 20 Czerwiec 2019 - 18:37

Zobacz postbarack.obamowski, o 20 Czerwiec 2019 - 11:58, napisał(a):

A co myślicie o pamięci Goodram IRDM X dla płyty B450 Tomahawk i Ryzena 2600? Lepsze niż Patriot Viper?

Raczej chłam na starych kościach.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Squbii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2693
  • Dołączył: So, 20 Mar 04

Napisany 23 Czerwiec 2019 - 21:44

Ja kupiłem G.Skill Trident Z RGB 3200MHz (2x8GB) CL16. Są na Hynix A-die, ale kręcą się bardzo ładnie na moim Ryzen 7 1700 @ 3,8GHz 1,25V: 3466MHz na timingach 16-18-18-38 (to timingi profilu XMP 3200) i napięciu 1,35V. 3600MHz z tymi samymi timingami (reszta auto, co niestety w kilku miejscach oznacza luźne timingi ustawione przez płytę :( ) i napięciu 1,37V. 3733MHz 16-18-18-38 wstaje BIOS na 1,37V, ale Winda się wywala (co prawda nie próbował ani luzować timingów, ani zwiększać napięcia). Jedna tylko rzecz mnie dziwi - to może podpowiecie - w Cinebench R20 3466MHz mam wyższy wynik na multi core niż na 3600 przy teoretycznie tych samych timingach podstawowych. Aida z kolei pokazuje wzrost przepustowości RAM'u i zerową poprawę w opóźnieniach.

#12 Użytkownik jest niedostępny   movemint yeet 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Cz, 16 Maj 19

Napisany 24 Czerwiec 2019 - 16:03

Zobacz postRonin69, o 19 Czerwiec 2019 - 22:25, napisał(a):

A ja polecę swoje Patrioty z sygnatury @3466Mhz CL16 z biosem 7C02v15 :cool:


@Ronin69 Czy to Patriot Viper z 3200MHz czy 3000MHz? Sory że tak późno, ale widzę w sklepie, że 3200MHz są tańsze o 10zł... :hmm:

Ten post był edytowany przez movemint yeet dnia: 24 Czerwiec 2019 - 16:16


#13 Użytkownik jest niedostępny   andon96 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 572
  • Dołączył: Wt, 12 Paź 10

Napisany 24 Czerwiec 2019 - 20:13

Zobacz postmovemint yeet, o 24 Czerwiec 2019 - 16:03, napisał(a):

@Ronin69 Czy to Patriot Viper z 3200MHz czy 3000MHz? Sory że tak późno, ale widzę w sklepie, że 3200MHz są tańsze o 10zł... :hmm:

Tym bardziej bierz 3200mhz. Wincyj = lepiej :E

#14 Użytkownik jest niedostępny   Ronin69 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 354
  • Dołączył: Pn, 09 Kwi 18

Napisany 24 Czerwiec 2019 - 21:16

Zobacz postmovemint yeet, o 24 Czerwiec 2019 - 16:03, napisał(a):

@Ronin69 Czy to Patriot Viper z 3200MHz czy 3000MHz? Sory że tak późno, ale widzę w sklepie, że 3200MHz są tańsze o 10zł... :hmm:

3200MHz oczywiście :)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych