Forum PCLab.pl: Ryzen to gowno - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Ryzen to gowno

#41 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3428
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:35

Odpisujesz po to, by ludzie którzy próbują ci pomóc, mogli wiedzieć ze daną czynność można już wykluczyć. Panie dorosły pan pomyśli trochę!

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:36


#42 Użytkownik jest niedostępny   Andrew2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1389
  • Dołączył: Pn, 31 Paź 05

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:36

Nie wiem jak dla mnie tak dziwnie działający komputer to raczej wina zawirusowania maszyny. Brat ma AMD i w trackie stremuje grę i przeglądarkę ma odpaloną i jakiś dziwnych spadków niema.

Ten post był edytowany przez Andrew2 dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:37


#43 Użytkownik jest niedostępny   Wu70 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1194
  • Dołączył: Pn, 08 Gru 08

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:37

Niestety to normalne problemy na platformie AMD. Jedyne co możesz zrobić to wrócić do intela albo przyzwyczaić się, że ryzen nie radzi sobie np z szybkim internetem.

Znanym obejściem problemu jest podłączenie starszej karty sieciowej 100Mb/s bo to realne maksimum dla ryzena i zniknie efekt buforowania (rozłączania) internetu.

#44 Użytkownik jest niedostępny   Setnik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 267
  • Dołączył: Cz, 04 Maj 17

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:39

Zobacz postask_me_anything, o 19 Czerwiec 2019 - 21:32, napisał(a):

Nie napisałem, bo sprawdziłem i nie miałem.



Sprawdziłem to, ale wykazało że wszystko jest ok, po co mam to pisać.

Sprawdziłem to, ale wykazało że wszystko jest ok, po co mam to pisać.


Tego nie sprawdziłem, racja.

Chyba logiczne, że jak ktoś mi to napisał to sprawdziłem i jakbym miał z tym problem to bym o tym napisał, ale że było ok, to po co?


Pomógłbym Ci, ale poco to robić skoro wszytko jest ok.

Zastanawiasz się nad tym co piszesz?

Niby jak ma Ci ktoś pomóc skoro jest bark informacji zwrotnych.

Jedynym wyjściem dla Ciebie to odpiąć wszytko i przejść się do serwisu, bo z takim podejściem to nikt Tobie nie jest w stanie pomóc.

#45 Użytkownik jest niedostępny   ask_me_anything 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: So, 07 Lip 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:40

Dzięki za komentarze, może rzeczywiście sprzedam kompa na części i pójdę w intela, który nie wymaga tysiąca różnych rzeczy, żeby działał.

Nic dziwnego że tak mało ludzi kupuje AMD do pracy, bardziej pod gry.

Setnik, no wiesz to że te rzeczy nie były problemem nie znaczy że "wszystko jest ok" jeżeli trochę pomyślisz.

Ten post był edytowany przez ask_me_anything dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:40


#46 Użytkownik jest niedostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3297
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:42

Zobacz postask_me_anything, o 19 Czerwiec 2019 - 22:32, napisał(a):

Nie napisałem, bo sprawdziłem i nie miałem.

Sprawdziłem to, ale wykazało że wszystko jest ok, po co mam to pisać.

Sprawdziłem to, ale wykazało że wszystko jest ok, po co mam to pisać.

Tego nie sprawdziłem, racja.

Chyba logiczne, że jak ktoś mi to napisał to sprawdziłem i jakbym miał z tym problem to bym o tym napisał, ale że było ok, to po co?

:rotfl: czyli Ty nawet pojęcia nie masz jak działa forum i po co się odpisuje :rotfl:

Masz 12 lat i kręcone zęby ? W takim razie do spania i koniecznie wróć do Intela, bo to problem Ryzena :lol2:

Ten post był edytowany przez skunRace dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:45


#47 Użytkownik jest niedostępny   ask_me_anything 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: So, 07 Lip 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:43

No tak, chociaż nie spamuję komuś tematu tak jak Ty to robisz.

Chyba że chcesz pomóc, to możesz napisać w tamtym temacie co myślisz, że może byc problemem. Byłbym wdzięczny za pomoc specjalistów bo ja się nie znam.

Ten post był edytowany przez ask_me_anything dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:44


#48 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6637
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:45

Tyle trollingu i flame'ów az dziw ze nikt z moderacji nie zamknal tematu nawet za samą nazwę.

#49 Użytkownik jest niedostępny   Andrew2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1389
  • Dołączył: Pn, 31 Paź 05

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:45

Żeby ci pomóc to trzeba by zobaczyć ten komputer osobiście ciężko jest zdalnie wszystko przetestować bo przyczyn takiej sytuacji może być setki nie zależnie od platformy. Dlatego najlepszym wyjściem może być servis albo jakiś znajomy który siedzi na sprzęcie AMD i może sprzęt zobaczyć osobiście.

Twoje oburzenie i zachowanie wygląda jak typowy Troling to niema się co dziwić dlaczego tak ludzie odpisują zwłaszcza po samym tytule.

Ten post był edytowany przez Andrew2 dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:47


#50 Użytkownik jest niedostępny   ask_me_anything 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: So, 07 Lip 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:49

Jakbyś był tak sfrustrowany jak ja to nie zdziwiłbyś się dlaczego tak napisałem.

Próbowałem wszystkiego, ale nadal komp z AMD to gówno. Co mam innego napisać?

Oczywiście, dzięki za radę odnośnie oddania kompa komuś, kto się zna, ale niestety komp jest mi potrzebny od rana do nocy do pracy i nie mogę tak po prostu komuś go dać.

Ten post był edytowany przez ask_me_anything dnia: 19 Czerwiec 2019 - 21:50


#51 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3428
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:04

Na pewno w twoim mieście, jak każdym, jest serwis który zapewnia wizyty domowe.

#52 Użytkownik jest niedostępny   ask_me_anything 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: So, 07 Lip 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:11

Z tego co widzę chyba tak będę musiał zrobić, chciałem tego uniknąć no ale coż. Pozdrawiam.

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych