Forum PCLab.pl: ryzen 2600 EDC 99% w spoczynku - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

ryzen 2600 EDC 99% w spoczynku

#1 Użytkownik jest niedostępny   wolny 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 15 Lis 08

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:12

Witam
kupiłem niedawno nowego kompa
MSI B450 tomahawk
ryzen 2600
Seasonic 550 focus gold
rtx 2070

Z ciekawości zainstalowałem program do podkręcania Ryzen Master i trochę niepokoi mnie to co zaznaczyłem czerwonym kółkiem.
Dodaj obrazek

Nic nie jest odpalone i prawie non stop 99%. Podczas gry np w Metro Exodus temperatury procka sięgają max 54 stopni (przeważnie jest to 49-51). Chłodzenie to Fortis 3 i mam w sumie 4 wentylatory w obudowie. Od czego to może być, że w spoczynku jest tam 99%?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ronin69 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 294
  • Dołączył: Pn, 09 Kwi 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:23

Wujek google nie gryzie ... https://www.youtube....h?v=eooTin5GMN4

#3 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11360
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 21:28

A tak realnie co się dzieje jak nie ustawimy tak jak w tym filmiku na YT?
Wyższe temperatury i pobór mocy?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3418
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:13

Kiedyś tez mnie to przestraszyło, wyczytałem gdzieś (już nie znajdę gdzie) ze nie należy się tym przejmować, komputer chodzi do tej pory, nic się nie przegrzewa a ryzen mastera odinstalowałem w cholerę, w necie można znaleźć informacje, ze potrafi sprawić więcej problemów niż korzyści.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Setnik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 266
  • Dołączył: Cz, 04 Maj 17

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:20

To jest chwilowy limit natężenia jaki jest dopuszczalny masz nastawione na 90Amper to jest 99% wystarczający.
nie ma się co tym wpisem sugerować.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • Piwna rewolucja 2014
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11360
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:20

Ja ryzen mastera nie używam i nie instaluję...czyli tak jak myślałem...olać to

#7 Użytkownik jest niedostępny   Setnik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 266
  • Dołączył: Cz, 04 Maj 17

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:30

Jak ustawisz plan zasilania na zbalansowany to zacznie się zmieniać :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   wolny 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: So, 15 Lis 08

Napisany 19 Czerwiec 2019 - 22:50

Oglądałem ten filmik na yt ale jakoś do końca nie ufałem komuś z arabskim akcentem, żeby grzebać w opcjach zasilania :) Tu https://forums.tomsh...5-2600.3354550/ w sumie to samo znalazłem.

@edit ustawiłem tak jak w linku powyżej, nic nie wybuchło i już nie jest ciągle 99% :)

Ten post był edytowany przez wolny dnia: 20 Czerwiec 2019 - 10:12


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych