Forum PCLab.pl: 4+4 zasilanie cpu a płyta posiada 8 pinowe - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

4+4 zasilanie cpu a płyta posiada 8 pinowe Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2079
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 09:59

Witam!

Posiadam zasilacz z 4+4 pin cpu taki jak na fot:

https://i.postimg.cc...0625-105745.png

Czy podłączę to do 8 pinowego gniazda na płycie głównej?

#2 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • krzem gotuJEŻ, węgiel zdrapuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19695
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 10:00

Podłączysz. Ba, nawet będzie działać!

#3 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7445
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 10:22

4+4=8 :). Wszystko bez problemu podłączysz i będzie działać.

#4 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2079
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 11:03

Według wycieć na wtyczce to podłączyć i płycie i bedzie działać? Można to odwrotnie podłączyć?

#5 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7445
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 11:13

Da się podpiąć tylko w jedną stronę. Złącze jest idiotoodporne.

#6 Użytkownik jest niedostępny   duniek 

  • Kielce
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10029
  • Dołączył: Pn, 11 Gru 06

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 11:35

nawet jesli zamieniłbyś prawą na lewą to nic to nie zmieni bo na gorze masz 12V na dole GND

#7 Użytkownik jest niedostępny   KorniszonZBeki3 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2079
  • Dołączył: Wt, 28 Cze 16

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 18:08

Jest ciepło, pot mi na płyte kapnął na kondensator i wytarłem papierem.

Włączyć czy nie?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych