Forum PCLab.pl: Power Walker pod serwery - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Power Walker pod serwery

#1 Użytkownik jest niedostępny   emm16 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 113
  • Dołączył: Cz, 21 Wrz 17

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 13:31

Jaki zestaw Power Walker + battery packi polecacie pod 4 serwery serwery HP Pro Liant? Nie wiem jaki prąd pobierają? Jak to sprawdzić?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1860
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 13:40

Zobacz postemm16, o 25 Czerwiec 2019 - 13:31, napisał(a):

Nie wiem jaki prąd pobierają? Jak to sprawdzić?
Watomierzem. Ew. podepnij jakiś UPS i odczytaj ilość pobieranych Wat (tylko dostatecznie mocny UPS, by go nie przeciążyć).

#3 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3591
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 13:40

Zobacz postemm16, o 25 Czerwiec 2019 - 14:31, napisał(a):

[..] 4 serwery serwery HP Pro Liant? Nie wiem jaki prąd pobierają? Jak to sprawdzić?

Na obudowie serwera lub jego zasilaczy, w dokumentacji.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Kyle_PL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1860
  • Dołączył: So, 02 Lis 13

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 13:42

Zobacz postQwinto, o 25 Czerwiec 2019 - 13:40, napisał(a):

Na obudowie serwera lub jego zasilaczy, w dokumentacji.
Tam będzie najwyżej tylko namalowana maksymalna obciążalność zasilaczy, a nie typowy pobór, czy nawet maksymalny ciągły.

#5 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4113
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 25 Czerwiec 2019 - 14:28

Plus wszystko zależy od podzespołów. Ilość i rodzaj procesorów, ile dysków, jakie obciążenie.

#6 Użytkownik jest niedostępny   1minuser 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 592
  • Dołączył: Cz, 04 Lip 13

Napisany 26 Czerwiec 2019 - 11:53

Jeśli nie możesz ich wyłączyć albo przepiąć pod watomierz, to w panelu kontrolnym HP samego serwera (tam gdzie możesz sprawdzić stan dysków, wentylatorów, zasilaczy, masz log systemowy) powinien być aktualny pobór w watach.\
System insight manager czy jakoś tak

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych