Forum PCLab.pl: GTX 1660ti - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GTX 1660ti Jak połączyć do zasilacza Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   CzarnaPapaja 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 01 Kwi 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:14

Cześć,
proszę Was o pomoc. Kupiłem MSI GTX 1660ti (wejście 8pinów) i jak się okazało nie mam czym go podpiąć do zasilacza. Zasilacz Be Quiet l8-cm-530W, zdjęcia wejść w załączniku. Pomóżcie co kupić, może jakieś linki bo kompletnie się na tym nie znam.
Pozdrawiam

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:18

Nie masz oryginalnego kabla ?

W zasilaczu masz 2 wyjścia na zasilania PCIex 6+2 !. ( zielone i czerwone )
https://www.mor ele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-bqt-530w-bn181-418344/

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 27 Czerwiec 2019 - 12:20


#3 Użytkownik jest niedostępny   CzarnaPapaja 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 01 Kwi 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:20

nie mam nic

#4 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:24

Więc jak nie masz oryginalnych kabli trzeba by było je dorobić :(

A do zasilań zwanych "Drives" masz kabelki ? ; do tych czarnych 5 pinowych wyjść ?

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 27 Czerwiec 2019 - 12:25


#5 Użytkownik jest niedostępny   CzarnaPapaja 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 01 Kwi 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:26

tylko coś takiego wcisnęli mi w sklepie:
https://www.euro.com...rhoC-B8QAvD_BwE

#6 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:29

Do tego dążę, ale z zasilacza musiałbyś mieć wyjście 5pin czarne na Molex :(

W obecnym "stanie" ( jak nie masz kabli :( ) musiałbyś raczej dać komuś ogarniętemu dorobić kabelki z zasilacza PCIex na PCIex 8PIN do karty....

1 kostkę masz 8 PIN ( tą 2xMOLEX na 8 PIN ) , jeszcze trzeba by 2gą z np. uszkodzonego zasilacza i odpowiednio to polutować ...

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 27 Czerwiec 2019 - 12:32


#7 Użytkownik jest niedostępny   CzarnaPapaja 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 01 Kwi 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:38

będzie problem z tym. Nie ma żadnych przejściowek? Albo coś? :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Tomcat 

  • uzależniony od % maniak wojskowości
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12369
  • Dołączył: So, 08 Sty 05

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:40

Nie msz gdzieś tych brakujących kabli schowanych - wtedy wystarczy je wyjąć i wspaic w gnaida w zasialczu.
Kupiłeś gotowy komputer czy taki niekompletyny zasilacz ?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:42

Hmm ciężka sprawa , z molexa trochę lipa zasilać kartę, zaraz na allegro popatrzę ,,,

https://allegro.pl/o...olex-7836258446

Cena chora trochę , ale tą kartę zasilić da radę ... to wepniesz w "Drives" , potem z 2 molex tą przejściówkę co kupiłeś i do karty , ale wciśnij PEWNIE piny i sprawdź 2 razy ...

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 27 Czerwiec 2019 - 12:46


#10 Użytkownik jest niedostępny   CzarnaPapaja 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 01 Kwi 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:46

Możliwe zę słabo, bo karta będzie służyć do renderowania i podejrzewam że będzie na dużych obrotach działać przez długi czas

#11 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 12:59

Więc albo poszukać oryginalnego kabla lepiej, lub dorobić j.w

#12 Użytkownik jest niedostępny   CzarnaPapaja 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Pn, 01 Kwi 19

Napisany 27 Czerwiec 2019 - 13:25

A takie coś? podejdzie?
https://www.net-s.pl...-2-600mm-887397

#13 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 341
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 28 Czerwiec 2019 - 07:19

https://www.watercoo...lack_67853.html

Raczej to jest do nowszych zasilaczy !

#14 Użytkownik jest niedostępny   kamilkowalewski 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wed, 25 Lip 18

Napisany 28 Czerwiec 2019 - 12:12

Zobacz postCzarnaPapaja, o 27 Czerwiec 2019 - 12:14, napisał(a):

Cześć,
proszę Was o pomoc. Kupiłem MSI GTX 1660ti (wejście 8pinów) i jak się okazało nie mam czym go podpiąć do zasilacza. Zasilacz Be Quiet l8-cm-530W, zdjęcia wejść w załączniku. Pomóżcie co kupić, może jakieś linki bo kompletnie się na tym nie znam.
Pozdrawiam


Mam zasilacz be quiet! STRAIGHT POWER E7-550W który wybuchł. Jak zapłacisz za przesyłkę to Ci mogę wysłać kabel od zasilania karty(o ile pasuje, nie wiem czy to ten sam), bo chyba nawet mam dwa. A tak swoją drogą to jak napiszesz do bequieta to Ci wyślą ten kabel za darmo :) W każdym razie ja tak kiedyś zrobiłem i mi wysłali.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych