Forum PCLab.pl: MSI i Ryzen 3000 - prawdopodobne problemy? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (44 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

MSI i Ryzen 3000 - prawdopodobne problemy? BETA Biosy, oficjalne biosy - brak profili OC i inne uproszczenia

#801 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2046
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 20:49

Sory Panowie że pisze o płycie gigabyte w temacie o msi . Ale łączy je jedno. Problem . Zmontowalem pc , przyjrzalem się cpu , bo z jednej strony pasta na cpu nie odbiła pasty na chłodzeniu , okazało się że ma jednym rogu mam jakby niroszlifowany kant. Dałem więcej pasty i będzie pewnie Oki. Ale tak. Pc zmontowalem na płycie gigabyte b450m ds3h , przyszła dziś, okazało się że miała bios 41 czyli przedostatni, zaktualizowalem bios do najnowszego . Zmontowalem w końcu ryzena 3600 (pierwsze uruchomienie tej płyty było na rysiu 1600) , pierwsze uruchomienie i fajnie bo pc się włączył, załadowal się system i znowu mi usunęło wszelkie sterowniki (Miałem to samo na tomahawku po włożeniu ryzena 3600) . Zainstalowałem wszystko po Bożemu. Postanowiłem wyłączyć pc i iść na dół. Przychodzę na górę chce uruchomić pc , wszystko niby Oki, ale uwaga nie pokazuje się obraz na monitorze , wentylatory normalnie pracują itp , a wyskakuje komunikat na monitorze "brak wejścia wideo , przejście w stan uśpienia " . Nie jednego pc robiłem i żadne resety zworka, wyciągnięcie i włożenie karty graficznej , podmiana kabla dvi , wyciągnięcie jednego modułu ram nie pomaga. Pc jest martwy ... Mam włożyć ryzena 1600, czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Co ważne , włączam pc zawyja chwilę wentylatory od grafiki , ucisza się i pc jakby się zresetowal, znowu zawyja wentylatory i się uciszaja i tak zostaje . Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu ? Pozbycie sie ryzena 3600 zostawiam jako ostatnia możliwość

Ten post był edytowany przez novi dnia: 11 Wrzesień 2019 - 20:54


#802 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1299
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 21:00

Kupić płytę w wersji Max od MSI i nie kombinować pod górkę.

#803 Użytkownik jest dostępny   RsNeo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 583
  • Dołączył: So, 10 Cze 06

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 21:02

Zobacz postjg77xfx, o 11 Wrzesień 2019 - 09:58, napisał(a):

Mam prośbę o zdanie raportu na temat tego wentylatora.


Już opisuję jego głośność i działanie

Asus x570-f Rog Strix gaming
Właśnie skończyłem katować płytę główną i kartę graficzną.
U mnie karta zajmuje 4 sloty więc zasłania wentylator od PCH więc i rozgrzałem kartę w grze do 80stC i zostawiłem tak by dmuchała sobie prosto w ten wentylatorek.
I oto efekty po 40 minutach takiego katowania.
Mierzone spirometrem radiator karty graficznej w sekcji VRM czyli to co dmucha na PCH miał 92stC a radiator PCH około 70stC.
Prędkość wentylatora na PCH osiągnęła 3480 RPM i z odległości 30 centymetrów był niesłyszalny (bliżej nie mam jak podejść).

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez RsNeo dnia: 11 Wrzesień 2019 - 21:03


#804 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2046
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 21:25

Zobacz postcaleb59, o 11 Wrzesień 2019 - 22:00, napisał(a):

Kupić płytę w wersji Max od MSI i nie kombinować pod górkę.


Drugi raz nie zaufam b450 msi, a nie kupiłem ryzena 3600 po to by czekać do zimy aż poprawia biosy . Gdyby mi się trzaski audio nie pojawiły na msi to jakoś bym to przełknąl, że ram słabo się kręci. Miałem odpalonego toma z ryzenem 1600 I trzaski magicznie znikły, a bios ten sam ... Spróbuję coś jeszcze zrobić, jak będzie lipa to biorę albo Asusa x570 , albo wysyłam na rękojmie cpu i daje ostatnia szansę, jak nadal będę miał problemy to cpu ląduje do sprzedaży, a ja zapominam że ryzen 3xxx istnieje.

#805 Użytkownik jest dostępny   galakty 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 278
  • Dołączył: Cz, 11 Sie 16

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 21:42

Zobacz postnovi, o 11 Wrzesień 2019 - 22:25, napisał(a):

Drugi raz nie zaufam b450 msi, a nie kupiłem ryzena 3600 po to by czekać do zimy aż poprawia biosy . Gdyby mi się trzaski audio nie pojawiły na msi to jakoś bym to przełknąl, że ram słabo się kręci. Miałem odpalonego toma z ryzenem 1600 I trzaski magicznie znikły, a bios ten sam ... Spróbuję coś jeszcze zrobić, jak będzie lipa to biorę albo Asusa x570 , albo wysyłam na rękojmie cpu i daje ostatnia szansę, jak nadal będę miał problemy to cpu ląduje do sprzedaży, a ja zapominam że ryzen 3xxx istnieje.


Heh, zamienił siekierkę na kijek... Masakra z tym Ryzenem.

A ja powiem po raz kolejny. Chcieliście być alpha testerami nowych CPU, to jesteście. Wszyscy mi mówili "ooo weź głupi jesteś, kup ryzena 3600 a nie 2600, toć za tydzień premiera". No, tylko śmigam stabilnie 24/7 i się śmieję z użytkowników 3600.

#806 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2046
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 22:19

Nie jestem pewny , ale chyba ciemne przebarwienie na pcb cpu to nie jest normalne zjawisko . Mam ciemną plame na pcb procka , ciężko ująć to na zdjęciu. Już z 2h próbowałem uruchomić pc , poddalem się. Wrzucam ryzena 1600 na tego gigabyte , włóże koledze ryzena 3600 na jakiś czas na tomahawka bo jako tako to działało, w międzyczasie szukam ryzena 2600 w jakieś promce . Kupię ryzena 2600 , 3600 pojedzie na gwarancję, po powrocie z gwarancji zobaczę, może spróbuję uruchomić nowa sztukę , albo nawet kartonu nie rozpakuje i go od razu ogłosze. Zobaczę jak to będzie . Dziś jestem mocno zdenerwowany na ta cała sytuację. Dodaj obrazek

#807 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1299
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 22:33

Żebyś nie zrozumiał mnie źle - nie napisałem tego przez złośliwość, współczuję problemów ale właśnie dlatego wybrałem płytę w wersji Max by takich akcji uniknąć. Wolałem zapłacić nieco drożej ale za to mam 100% kompatybilność z Ryzenami 3xxx i ewentualne problemy ograniczone do minimum (dzięki Bogu odkąd mam ten zestaw nie natrafiłem na żadne). Życzę powodzenia ale nadal uważam, że MSI w wersji Max to jedyny słuszny wybór jeśli idzie o kompatybilność B450 z nowymi Ryzenami.

#808 Użytkownik jest dostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3054
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 22:38

@novi trochę cię nie rozumiem ram 3533 Cl14 to bardzo szybki ram, ryzen 2600 nawet gdyby działał z ramem 4000 będzie sporo wolniejszy od 3600 biosy nie są idealne ale robisz sobie downgrade, już jest beta z agesa abb mam go wgranego, lada dzień wyjdzie pewnie normalna wersja. Nawet jak podkręcisz ram do 3800 na innej plycie to da ci to może +5fps w grach procesorowych :E To ciemniejsze miejsce na PCB nie jest tylko u ciebie :thumbup:

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 11 Wrzesień 2019 - 22:39


#809 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2046
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 23:07

@ caleb59, rozumiem Cię że polecasz wersję Max płyty, bo u Ciebie działa Oki. Ja mam niestety uraz do msi , tomahawka mam od ponad pół roku , znaczy miałem, mimo że leży jeszcze u mnie w pokoju .

@Send1N dla jednego szybki , dla drugiego wolny, dla jednego 150km to szybko , dla drugiego to wolno , a tak serio u mnie na tomahawku był zbugowany bios pod ryzeny 3xxx , nawet mocne podciecie timingow na cl14 = taka sama wydajność jak wczytanie xmp, ustawienie 16.18.16.16 i 3533mhz , w aidzie wyniki na poziomie błędu pomiarowego , w cs go przyrost też zerowy , to dla mnie coś jest nie tak. Na ryzenie 1600 przejście z cl16 na 14 dawało dużo, tu nic . Ryzen 3600 jest bardzo wydajny, ale jak już go mam to chciałbym wykorzystać jego atuty, chociażby lepsze oc ramu niż to miało miejsce na starszych ryzenach . A jak widać, ram się słabiej na nim kręci niż na 1 gen, myślałem, że mnie w apexie ograniczał cpu , wyszło że jednak nie , i jak już przegapiłem czas na zwrot to chciałbym chociaż skorzystać z jego dodatkowych zalet . A tak to jest jakby kupić sportowe auto na kwadratowych felgach . Mógłbyś pojechać bardzo szybko ale nie dasz rady . Więc ja wziąłem i wymieniłem te felgi , ale coś się odstawilo bo pc nawet z ryzenem 1600 przestał wstawać. Jutro na pajęczyne będę odpalal pc

#810 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5493
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 02:22

Tak to jest z tym całym amd :E też już się z tego wyleczyłem i śmiem twierdzić że biosy płyt nawet dla ryzenów 1gen są niedo.... przynajmniej w msi ale z tego co da się wyczytać to inni producenci może trochę w mniejszym stopniu też mają z tym problemy może nie tyle producenci co świetne amd i ich agesy.Ostatni mój zestaw na amd to premiera soc.939 i athlon 3000+ i teraz nieszczęsne AM4 drugi i ostatni raz ;) przycinający się dzwięk,co jakiś czas dziwne pływanie myszki znaczy się kursora :E przy starcie pc botuje się 2 razy i to z bonusem ;) jeden sygnał długi i dwa krótkie tak jak by nie widział karty graficznej :P (sprawdzane na 4 różnych gpu wszystkie w 100% sprawne, efekt ten sam :P ) w podglądzie zdarzeń po każdym włączeniu pc krytyk kernel power chociaż przez ostatnie 3 dni mimo że botuje dwa razy i piska to już nie ma tego kernela chyba się kur.... nauczył jak skynet :E takie to amd uczy się po jakimś czasie :E wprawdzie wszystko działa stabilnie oprócz tych przerywników w dzwięku no ale widać jawnie że to niechlujstwo przy tworzeniu biosów no ale kur... żeby przez 2-3 lata nie zrobić jednego w 100% sprawnego biosu ???? :E

Ten post był edytowany przez unadarek dnia: 12 Wrzesień 2019 - 02:25


#811 Użytkownik jest niedostępny   irulax 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 689
  • Dołączył: Pt, 16 Lis 07

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 06:53

Zobacz postunadarek, o 12 Wrzesień 2019 - 03:22, napisał(a):

Tak to jest z tym całym amd :E też już się z tego wyleczyłem i śmiem twierdzić że biosy płyt nawet dla ryzenów 1gen są niedo.... przynajmniej w msi ale z tego co da się wyczytać to inni producenci może trochę w mniejszym stopniu też mają z tym problemy może nie tyle producenci co świetne amd i ich agesy.Ostatni mój zestaw na amd to premiera soc.939 i athlon 3000+ i teraz nieszczęsne AM4 drugi i ostatni raz ;) przycinający się dzwięk,co jakiś czas dziwne pływanie myszki znaczy się kursora :E przy starcie pc botuje się 2 razy i to z bonusem ;) jeden sygnał długi i dwa krótkie tak jak by nie widział karty graficznej :P (sprawdzane na 4 różnych gpu wszystkie w 100% sprawne, efekt ten sam :P ) w podglądzie zdarzeń po każdym włączeniu pc krytyk kernel power chociaż przez ostatnie 3 dni mimo że botuje dwa razy i piska to już nie ma tego kernela chyba się kur.... nauczył jak skynet :E takie to amd uczy się po jakimś czasie :E wprawdzie wszystko działa stabilnie oprócz tych przerywników w dzwięku no ale widać jawnie że to niechlujstwo przy tworzeniu biosów no ale kur... żeby przez 2-3 lata nie zrobić jednego w 100% sprawnego biosu ???? :E


Właśnie. Za starych dobrych czasów Pentiuma III, przyszedł kumpel (użytkownik AMD) żeby pożyczyć napęd CD. Jego opad szczęki spowodował widok skręconej obudowy umieszczonej na stałe pod biurkiem. Dodaj obrazek
Czaję się jak kot do jeża aby wymienić platformę na Ryśka 3xxx. Było by to jeszcze jakoś uzasadnione cenowo: potrzebuję mocniejszej jednostki do roboty, a w najnowsze gierki już nie mam czasu grać, więc nie przeliczam nerwowo pojedynczych fps-ów. Widząc liczne problemy z najnowszymi prockami, już mi się odechciewa kombinowania.

#812 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2046
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 07:43

Dodam że pc próbowałem tylko włączać na płycie gigabyte b450m ds3h, wiadomo jak to jest jak się ma 1 zasilacz i ułożone kable w budzie . Nie mam drugich kabli , bo bym przełączyl i spróbował podłączyć tomahawka . W sumie nie wiem co się mogło stać. Jeśli komp się włączy na tomahawku , to na szczęście coś tylko z płyta jest nie tak , bo na chwilę obecną sprawdziłem tylko 2 procesory na płycie gigabyte i na obu jest to samo. Chyba że jakimś cudem na tej płycie jest uszkodzony clr cmos i się zbugowal bios i nie chce odpalić . Objaw typowy jak po nieudanym oc . Mam podłączony przycisk reset pod clr cmos, odlaczylem go I próbowałem srubokretem zresetować bios , ale nic to nie dało .

#813 Użytkownik jest dostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5598
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 08:05

Zobacz postunadarek, o 12 Wrzesień 2019 - 03:22, napisał(a):

Tak to jest z tym całym amd :E też już się z tego wyleczyłem i śmiem twierdzić że biosy płyt nawet dla ryzenów 1gen są niedo.... przynajmniej w msi ale z tego co da się wyczytać to inni producenci może trochę w mniejszym stopniu też mają z tym problemy może nie tyle producenci co świetne amd i ich agesy.Ostatni mój zestaw na amd to premiera soc.939 i athlon 3000+ i teraz nieszczęsne AM4 drugi i ostatni raz ;) przycinający się dzwięk,co jakiś czas dziwne pływanie myszki znaczy się kursora :E przy starcie pc botuje się 2 razy i to z bonusem ;) jeden sygnał długi i dwa krótkie tak jak by nie widział karty graficznej :P (sprawdzane na 4 różnych gpu wszystkie w 100% sprawne, efekt ten sam :P ) w podglądzie zdarzeń po każdym włączeniu pc krytyk kernel power chociaż przez ostatnie 3 dni mimo że botuje dwa razy i piska to już nie ma tego kernela chyba się kur.... nauczył jak skynet :E takie to amd uczy się po jakimś czasie :E wprawdzie wszystko działa stabilnie oprócz tych przerywników w dzwięku no ale widać jawnie że to niechlujstwo przy tworzeniu biosów no ale kur... żeby przez 2-3 lata nie zrobić jednego w 100% sprawnego biosu ???? :E


Na 2600 nie miałem żadnych problemów. Dopiero 3600 i biosy pod niego ukazały moc programistów AMD :P

#814 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2046
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 08:26

Przed robotą na szybko wyciaglem płytę z budy u podłączyłem na pajęczyne, to samo co w budzie , pc nie wstaje. Mam jeszcze parę minut to podłączam tomahawka .
Na tomahawku i ryzenie 3600 pc normalnie się włączył, więc zasilacz gpu i ram wykluczony na szczęście. Co mogę jeszcze zrobić przy tym gigabyte żeby spróbować ja włączyć. Jedyne co mi do głowy przychodzi to ściągnąć chłodzenie i zobaczyć czy backplate ma na całości folię, bo szczerze tego nie sprawdzałem . Ram zgodnie z instrukcją miałem włożony 2 I 4 slot od cpu . Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jak spróbować wskrzesic ta płytę to piszcie , jak wszystko będzie na darmo to wysyłam ja na gwarancję . Z góry dzięki za zainteresowanie tematem i chęć pomocy .

@MarcoSimone. również miałem ryzena 1600 I 2600 na 3 płytach głównych i wszystko było git . Problem się zaczął pojawiać na tomahawku , jak wgralem najnowszy bios posiadając ryzena 1600 , zacząłem mieć delikatne problemy. Oc ram z automatu spadło, problem z bootowaniem . Zamontowanie ryzena 3600 nie naprawilo w pełni tego problemu , ale rozgryzlem temat i się okazało że jak ram kręcę powyżej 3533mhz to zaczyna się pojawiać losowy problem z włączeniem pc. Raz się włączył, raz nie . Jak ustawiłem niżej tam to pc wstawal za każdym razem

Ten post był edytowany przez novi dnia: 12 Wrzesień 2019 - 09:03


#815 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14234
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 09:46

@novi

vTT napięcie wtórne, powinno znajdować się w 1/2 napięcia vDDR. Zwykle leci z automatu. Czasem trzeba skorygować lekko w górę lub dół.

Symptomy złego vTT:
- Brak ładowania lub restarty POST
- trzaski audio
- błędy USB
- Słabsza stabilność pamięci wraz ze wzrsotem taktowania mimo iż mieszczą się w możliwościach modułów RAM
http://www.xtremesys...EFI-setup-guide


Wypisz wymaluj Ty i Twoje MSI na zen 3000 :D U mnie czasem źle dzieli napięcie pamięci na pół i mam cyrki. Nie wiem czemu to takie trudne, ale warto sprawdzać w ryzen master co ustawiła płyta ;]

#816 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 880
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 10:10

Na płytach MAX też są cyrki czy wszystko pięknie?

#817 Użytkownik jest dostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1584
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 10:15

U mnie napięcie RAM w biosie pokazuje, że nie jest równe 1.35v jak ustawiłem na sztywno, a większe, w Ryzen Master mam 1.35v, a HWinfo pokazuje 1.36v czasem 1.375 itp.
Ale ja nie mam problemów-od pukać, z uruchamianiem.

edit:

Jako posiadacz zwykłej B450 Gaming Plus jestem zadowolony, nie mam żadnych problemów, lepiej żeby nie było, ba procek boostuje dosyć wysoko,w grach MSI Afterburner pokazuje 4200mhz, sporadycznie zegar mignie na niższa wartość. W Crysisie widać że najbardziej się obrywa prockowi, bo nie trzyma równo 4.2ghz na wszystkich.

Ostatnio zaktualizowałem bios z v18 na 1A i wszystko gra, zniknęły błędy WHEA, ale bios 1B ma problemy, nie zapisuje ustawień OC dla RAM.

Ten post był edytowany przez Reddzik dnia: 12 Wrzesień 2019 - 10:25


#818 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1299
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 10:16

Jako posiadacz wersji MAX jestem zadowolony, wszystko działa i oby tak zostało przy kolejnych aktualizacjach BIOSów.

#819 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5493
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 10:20

Zobacz postirulax, o 12 Wrzesień 2019 - 07:53, napisał(a):

Właśnie. Za starych dobrych czasów Pentiuma III, przyszedł kumpel (użytkownik AMD) żeby pożyczyć napęd CD. Jego opad szczęki spowodował widok skręconej obudowy umieszczonej na stałe pod biurkiem. Dodaj obrazek
Czaję się jak kot do jeża aby wymienić platformę na Ryśka 3xxx. Było by to jeszcze jakoś uzasadnione cenowo: potrzebuję mocniejszej jednostki do roboty, a w najnowsze gierki już nie mam czasu grać, więc nie przeliczam nerwowo pojedynczych fps-ów. Widząc liczne problemy z najnowszymi prockami, już mi się odechciewa kombinowania.

Tu nie ma co kombinować i włazić w bajzel.i7 8700 używki do tysiaka a przeważnie 850-950pln z normalną gwarancją i do tego z370 za 400-500pln też można wyhaczyć w miarę wysoki model używany z gwarką i temat zamknięty.

#820 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 880
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 10:27

i7 8700 + z370 + wysoko kręcony ram i spokój na długo.

Jeszcze się skończy, że kupię znów MSI(MAXA),
750 za x570 prime-p boli trochę.

Ten post był edytowany przez jg77xfx dnia: 12 Wrzesień 2019 - 10:31


  • (44 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. RsNeo