Forum PCLab.pl: Niedziałający ekran - przerzucenie kontaktów - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Niedziałający ekran - przerzucenie kontaktów

#1 Użytkownik jest niedostępny   MrFish443 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 15

Napisany 12 Lipiec 2019 - 15:25

Cześć, sytuacja wygląda w ten sposób, że dostałem Galaxy J1 2016 który upadł i nie działa w nim ekran - po wybudzeniu ekranu pojawia się tylko niewielki zielony poziomy pasek na samej górze. Jedyne na czym zależy, to przerzucenie kontaktów z jednego telefonu na drugi i tu pojawia się pytanie, czy to w ogóle możliwe? Widziałem parę programów do odzyskiwania danych, ale nie wiem czy one w ogóle działają, a wymiana ekranu raczej nie wchodzi w grę, bo to po prostu nieopłacalne.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Postrach 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4380
  • Dołączył: Cz, 16 Sie 07

Napisany 12 Lipiec 2019 - 15:28

Zobacz postMrFish443, o 12 Lipiec 2019 - 16:25, napisał(a):

Cześć, sytuacja wygląda w ten sposób, że dostałem Galaxy J1 2016 który upadł i nie działa w nim ekran - po wybudzeniu ekranu pojawia się tylko niewielki zielony poziomy pasek na samej górze. Jedyne na czym zależy, to przerzucenie kontaktów z jednego telefonu na drugi i tu pojawia się pytanie, czy to w ogóle możliwe? Widziałem parę programów do odzyskiwania danych, ale nie wiem czy one w ogóle działają, a wymiana ekranu raczej nie wchodzi w grę, bo to po prostu nieopłacalne.

A nie masz tam konta google z synchronizacją ? Po zalogowaniu się przez przeglądarkę na pc powinny być wszystkie kontakty.

Jeżeli telefon to obsługuje to możesz podpiąć myszkę komputerową przez przejściówkę i normalnie operować telefonem.

#3 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4003
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 12 Lipiec 2019 - 15:30

Wejdź na https://contacts.google.com i zaloguj się używając konta Google które było podpięte do telefonu. Jeżeli są kontakty to w nowym telefonie wystarczy tylko zalogować się na to samo konto i po chwili wszystkie wrócą na swoje miejsce.

#4 Użytkownik jest niedostępny   MrFish443 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: Wed, 31 Gru 15

Napisany 12 Lipiec 2019 - 15:51

Tyle że z tego co mi wiadomo to nie był podpięty do Googla, to jest telefon służbowy który służył tylko do dzwonienia, robienia zdjęć i pisania smsów.

A co do podpięcia myszki - nie do końca rozumiem jak miałbym na nim coś robić, kiedy ekran jest cały czarny

#5 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 29802
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 12 Lipiec 2019 - 16:11

Podepnij do kompa, odpal program Samsunga (nie wiem jak się nazywa). Powinien się połączyć z telefonem. Później z poziomu komputera możesz eksportować kontakty itp
Przynajmniej tak jest na inny h teefnach typu asus, HTC itp

#6 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1325
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 12 Lipiec 2019 - 16:23

Bez włączonego debugowania, ani możliwości zaakceptowania połączenia z komputerem nic nie zrobisz niestety. Przynajmniej nie w warunkach domowych.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 29802
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 12 Lipiec 2019 - 16:35

Jeśli ktoś kiedy podpinal i wskazał na zapamiętanie wyboru to nie będzie problemu.
Ja podpinam i od razu się łączy.
Spróbować nie zaszkodzi

#8 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2472
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 12 Lipiec 2019 - 17:11

U samsunga apki do obsługi to kies , kies 3 albo smartswitch .
W starszych wersjach andruta kies powinien wyłapać telefon bez problemu.
Nie wiem tylko która jego wersja obsługuje J1.
(Z S3 i S5 z rozbitymi ekranami kontakty ostatnio zgrywałem bez problemu).

Jeśli programy nie zadziałają a kontakty są ważne to zostaje jeszcze opcja zakupu jakiegoś badziewnego ekranu za 60zł i zrzut kontaktów.

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 12 Lipiec 2019 - 17:36


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych