Forum PCLab.pl: Gigabyte X570 AORUS ELITE - wasze opinie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (7 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Gigabyte X570 AORUS ELITE - wasze opinie

#101 Użytkownik jest niedostępny   Ksamek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 268
  • Dołączył: Wed, 28 Mar 18

Napisany 30 Sierpień 2019 - 10:11

AMD - Platforma dla lubiących zabawę - tak powinni się reklamować. :D Nie twierdzę, że wydajnością się odbili ale ilość głupich problemów jest przytłaczająca i żenująca. Z takich na świeżo (X570 Aorus Pro, ale dotyczy prawdopodobnie każdego X570)

1. Wyłączyłem boot jednego dysku w BIOS i straciłem możliwość nawigowania czegokolwiek w biosie bo przestał obsługiwać myszkę i klawiaturę - byłem podczas formata i na szczęście wróciło po zainstalowaniu windowsa.

2. Jak pisał kolega wyżej - krzywa wentylatorów - proce zachowują się w IDLE jak najgorszy syf, AMD tłumaczy, że tak ma być i to wina 7nm i nowego trybu boost, a jednak producenci płyt głównych zdają się o tym nie wiedzieć i ustawiają krzywe tak by reagowały na podniesienie temperatury. Gdzie tu logika? Już pomijam fakt, że faktycznie większe rozpędzenie wentylatorów ABSOLUTNIE NIC NIE ZMIENIA.

3. WHEA, WHEA-logger, ContributedCOM - cały zestaw błędów i ostrzeżeń w pakiecie - u mnie na szczęście poznikały po ręcznym zainstalowaniu majowego update Windows oraz zmianie miejsca dysku m2... i ponownej zmianie NA TO SAMO MIEJSCE.

4. POST trwa jak by za każdym razem walczył by wstać przy niesamowitym OC konfigu.

5. Wydaje mi się, że podczas instalacji Windowsa system stworzył jakieś swoje ważne pliki na DRUGIM dysku i to w dodatku HDD pomimo, że miał zaznaczoną instalację na SSD. Startuje z SSD ale pliki z nawiasem i informacją system są też na HDD. Dlaczego obwiniam za to zestaw? Ano bo na składanej dla kolegi platformie Intel takich jaj nie ma.

Nie mam głowy przypominać sobie teraz więcej. Jest wydajniej, jest drogo (jeśli kupujesz x570) i z bagażem łamigłówek dla znudzonych życiem.

#102 Użytkownik jest niedostępny   Lisekg 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 29 Sie 19

Napisany 30 Sierpień 2019 - 10:43

Zobacz postKsamek, o 30 Sierpień 2019 - 10:11, napisał(a):

AMD - Platforma dla lubiących zabawę


Tylko czekać informacji od AMD że wycofuje się z obarczonych błędami układów X570 na rzecz X670...

#103 Użytkownik jest niedostępny   Tajgeer 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42
  • Dołączył: Nd, 17 Gru 06

Napisany 30 Sierpień 2019 - 19:14

Ile u Was trwa bootowanie do systemu na tej płycie (mowa o wskaźniku "Ostatni czas systemu BIOS" w Menedżerze zadań)? Mam wrażenie, że jest on trochę dłuższy niż powinien.

#104 Użytkownik jest niedostępny   NeRv 

  • owulator
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5203
  • Dołączył: So, 28 Maj 05

Napisany 31 Sierpień 2019 - 05:36

Gdzies w internetach znalazłem takie małe porównanie, nie wiem czy mogę wklejać linki do innych serwisów to dam screena :)

Nie odnosi się to bezpośrednio do tej płyty, ale jak widać x570 maja ponad 20 sekund.

"Test polegał na zmierzeniu czasu, jaki upływa od włączenia komputera do momentu rozpoczęcia ładowania systemu operacyjnego."

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez NeRv dnia: 31 Sierpień 2019 - 05:37


#105 Użytkownik jest niedostępny   steny 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Pn, 26 Lis 12

Napisany 31 Sierpień 2019 - 21:12

Co może być powodem tego, że nie mogę ręcznie podkręcić w biosie proca 3600 na tej płycie? Korzystałem z tego poradnika https://www.youtube....h?v=SmJjNJkvDv4
W Ryzen Master mogę... :hmm: chciałem go ustawić na 4,2 GHz ale wtedy w Masterze nie zrzuca zegarów trochę lipa.
Profil XMP załadowany, bios najnowsza obecnie wersja F4j.
Złożyłem sobie coś takiego i czekam na nową grafikę obecnie RX570.

Dodaj obrazek

Wywala mi błąd bootowania i reset BIOSu. :mad:
Czas bootowania do systemu też jest jakiś skopany zdecydowanie za długi.

Ten post był edytowany przez steny dnia: 31 Sierpień 2019 - 21:16


#106 Użytkownik jest niedostępny   ernorator 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 550
  • Dołączył: Cz, 30 Maj 13

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 04:17

Zobacz postKsamek, o 30 Sierpień 2019 - 10:11, napisał(a):

AMD - Platforma dla lubiących zabawę - tak powinni się reklamować. :D Nie twierdzę, że wydajnością się odbili ale ilość głupich problemów jest przytłaczająca i żenująca. Z takich na świeżo (X570 Aorus Pro, ale dotyczy prawdopodobnie każdego X570)

1. Wyłączyłem boot jednego dysku w BIOS i straciłem możliwość nawigowania czegokolwiek w biosie bo przestał obsługiwać myszkę i klawiaturę - byłem podczas formata i na szczęście wróciło po zainstalowaniu windowsa.

2. Jak pisał kolega wyżej - krzywa wentylatorów - proce zachowują się w IDLE jak najgorszy syf, AMD tłumaczy, że tak ma być i to wina 7nm i nowego trybu boost, a jednak producenci płyt głównych zdają się o tym nie wiedzieć i ustawiają krzywe tak by reagowały na podniesienie temperatury. Gdzie tu logika? Już pomijam fakt, że faktycznie większe rozpędzenie wentylatorów ABSOLUTNIE NIC NIE ZMIENIA.

3. WHEA, WHEA-logger, ContributedCOM - cały zestaw błędów i ostrzeżeń w pakiecie - u mnie na szczęście poznikały po ręcznym zainstalowaniu majowego update Windows oraz zmianie miejsca dysku m2... i ponownej zmianie NA TO SAMO MIEJSCE.

4. POST trwa jak by za każdym razem walczył by wstać przy niesamowitym OC konfigu.

5. Wydaje mi się, że podczas instalacji Windowsa system stworzył jakieś swoje ważne pliki na DRUGIM dysku i to w dodatku HDD pomimo, że miał zaznaczoną instalację na SSD. Startuje z SSD ale pliki z nawiasem i informacją system są też na HDD. Dlaczego obwiniam za to zestaw? Ano bo na składanej dla kolegi platformie Intel takich jaj nie ma.

Nie mam głowy przypominać sobie teraz więcej. Jest wydajniej, jest drogo (jeśli kupujesz x570) i z bagażem łamigłówek dla znudzonych życiem.


1. m.2 nvme, 2xssd sata, 3xhdd sata, robiłem sobie system na każdym z 3 dysków ssd i nie było żadnego problemu, nigdy żadnego nie odłączałem podczas instalacji windowsa
2. 9 wentylatorów w obudowie, wszystkie sterowane z płyty, robią dokładnie to co im każe
3. nie ma, nie było
4. patrz pkt. 1
5. to akurat jest, testowanie pamięci przy odpaleniu tyle zajmuje i niby nad tym pracują (gigabyte na overclock.net)

Tak czytam te tematy o ryzenach 3 w połączeniu z x570 (bo tylko taką płytę mam) i się zastanawiam co ludzie robią, że system takie rzeczy u nich wykonuje. Swój złożyłem pod koniec lipca, włączył się i tak działa do teraz.

#107 Użytkownik jest dostępny   Deniryer 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 145
  • Dołączył: Pt, 12 Lip 13

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 06:19

Co wy robicie, że macie tyle problemów nawet na płytach GB?

Cytuj

Bios F5 28 Sierpnia
Update AGESA 1.0.0.3 ABB
Improve Destiny 2 gaming compatibility
Improve XMP DDR compatibility
Support AORUS Memory Boost
Support JEDEC DDR4 native 3200MHz memory


Aorus Master: 22s bez fastboota oraz z włączonym SVM, fTPM i Secureboot do pulpitu.

Taktowanie po ręcznym OC także zbija, przynajmniej w Masterze, HWInfo pokazuje stałe 4.2GHz

Spoiler


Instalacja Windowsa i jego fragmentacja na kilka dysków nie ma nic wspólnego z platformą na jakiej jest on instalowany, tylko z tym jak dyski są oznaczone. Jeżeli miałeś poprzednio zainstalowany system na HDD/innych SSD i jest on nadal oznaczony jako dysk systemowy i aktywny to recovery i system reserved (bootmgr i cała partycja z informacjami rozruchowymi) zostaną stworzone na nim, a partycja z samym Windowsem na dysku docelowym - dlatego laikom zaleca się odłączyć dysk przed instalacją Windowsa, a potem zmienić boot order w biosie, a tak na dobrą sprawę powinno się robić kopie zapasową dokumentów i partycji nie związanej z Windowsem, czyścić dysk, oznaczać jako prosty albo zostawić jako surowy na czas instalacji.

#108 Użytkownik jest niedostępny   Lisekg 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 29 Sie 19

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 12:18

Mam pytanko, czy zdarzył/a się u was samoczynny reset ustawień biosu na tej płycie?
Wczoraj mnie to dopadło i nie wiem co było przyczyną. Mam Pamięci Patriota ustawione z profilu XMP 3733 MHz Cl-17 i ustawiony dzielnik na 1:1 ( Infinity Fabric ustawione na 1866 MHZ ). Pamięci te sa jednostronne na kościach Hynix-a. Do tego zwykłego Ryzena R5-3600 i wszystko biegało fajnie przez kilka dni ( od czasu złożenia ) a tu nagle niespodzianka... Bios na płycie mam najnowszy z września, zasilacz seasonic 650w focus plus 80 plus gold a CPU chłodzę dwu-wieżowym Grandisem 2.
Mam się już bać?

#109 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14478
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 12:31

Zobacz postNeRv, o 31 Sierpień 2019 - 06:36, napisał(a):

Gdzies w internetach znalazłem takie małe porównanie, nie wiem czy mogę wklejać linki do innych serwisów to dam screena :)

Nie odnosi się to bezpośrednio do tej płyty, ale jak widać x570 maja ponad 20 sekund.

"Test polegał na zmierzeniu czasu, jaki upływa od włączenia komputera do momentu rozpoczęcia ładowania systemu operacyjnego."

https://i.imgur.com/UVH7T98.png


Test wykonany był zapewne kilna-kilkanaście wersji biosu temu. Czyli jakby dawno i nie prawda.

#110 Użytkownik jest niedostępny   steny 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 40
  • Dołączył: Pn, 26 Lis 12

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 12:18

Wyszła nowa wersja biosu F5A Update AGESA 1.0.0.3 ABBA
https://www.gigabyte...support-dl-bios
Kto przetestuje ? :E

#111 Użytkownik jest niedostępny   hhalunek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Pn, 27 Paź 08

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 09:07

Zobacz postLisekg, o 10 Wrzesień 2019 - 13:18, napisał(a):

Mam pytanko, czy zdarzył/a się u was samoczynny reset ustawień biosu na tej płycie?
Wczoraj mnie to dopadło i nie wiem co było przyczyną. Mam Pamięci Patriota ustawione z profilu XMP 3733 MHz Cl-17 i ustawiony dzielnik na 1:1 ( Infinity Fabric ustawione na 1866 MHZ ). Pamięci te sa jednostronne na kościach Hynix-a. Do tego zwykłego Ryzena R5-3600 i wszystko biegało fajnie przez kilka dni ( od czasu złożenia ) a tu nagle niespodzianka... Bios na płycie mam najnowszy z września, zasilacz seasonic 650w focus plus 80 plus gold a CPU chłodzę dwu-wieżowym Grandisem 2.
Mam się już bać?


Mam już chyba miesiąc tę płytę z 3700x i Crucial i nie miałem takich problemów, w ogóle żadnych problemów:) Bios mam F4i, jeszcze nie zdążyłem zrobić update.

#112 Użytkownik jest niedostępny   pigula630 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 149
  • Dołączył: Wed, 11 Lut 09

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 23:05

Zobacz poststeny, o 12 Wrzesień 2019 - 13:18, napisał(a):

Wyszła nowa wersja biosu F5A Update AGESA 1.0.0.3 ABBA
https://www.gigabyte...support-dl-bios
Kto przetestuje ? :E

Mam. Działa. Część rdzeni boostuje do 4,4GHz.

Napięcia jak skakały bez obciążenia do 1.5V, to dalej tak skaczą.

Ja u siebie ustawiłem 4,3GHz z napięciem 1,35V i tak trzymam.

#113 Użytkownik jest niedostępny   Palusik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3649
  • Dołączył: Pn, 21 Kwi 08

Napisany 14 Wrzesień 2019 - 18:35

Poczytałem sobie ten wątek, niestety mam tą płytę.

Zatem z mojego researchu, 25 sekund do końca POST to standard, AMD o tym wie i próbuje naprawić. Fast Boost urywa pare sekund.

Otóż jaki problem mam ze swoją? Raz na 10-20 razy wstaje, wyjęcie baterii pomaga, 1-4 restarty i znowu zwis przed POSTem. W ogóle po pierwszych 2-3 uruchomieniach od złożenia i wejściu do BIOS kursor znikał a na klawiaturze same wybierały się opcję i niezłym refleksem musiałem się popisać aby ustawić XMP profil. Co do pamięci, na innych forach sugerują ręcznie podawać parametry RAM a nie XMP. F3 i F4 bios sprawdzony, bety nie testowałem. Dodam że udało mi się postawić Windows zanim rozpoczął się ten cyrk, odpalić memtest i prime95, wszystko śmigało, temperatury też ok. Restart i się zaczęło. Osobiście radzę kupić głośniczek do niej aby słuchać błędów bo zero wyświetlacza... Na aktualnej starej płycie za połowę tej kwoty w 2013 roku mam dual bios, wyświetlacz kodów, 2 razy więcej gniazd SYS_FAN i wiele innych rzeczy.

Dlatego z lekkim niesmakiem podchodzę do tej płyty bo do tej pory Intel od czasów Pentium III i czegoś takiego nie widziałem, pierwszy raz.

Płyta jest na gwarancji, oddałem 2 dni po złożeniu i walce. Pan w sklepie mnie tylko subtelnie uprzedził że raczej wgrają nowy BIOS, odpalą i powiedzą że działa, więc pewnie dostanę znowu tą samą z informacją że działa.

Ten post był edytowany przez Palusik dnia: 14 Wrzesień 2019 - 18:46


#114 Użytkownik jest niedostępny   Lisekg 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 29 Sie 19

Napisany 17 Wrzesień 2019 - 13:59

Zobacz posthhalunek, o 13 Wrzesień 2019 - 09:07, napisał(a):

Mam już chyba miesiąc tę płytę z 3700x i Crucial i nie miałem takich problemów, w ogóle żadnych problemów:) Bios mam F4i, jeszcze nie zdążyłem zrobić update.


W sumie tylko jeden reset ustawień biosu miałem... Przypuszczam, że ustawienie XMP Pamięci nie działa za dobrze i ustawiłem z "reki" z napięciem 1,35V!!! I też wam radzę jeśli macie DDR4 OC o takim napięciu bo to może być problem dla tej płyty. Zresztą tego głownie dotyczyła poprawka biosu F4. Na wszelki wypadek wgrałem najnowszy bios F5 i ustawiłem pamięci na 3666 MHz a nie 3733 MHz jak deklarował Patriot z dzielnikiem 1:1. Pracuje stabilnie. Może kiedyś sprawdzę te moje pamięci "OC" ale teraz nie mam czasu... W benchmarku Cinema20 Ryzen-3600 wyciąga 3653... 3660 punkty więc myślę że nie jest najgorzej.. Czas od wciśnięcia ON do logowania WIN10 to kilkanaście sekund... może z 13..15 (zmierzę dokładnie) ale w mojej ocenie szybko

Ten post był edytowany przez Lisekg dnia: 17 Wrzesień 2019 - 14:07


#115 Użytkownik jest niedostępny   _piotrus_ 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31
  • Dołączył: Nd, 26 Lis 06

Napisany 29 Wrzesień 2019 - 18:10

Cześć, czy da się na tej płycie kontrolować prędkość wiatraczka na chipsecie?

#116 Użytkownik jest dostępny   Belliash 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 502
  • Dołączył: Wt, 07 Kwi 09

Napisany 29 Wrzesień 2019 - 19:36

Czyli generalnie polecacie ta plyte?

#117 Użytkownik jest niedostępny   goris777 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 19

Napisany 30 Wrzesień 2019 - 18:16

Przyłączam się do ostatnich 2 postów w tym temacie i zarazem dodaję swoje :D . Po pierwsze chciałem zapytać, czy wiatraczek jest pół-pasywny, czy tylko spowalnia obroty w trybie silent, a po drugie mając w planie zakup własnie tej płyty, chciałbym wiedzieć od właścicieli tej płyty i być może też procesora 3700x, jak obecnie na najnowszym biosie sprawują się te platformy, jakie jeszcze problemy występują? oraz czy mając to co mają, czy po raz drugi wybraliby tą płytę, czy raczej inną x570?

#118 Użytkownik jest niedostępny   Zas 

  • Xyź
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7874
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 30 Wrzesień 2019 - 18:27

"AMD tłumaczy, że tak ma być i to wina 7nm i nowego trybu boost, a jednak producenci płyt głównych zdają się o tym nie wiedzieć i ustawiają krzywe tak by reagowały na podniesienie temperatury. Gdzie tu logika?"

To na co mają reagować? Napięcie też chyba skacze przy tych zrywach procka w idle? :hmm:

#119 Użytkownik jest niedostępny   pigula630 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 149
  • Dołączył: Wed, 11 Lut 09

Napisany 02 Październik 2019 - 17:36

Zobacz post_piotrus_, o 29 Wrzesień 2019 - 19:10, napisał(a):

Cześć, czy da się na tej płycie kontrolować prędkość wiatraczka na chipsecie?



Zobacz postBelliash, o 29 Wrzesień 2019 - 20:36, napisał(a):

Czyli generalnie polecacie ta plyte?



Zobacz postgoris777, o 30 Wrzesień 2019 - 19:16, napisał(a):

Przyłączam się do ostatnich 2 postów w tym temacie i zarazem dodaję swoje :D . Po pierwsze chciałem zapytać, czy wiatraczek jest pół-pasywny, czy tylko spowalnia obroty w trybie silent, a po drugie mając w planie zakup własnie tej płyty, chciałbym wiedzieć od właścicieli tej płyty i być może też procesora 3700x, jak obecnie na najnowszym biosie sprawują się te platformy, jakie jeszcze problemy występują? oraz czy mając to co mają, czy po raz drugi wybraliby tą płytę, czy raczej inną x570?


1. Da się. Oprócz zdefiniowanych trybów normal i silent można ręcznie ustawić krzywą wentylatora. W trybie silent nie zauważyłem żeby się włączał. Jak gram, to i tak pozostałe 7 wentyli w budzie chodzi na tyle głośno, ze ten 1 różnicy nie robi. W trybie normal włącza się przy przeglądaniu neta i wtedy go słychać
2. Ja od siebie polecam. Problemów nie mam żadnych. Wcześniej irytował mnie brak hot plug, ale z aktualizacją bios to naprawili.
3. Patrz punkt 1. Tak jest pół-pasywny - wyłącza się całkowicie.

Ja bym kupił drugi raz. Ogólnie miałem przez chwile bios F5a (poprawiał boost rdzeni, ale napięcia dalej były z dupy). Obecnie zastąpili go F5b i dopiero teraz napięcia na 3700x zachowują się normalnie - tzn nie trzyma przez 90% czasu 1,45V, tylko są normalne wahania (jak teraz pisze posta, to wg ryzen master skacze 1,06V do 1,19V). Po aktualizacjach rdzenie boostują do deklarowanych 4,4GHz, ale nie wszystkie. W grach wszystkie dobijają do 4,375GHz, a niektóre wskakują na 4,4GHz.
Pamięci działają z profilem XMP bez problemu. Niestety moje słabo się kręcą - bez ruszania opóźnień i napięć (tylko sama zmiana zegara) robią 3466MHz. Niektórzy piszą że u nich AES-y idą na 3600, no ale u mnie nie :/

Irytuje mnie, że ryzen master i core temp pokazują inne temperatury - prawie 10 stopni różnicy :E Przez to położenie czujnika i 1-2 sekundowe skoki temperatury denerwujące się robią wentyle podpięte pod proca. Co chwile mocno zwiększają i zmniejszają obroty, no ale moje chłodzenie to "dziadek" a i tak nieźle daje sobie rade. Można to zniwelować ustawiając ręcznie z poziomu bios krzywe obrotów wentylatorom.

Ogólnie ze zmiany 2500k na 3700x jestem zadowolony.

Ten post był edytowany przez pigula630 dnia: 02 Październik 2019 - 17:41


#120 Użytkownik jest niedostępny   Lisekg 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Cz, 29 Sie 19

Napisany 03 Październik 2019 - 06:21

Zobacz postBelliash, o 29 Wrzesień 2019 - 19:36, napisał(a):

Czyli generalnie polecacie ta plyte?


Tak polecam... nie mam z nią od tygodni obecnie żadnych problemów, bios wgrany najnowszy z Agesą ABBA, Procesor pracuje poprawnie, krzywe wentylatorów ustawione ręcznie bo mnie irytowały ciągłe zwalnianie i przyspieszanie ( mam Grandis 2 na R5-3600), Pamięć ustawiłem ręcznie z dzielnikiem 1:1 na 3733 MHz ale mam RAM od Patriota na kostkach Hynixa. Zastanawiałem się długo nad Asusem TUF bo zawsze miałem płyty Asusa ale wygrała Elite od Gigabyta ze względu między innymi na 12 fazowy układ zasilania. Do szczęścia brakuje mi jeszcze RX-5700 ale czekam na "czarny piątek" :-).

PS..
O Asus oddaje pieniądze za zakupione płyty na układzie X570 i można obecnie otrzymać zwrot od 80 do 275 złotych. Dla przykładu za płytę ASUS TUF GAMING X570-PLUS jest to 155 zł więc ci co już kupili lub chcą kupić ( promaocja od 16 września, a 27 października ) taką płytę mogą zaoszczędzić.. Szkoda że GIGABYTE tego nie robi :-( , a może to jest zwrot od AMD która za wysoko wyceniała X570-tki?

Ten post był edytowany przez Lisekg dnia: 07 Październik 2019 - 08:34


  • (7 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych