Forum PCLab.pl: Komputer do gier za 3k - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komputer do gier za 3k Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wobler03 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Nd, 30 Gru 18

Napisany 17 Lipiec 2019 - 10:43

Czy ten zestaw jest poprawnie złożony? Ewentualnie co byście zmienili?
https://www.x-kom.pl/lista/qx9u8nmt3

Ten post był edytowany przez Wobler03 dnia: 17 Lipiec 2019 - 10:43


#2 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14676
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 17 Lipiec 2019 - 11:02

SSD na NVMe - https://www.x-kom.pl...sx6000-pro.html

Poza tym ok, chyba że złożyć coś na Ryzen 5 2600 z lepszymi perspektywami na rozbudowę w przyszłości.

#3 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8846
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 17 Lipiec 2019 - 14:07

22 cale do grania naprawdę dość mało komfortowe.

https://proline.pl/koszyk/c37c0212
Złożenie w proline za 1 zł kod - PROSET
Wychodzi 4060 zł gdzie na plus masz:

- GTX 1660 Ti
- monitor 24 cale
- dysk NVME

Do obudowy dostajesz słuchawki gratis od MSI https://proline.pl/?...ngowe-sluchawki

Intela i5 bym sobie kompletnie darował. W zasadzie co stracisz tutaj na wydajności CPU wybierając R5 2600 odrobisz na dobre zmianą GPU na 1660 Ti. Na przyszłość masz jednak CPU 6/12 a nie 6/6 oraz zdecydowanie bardziej przyszłościową podstawkę.

Do CPU dodaktowo Game Pass na 3 miesiące https://proline.pl/?...nych-gier-na-pc

#4 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14676
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 17 Lipiec 2019 - 14:23

Zobacz postCaps, o 17 Lipiec 2019 - 15:07, napisał(a):



Ten RAM od ADATA bym zmienił na coś innego, bo z tego co pamiętam to ktoś je testował i był problem z ustawieniem nominalnych taktowań na kilku płytach, w tym od Gigabyte.

#5 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8846
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 17 Lipiec 2019 - 14:24

A z jakimi pamięciami na AM4 nie ma problemów. No ok, można brać https://proline.pl/p...00c16r-p1370055

#6 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6631
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 18 Lipiec 2019 - 00:53

Zobacz postWobler03, o 17 Lipiec 2019 - 10:43, napisał(a):

Czy ten zestaw jest poprawnie złożony? Ewentualnie co byście zmienili?
https://www.x-kom.pl/lista/qx9u8nmt3

Tu masz moją propozycję Ryzen 2600 + Zotac GTX1660Ti 4030zł, RAMy dałem Hyperx, powinny się ładnie kręcić do 3000-3200mhz. sam mam Hyperx 2400 i bez problemu działają na 3333, a nawet 3466mhz https://www.x-kom.pl/lista/1lf6p8ue6
Zamiast gtx1660 dałem gtx1660Ti od Zotaca. Jakby się znalazło jeszcze kilkadziesiąt złotych lub płytę główną i RAM kupowałbyś np. w zadowolenie.pl to lepszą płytą byłaby MSI b450m pro-vdh Plus i 2x8GB Crucial Ballistix Sport 3000mhz cl15, które kręcą się do 3600mhz.

#7 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8846
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 18 Lipiec 2019 - 13:27

Monitor 22 cale dość mało komfortowy do grania.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych