Forum PCLab.pl: PAMIĘĆ RAM - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

PAMIĘĆ RAM dodanie ramu

#1 Użytkownik jest niedostępny   ronczka94 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 03 Sty 18

Napisany 18 Lipiec 2019 - 16:09

witam,

chciałbym w moim laptopie LENOVO LEGION Y520 wykorzystać drugi slot na RAM, aktualnie zajęty mam jeden, na którym jest założona taka kość
tutaj link do mojej kostki

Chciałbym podwoić RAM z aktualnych 8gb na 16, czy moglibyście mi doradzić jaką kość wybrać i kupić jako drugą? Czy może być innego producenta, czy najlepiej drugą taką samą?
Jeśli może być inna, to jaką wybrać najlepiej? Prosiłbym o wyjaśnienia, na co zwracać uwagę, co najlepiej poprawi wydajność, czy może różnica będzie taka mała, że jej nie odczuje i nie ma sensu szukać czegoś super, bo druga taka sama kość wystarczy? Pytam, poniewaz jestem laikiem w tym temacie.

Laptopa wykorzystuje przede wszystkim do gier i oglądania filmów/seriali.

Z góry dziękuje za wszelkie rady i pomoc,
miłego dnia wszystkim! :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6682
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 18 Lipiec 2019 - 16:12

Najlepiej drugą taką samą.

#3 Użytkownik jest niedostępny   ronczka94 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 03 Sty 18

Napisany 18 Lipiec 2019 - 16:26

Zobacz postxtn, o 18 Lipiec 2019 - 16:12, napisał(a):

Najlepiej drugą taką samą.


a gdybym chciał zamienić to co mam na inną parę, to co mógłbyś mi doradzić?

Ten post był edytowany przez ronczka94 dnia: 18 Lipiec 2019 - 16:32


#4 Użytkownik jest niedostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1357
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 18 Lipiec 2019 - 17:35

Lapatapami się na co dzień nie zajmuję, ale TUTAJ masz sensowną opcję. Wybór w porównaniu ze stacjonarkami trochę mało poważny.

Ten post był edytowany przez Makavcio2 dnia: 18 Lipiec 2019 - 17:35


#5 Użytkownik jest niedostępny   ronczka94 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 03 Sty 18

Napisany 18 Lipiec 2019 - 17:41

ok, dzięki wielkie za pomoc wszystkim :)
jednak wybiorę po prostu drugą taką samą kość

pozdrawiam

Ten post był edytowany przez ronczka94 dnia: 18 Lipiec 2019 - 17:42


#6 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6682
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 18 Lipiec 2019 - 18:47

Jeżeli w biosie masz zmianę mhz, timingów i napięcia na DDR to możesz próbować je podkręcić do 3000mhz.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych