Forum PCLab.pl: Komputer nie włącza się - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komputer nie włącza się Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   Wiciol 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Pt, 19 Lip 19

Napisany 20 Lipiec 2019 - 20:53

Bo dysk SSD nie ma znaczenia w jakie zlacze SATA sie wepnie?

#22 Użytkownik jest niedostępny   PiXel2.0 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 746
  • Dołączył: Pn, 18 Sie 08

Napisany 20 Lipiec 2019 - 20:56

Zobacz postWiciol, o 20 Lipiec 2019 - 21:53, napisał(a):

Bo dysk SSD nie ma znaczenia w jakie zlacze SATA sie wepnie?

Dysku może wcale nie być.

#23 Użytkownik jest niedostępny   blacout 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 178
  • Dołączył: Pn, 12 Lis 18

Napisany 20 Lipiec 2019 - 20:56

nie ma znaczenia, wyślij kilka zdjęć środka ( tak żeby było widać jak to wszystko jest podłączone na płycie głównej)

#24 Użytkownik jest niedostępny   Wiciol 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Pt, 19 Lip 19

Napisany 20 Lipiec 2019 - 21:06

https://drive.google...K5Mp2ZJ3rAK2sei

Pare zdjec komputera

#25 Użytkownik jest niedostępny   PiXel2.0 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 746
  • Dołączył: Pn, 18 Sie 08

Napisany 20 Lipiec 2019 - 21:18

Jeśli:
1) w gniazdku jest prąd
2) wtyczka zasilająca jest poprawnie włożona do gniazdka i zasilacza
3) przełącznik na zasilaczu jest włączony
4) wtyczki zasilania płyty (24-pin) oraz CPU (8/4-pin) są poprawnie wpięte
5) wtyczka przycisku power na obudowie jest wpięta w odpowiednie piny z grupy JFP1
to powinna być reakcja.
Jeśli nie ma, to nie kombinuj więcej, bo sprzedawca powie, że Ty popsułeś, jak już ktoś wcześniej napisał.
Odeślij to.

Ten post był edytowany przez PiXel2.0 dnia: 20 Lipiec 2019 - 21:19


#26 Użytkownik jest niedostępny   Wiciol 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Pt, 19 Lip 19

Napisany 20 Lipiec 2019 - 21:22

Dziękuje za pomoc. I chyba rzeczywiscie najrozsadniej bedzie odeslac komputer, niedlugo na wakacje wyjezdzam wiec w sumie bez znaczenia mi czy jest komputer czy nie

#27 Użytkownik jest niedostępny   PiXel2.0 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 746
  • Dołączył: Pn, 18 Sie 08

Napisany 20 Lipiec 2019 - 21:28

Tylko nie przyznawaj się, że coś wypinałeś z płyty - przyjechał, nie działa i starczy :P

#28 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2956
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 20 Lipiec 2019 - 21:28

Najrozsądniej zwrócić kompa i odzyskać kasę.

#29 Użytkownik jest niedostępny   amp41 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2430
  • Dołączył: Pt, 14 Maj 10

Napisany 20 Lipiec 2019 - 22:58

Dokładnie do zwrotu...nawet głupi przewód zasilający mógł paść...kiedyś tak miałem ku wielkiemu mojemu zdziwieniu :lol2: Weź kasę i na forum napisz temat że chcesz złożyć i ci ktoś doradzi a nie gotowca z alledrogo.

Ten post był edytowany przez amp41 dnia: 20 Lipiec 2019 - 22:59


#30 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2956
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 21 Lipiec 2019 - 00:05

Nie no jakby nie było to ten gotowiec był tańszy niż by się samemu składało (dałem te same częsci na xkomie [jedynie zasilacz vero l2 500w] i wyszło drozej), jedynie przyczepiłbym się do zasilacza. Co nie zmienia fatku, że nie ma sensu się samemu motać z tym, ze komp się nie włącza i lepiej go odesłać.

Ten post był edytowany przez poof dnia: 21 Lipiec 2019 - 00:06


#31 Użytkownik jest niedostępny   Wiciol 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Pt, 19 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 07:09

Zobacz postpoof, o 21 Lipiec 2019 - 00:05, napisał(a):

Nie no jakby nie było to ten gotowiec był tańszy niż by się samemu składało (dałem te same częsci na xkomie [jedynie zasilacz vero l2 500w] i wyszło drozej), jedynie przyczepiłbym się do zasilacza. Co nie zmienia fatku, że nie ma sensu się samemu motać z tym, ze komp się nie włącza i lepiej go odesłać.

Znaczy zasilacz myślę, że mogą mi wymienić na jakiś jaki bym ja chciał. Polecacie jakiś zasilacz do tego komputera.

#32 Użytkownik jest niedostępny   Wiciol 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Pt, 19 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 07:29

Jestem amebą, przepraszam was wszystkich za stracony czas oraz za te wszystkie odpowiedzi! Jednak, okazuje się, że po prostu nie docisnąłem wystarczająco kabla od zasilacza, do pewnego momentu wchodził luźno, później jednak było trzeba użyć siły, i cały dzień prób włączenia go, a takie proste, głupie rozwiązanie, jeszcze raz przepraszam i dziękuje za pomoc!

#33 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5177
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 21 Lipiec 2019 - 18:40

Nikolnet to relatywnie rozsądna firma z Wro, znam ich, czasem coś tam kupuję do swoich piecyków i w sumie nie zrobili mi nigdy wałka żadnego. Niemniej, komputer który kupiłeś można było zupełnie inaczej poskładać :E Dali Ci mATX do budy ATX, pierdzącą grafikę i ram w jednej kości :< Buda i zasilacz to też raczej noname'y są...

#34 Użytkownik jest niedostępny   PiXel2.0 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 746
  • Dołączył: Pn, 18 Sie 08

Napisany 21 Lipiec 2019 - 20:18

Zobacz postQrdel, o 21 Lipiec 2019 - 19:40, napisał(a):

Dali Ci mATX do budy ATX, pierdzącą grafikę i ram w jednej kości :< Buda i zasilacz to też raczej noname'y są...

Gdyby dawali lepsze podzespoły, to musieliby odpowiednio podnieść cenę, a wtedy nie mieliby tylu klientów.
Kupiłbyś takiego gotowca gdyby miał lepsze podzespoły ? Zapewne nie, i ja również bym nie kupił, bo wolę wszystko dobrać i złożyć sam.
Docelowa grupa reflektujących na takie zestawy nie zna się na zasilaczach, płytach, kościach, chłodzeniach itp. itd.
Ma być dużo rdzeni, wysokie częstotliwości/pojemności, mocny procesor graficzny, designerska obudowa i niska cena :P

#35 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2956
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 21 Lipiec 2019 - 21:01

Zobacz postPiXel2.0, o 21 Lipiec 2019 - 20:18, napisał(a):

Gdyby dawali lepsze podzespoły, to musieliby odpowiednio podnieść cenę, a wtedy nie mieliby tylu klientów.
Kupiłbyś takiego gotowca gdyby miał lepsze podzespoły ? Zapewne nie, i ja również bym nie kupił, bo wolę wszystko dobrać i złożyć sam.
Docelowa grupa reflektujących na takie zestawy nie zna się na zasilaczach, płytach, kościach, chłodzeniach itp. itd.
Ma być dużo rdzeni, wysokie częstotliwości/pojemności, mocny procesor graficzny, designerska obudowa i niska cena :P

Wincyj ledófff :D A tak na serio to całkowicie się z Tobą zgadzam.

#36 Użytkownik jest niedostępny   Wiciol 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19
  • Dołączył: Pt, 19 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 21:22

Sa dwie kosci RAM, a co do zasilacza to musze sie zgodzic, jest slaby

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych