Forum PCLab.pl: [Upgrade] Do gier 1500 zł - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Upgrade] Do gier 1500 zł Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   cryjps 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 20 Lip 19

Napisany 20 Lipiec 2019 - 20:21

Witam ostatnimi czasy mam zamiar wymienić u mnie obecną kartę na coś typu rtx 2060 tylko nie wiem czy będzie ta karta grała z innymi podzespołami typu procesor/płyta główna/zasilacz itp itd.

Obecny PC:

Procesor: QuadCore Intel Core i5-7400, 3300 MHz (33 x 100)
Płyta główna: MSI H110M Pro-D (MS-7996) (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Karta graficzna: GeForce GTX 1060 3GB
SSD: Adata SU800 128gb
HDD: WDC WD10EZEX-75WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
Obudowa: corsair carbide series spec-01
Ram: Pamięć Ballistix Ballistix Sport LT, DDR4, 8 GB,2400MHz, CL16 x2 czyli (16 gb)
Zasilacz: Corsair vs450W

zależy mi na tym aby kartę można było kupić na stronach na których można płacić paypalem typu media expert czyli to:
https://www.mediaexp...rtx-2060-oc-6gb,id-1308490

#2 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6685
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Lipiec 2019 - 23:35

Grać będzie ale zasilacz może być za słaby. Do GTX1070 są zalecane 500W. Najważniejsze pytanie, dlaczego chcesz zmienić kartę?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Stachu1984 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2332
  • Dołączył: Cz, 09 Lut 12

Napisany 20 Lipiec 2019 - 23:44

Pewnie ma za mało vramu :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2979
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 21 Lipiec 2019 - 00:09

Całość z rtx 2060 zje coś koło 300w więc zasilacz powinien uciągnąc.

#5 Użytkownik jest niedostępny   cryjps 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 20 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 00:14

Co do zmiany karty idę w stronę gry fortnite. Nie mam pojęcia czy będziecie się orientować, ale w czasie różnych turniejów mam w późniejszym etapie gry gdzie jest bardzo dużo budowli i wiele graczy obok siebie fps spadają do 70,80 przy monitorze 144hz i przeszkadza mi to. Chciałbym po prostu poprawić wydajność a jak sami wiemy gtx 1060 3gb nie jest kolosem w aktualnym pułapie graficznym.

#6 Użytkownik jest niedostępny   cryjps 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 20 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 19:44

I jak jest ktoś w stanie pomóc?

#7 Użytkownik jest niedostępny   poof 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2979
  • Dołączył: So, 26 Lis 16

Napisany 21 Lipiec 2019 - 20:01

Kup sobie uzywanego i7 7700 ~ 570zł i ponizej 900zł znajdziesz gtx 1070 na długiej gwarancji.

#8 Użytkownik jest niedostępny   cryjps 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 20 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 20:06

Wysłałem Ci wiadomość na pw co do tych propozycji.

#9 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6685
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 21 Lipiec 2019 - 20:07

Uważam jak poof, CPU do zmiany i wtedy mocniejsza karta np. gtx1660 za ok. 1000zł. ewentualnie sprzedaż płyty i CPU, a w to miejsce kupno Ryzen 2600 + GTX1660.

#10 Użytkownik jest niedostępny   cryjps 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 20 Lip 19

Napisany 21 Lipiec 2019 - 20:15

Zobacz postxtn, o 21 Lipiec 2019 - 20:07, napisał(a):

Uważam jak poof, CPU do zmiany i wtedy mocniejsza karta np. gtx1660 za ok. 1000zł. ewentualnie sprzedaż płyty i CPU, a w to miejsce kupno Ryzen 2600 + GTX1660.


Ale wtedy nie wchodzi w grę wymiana innych podzespołów? (jak wejdzie ryzen)

#11 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6685
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 21 Lipiec 2019 - 23:59

Płyta i proc. RAMy mogą zostać tylko trzeba je spróbować podkręcić chociaż do 2933mhz, a Cruciale są podatne na takie zabiegi.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych