Forum PCLab.pl: Rozeznanie kwestii głośności PS4 Pro, a terkoczący wiatrak - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (10 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozeznanie kwestii głośności PS4 Pro, a terkoczący wiatrak Rozeznanie swojej sztuki PS4 Pro Oceń temat: -----

Ankieta: Głośność PS4Pro i terkot jej wentylatora (14 użytkowników głosowało)

Czy Wasza PS4 Pro jest głośna i irytuje Was dźwięk wentylatora?

  1. Zdecydowanie tak (4 głosów [28.57%])

    Procent głosów: 28.57%

  2. Raczej tak (1 głosów [7.14%])

    Procent głosów: 7.14%

  3. Moja konsola nie jest ani przesadnie głośna, ani też specjalnie cicha (3 głosów [21.43%])

    Procent głosów: 21.43%

  4. Raczej nie (2 głosów [14.29%])

    Procent głosów: 14.29%

  5. Nie (0 głosów [0.00%])

    Procent głosów: 0.00%

  6. Moja konsola jest bardzo cicha i nie słyszę żadnego terkotania (4 głosów [28.57%])

    Procent głosów: 28.57%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#41 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 13:33

Zobacz postAzazell, o 06 Sierpień 2019 - 14:06, napisał(a):

Moduł / modem czy sieciówka = jedno kopyto.
:lol2:

Znowu piszesz bzdury.

Ja wiem, że to może pierdoła, ale potem ludzie czytają takie posty jak Twoje i się dowiadują, że w PS4 albo XO siedzi modem. Zobacz sobie i poczytaj może na głupiej Wikipedii za co odpowiada modem, a co robi karta sieciowa.

Ten post był edytowany przez Kszyrztow dnia: 06 Sierpień 2019 - 13:47


#42 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 14:05

Z pewnością nie ma różnicy dla osób, którzy mają podstawową wiedzę z zakresu informatyki..

#43 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 14:17

Nie kazdy posiadacz konsoli jest zobligowany, aby to wiedzieć. Modem to nie to samo co karta sieciowa i tyle, nie wiem z czym tu się chcesz kłócić.

Ty najwidoczniej takowej wiedzy nie posiadasz, skoro używasz sobie tych terminów naprzemiennie jak gdyby nigdy nic... :lol2:

#44 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 15:26

Nie wiem z czym ty masz problem chłopie. jeśli urządzenie ma wyjśsie Ethernet to musi mieć kartę sieciową. Co jest chyba logiczne. Ale konsole mają również moduły WiFi.. Sam mam jeszcze luzem stary moduł WiFi V1 - jak dobrze pamietam jego nazwę. Leży luzem gdzieś w pudle, bo kiedyś zmieniałem go z kumplem w starym PS4 FAT..

Moduł - modem każdy mówi jak woli Ważne by dopowiedziec słowo "WiFi". Tak jak mówiłem.. Kazdy kto skończył podstawy informatyki ogarnia.. A ty nie? :>

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 06 Sierpień 2019 - 15:30


#45 Użytkownik jest dostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17520
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 06 Sierpień 2019 - 15:32

Lepiej już dziś nic nie mów.

#46 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 15:34

No jak widać, nawet nie wiesz pewnie że istnieje taki moduł V1 ;> i tera piszesz bezsensownie jak zwykle.

#47 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 16:11

Zobacz postAzazell, o 06 Sierpień 2019 - 16:26, napisał(a):

Nie wiem z czym ty masz problem chłopie. jeśli urządzenie ma wyjśsie Ethernet to musi mieć kartę sieciową. Co jest chyba logiczne. Ale konsole mają również moduły WiFi.. Sam mam jeszcze luzem stary moduł WiFi V1 - jak dobrze pamietam jego nazwę. Leży luzem gdzieś w pudle, bo kiedyś zmieniałem go z kumplem w starym PS4 FAT..

Moduł - modem każdy mówi jak woli Ważne by dopowiedziec słowo "WiFi". Tak jak mówiłem.. Kazdy kto skończył podstawy informatyki ogarnia.. A ty nie? :>
Kolejny raz piszesz brednie, tego się nie da czytać. Nie pisz mi tutaj o modułach Wi-Fi w PS4 bo dalej nie kumasz bazy o co chodzi. Każde też zwrócenie uwagi odbierasz jak jakiś atak i nie wiem po co dalej brniesz w te Twoje debilizmy i nie potrafisz przyjąć takiego stanu rzeczy, że możesz czegoś nie wiedzieć albo się po prostu mylić. Jak takie małe dziecko. Nie musisz uświadamiać nikogo, że jest w konsolach coś takiego jak moduł Wi-Fi, bo to już wiedzą dzisiejsze przedszkolaki. Masz taki w smartfonach, telewizorach, tabletach czy kupie innej elektroniki.

Nie ma "każdy mówi jak woli", tylko Ty tak mówisz i robisz to po prostu błędnie. Moduł i modem to nie są pojęcia wymienne, w PS4 i XO nie ma i nie było czegoś takiego jak MODEM, to nie jest równoznaczne z Twoim MODUŁEM jak usilnie próbujesz udowodnić. Czego tutaj nie rozumiesz? Nie wiem jak prościej Ci to wytłumaczyć. Nie zdajesz sobie chyba sprawy, że się najzwyczajniej w świecie ośmieszasz i tyle. Przecież to są podstawy bawienia się siecią (rozróżniasz chyba wtyczkę RJ11 od RJ45?), a Ty się rzucasz jak pchał na grzebieniu pisząc o znajomości podstaw informatyki :lol2: Ogarnij się.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Modem

Poczytaj sobie, bo mi ręce opadają.

#48 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 16:16

Wpisz sobie moduł WiFI PS4 i wyjdzie ci jak sie pisze :). I przestań się wymądrzać bo to tobie zupelnie nie wychodzi :).

#49 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 16:32

Ty nie czytasz tego co się do Ciebie pisze, albo masz z tym jakiś problem.

Wpisz sobie w Google "modem" i przeczytaj co to jest. Jeśli zdołasz, bo od tego zaczęła się dyskusja. Wysil te szare komórki trochę, serio.

#50 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 16:38

No własnie poczytaj bo na wiki na bank wszystko ładnie opisane czym jest modem, moduł itp. I będzie jasne jak słoneczko

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 06 Sierpień 2019 - 16:38


#51 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 16:46

Specjalnie skopiuję to tutaj, proszę bardzo, lektura dla Ciebie:

Cytuj

Modem (od modulator-demodulator) – urządzenie elektroniczne, które moduluje sygnał w celu zakodowania informacji cyfrowych, tak by mogły być przesyłane w wybranym medium transmisyjnym, a także demoduluje tak zakodowany sygnał w celu dekodowania odbieranych danych.

Najbardziej znanym przykładem jest modem akustyczny zamieniający cyfrowe dane z komputera osobistego na modulowany sygnał elektryczny w zakresie częstotliwości akustycznej kanału telefonicznego. Te sygnały mogą być przekazywane przez linie telefoniczne i demodulowane przez inny modem po stronie odbiornika, aby odzyskać dane cyfrowe.

W najstarszych modemach dane były zamieniane na dźwięki o częstotliwości 5 kHz i składały się z przetwornika elektrycznego, głośnika i mikrofonu. W urządzenie to wkładało się zwykłą słuchawkę telefoniczną, która ponownie przetwarzała dźwięki na impulsy elektryczne. W tamtych czasach firmy telefoniczne dopuszczały przesyłanie torem telefonicznym tylko sygnałów o przebiegu sinusoidalnym, co znacznie ograniczało dopuszczalne szybkości transmisji.

Współczesne modemy generują wprost impulsy elektryczne, które przesyłane są bezpośrednio do kabla telefonicznego bez pośrednictwa mikrofonu. Współczesne modemy wykorzystujące sieć telefoniczną nie generują przerywanych dźwięków o stałej częstotliwości, lecz sygnał jest kodowany za pomocą modulowanych fal o częstotliwości od 5 do 15 kHz. Górna, fizyczna granica szybkości przesyłu informacji od centrali do abonenta przez zwykłe łącze telefoniczne to 56 kb/s, co można osiągnąć za pomocą protokołów takich jak K56Flex i X2. Wartość ta wynika z tego, że wewnątrz centrali sygnał przesyłany jest cyfrowo w standardzie: poziom: 8 bitów, częstotliwość: 8 kHz, jeden bit musi być wykorzystany jako zegar i dlatego maksymalna prędkość transmisji jest równa 56 kb/s.

Wikipedia
Teraz mi powiedz czy coś takiego siedzi w Twojej konsoli? Nigdy nie miałeś styczności z modemem w komputerze? Masz też coś takiego jak router z wbudowanym modemem przecież (uwierzysz w to?). Albo czekaj, może lepiej nie odpowiadaj, bo dyskusja z Tobą to i tak jak gadanie ze ścianą.

#52 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 16:57

Spoko elegancki opis.. :thumbup: Ale jak widać ty myślisz o czymś innym niż ja :P. Dobra nieważne bo rozmowa do niczego nie doprowadzi :> Napisałem to na poczatku chyba dwa razy i myślałem, że to zrozumiałe .. Pozdrawiam Cie serdecznie :)

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 06 Sierpień 2019 - 16:57


#53 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 17:22

No, Ty cały czas myślisz o czymś innym :E

W najprostszych słowach modem pozwala na dostęp do internetu dzięki linii telefonicznej (kabel RJ11), ponieważ potrafi on modulować i demodulować sygnał analogowy z linii na sygnał cyfrowy, który odczyta Twój komputer (i na odwrót). Nie można pisać więc o modemie w PS4 czy XO, bo czegoś takiego tam nie ma, a stawianie go na równi np. ze zwykłym modułem Wi-Fi stosując zamienne w Twoim wypadku słownictwo jest najzwyczajniej mylące.

Wbudowany modem to miał np. Dreamcast ;)

Dodaj obrazek

Również pozdrawiam.

#54 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 06 Sierpień 2019 - 17:26

Dobra wygrałeś. Stawiasz flaszke.. :cool:

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 06 Sierpień 2019 - 17:33


#55 Użytkownik jest dostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9565
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 19:52

Pfff, no to nie pozdrawiam :E

#56 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5253
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 06 Sierpień 2019 - 22:31

Zobacz postAzazell, o 06 Sierpień 2019 - 12:35, napisał(a):

Jak ci sie rzuci argumentem w twarz to masz focha - no smiech na sali.. Tylko jakie to argumenty padły z twojej strony? Ja pisze o nieczytelnym i niefunkcjonalnym systemie UI w Xboxie a ty mi wypisujesz ze to wina mojego łącza bo zamula system. Zupełnie piszesz o czymś innym. Mnie nie interesuje czy system działa szybko czy wolno.. Bo jest to zalezne od netu - swoją drogą też durnowate rozwiazanie i to kolejny plus dla PS4 który nie wymaga tak intensywnie łącza jak xbox.

Kolejna sprawa.. Mam obecnie PS4 pro 7216b i Xbox one X. i Przy wiekszym obciążeniu Xbox one X jest głośniejszy ... Przy włączonych wymagajacych gier na PS4 pro miałem 44 dB w odległości 20cm od wywietrzników.. Na Xbox One X było ponad 50. Po godzinie włączonych gier. I to w te upały oczywiscie.

I sam tu wprowadzasz ludzi w maliny broniąc Xboxa .. Wystarczy w necie wpisać problemy "xbone one x + 5Ghz" i pojawi się mnóstwo błędów i problemów wśród graczy. A ty dalej bronisz ze ta konsola ma lepszy modem.. Nie ma i nigdy nie miała..

Najważniejsze to jest posiadanie odpowiedniego routera i umiejscowienie go w mądrym miejscu. U mnie wszystkie urządzenia licząc od PS3 nigdy I PRZENIGDY nie sprawiały problemów z przyłączeniem do netu lub korzystaniem z niego z poziomu konsoli.. A W xbox one X miałem tego mnóstwo w przecągu 2 lat.. I to nie tylko ja.. Wystarczy poczytać grupy Xbox Polska na Fejsie lub twitterze.

I już sam nie wprowadzaj ludzi w maliny że ps4 posiada tylko jedna zalete względem xboxa one x. Bo to jest po prostu idiotyczne. Obydwie maja swoje wady i zalety..

EDIT: Jedno mi sie jeszcze przypomniało.. Ty mówisz cały czas o Xbox one czy X? Bo to różnica. Xbox one miał dużo lepszy modem Wifi i faktycznie na nim było wszystko ok. PRoblemy są tylko z nowszym modelem "X"..

Żenada jednym słowem.

Rozmawiamy o sprzęcie nie o grach, wiec ja się trzymam tematu i omawiam sprzęt. Gówno mnie interesuje system, ale jak już maruda Azazell się odezwała to adekwatnie odpowiadam i nawiązuję do tematu. To potem ta sama maruda zaczyna pitolić farmazony pokroju "jeden plus widzisz" albo ja mam i mi działa/nie działa nie kupując że kutwa przerobiłem tych konsol naście do tego momentu, serwisuję ludziom po okolicy i niestety wiem która co w środku ma. Upust swojej bezmyślności i dziecinadzie dałeś pisząc pierda o modemie i module wifi ale dalej myślisz, że jak Tobie działa albo Tobie padło i nie działa to jest prawo naturalne i tak ma już być bądź też, co znacznie gorsze, jak Ty wiesz ze modem=moduł to taka wiedza sprzedana światu jest good i trzeba jej bronić jak Częstochowy bo informatyka. :{

Weź się pukniej i sprawdź czy echo jest, bo ludzie Twoje prawdy objawione czytają i biorą na serio.

A i jeszcze ciekawi mnie jak to ps3 i ps4 potrafi u Ciebie tak bezproblemowo śmigać równocześnie, jak zupełnie inne zakresy sieci w tych modułach są obsługiwane. Co to za uber sprzęt potrafi tak dzielnie przełączać sygnał np z g na n/ac bezstratnie. No i oświeć nas o tym najlepiejszym dla niego miejscu.

Ten post był edytowany przez Qrdel dnia: 07 Sierpień 2019 - 09:49


#57 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10887
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 07 Sierpień 2019 - 09:27

@up nie da sie tego czytac co napisałeś :P. Ogarnij się :P

#58 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5253
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 07 Sierpień 2019 - 09:39

Zobacz postAzazell, o 07 Sierpień 2019 - 10:27, napisał(a):

@up nie da sie tego czytac co napisałeś :P. Ogarnij się :P

Weź człowieku sprawdź u specjalisty, czy wszystko aby ok? Bo odbieramy tutaj chyba nieco inne wrażenie.

Streściłem ostatnie Twoje wywody w tym temacie, nie poznajesz?

Ten post był edytowany przez Qrdel dnia: 07 Sierpień 2019 - 09:40


#59 Użytkownik jest niedostępny   hennepin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5448
  • Dołączył: Pn, 27 Gru 10

Napisany 07 Sierpień 2019 - 09:47

Dajcie spokój, dyskusja z nim nie ma sensu, on ma mózg 10 latka i to takiego niezbyt inteligentnego :)

#60 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5253
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 07 Sierpień 2019 - 09:51

Zobacz posthennepin, o 07 Sierpień 2019 - 10:47, napisał(a):

Dajcie spokój, dyskusja z nim nie ma sensu, on ma mózg 10 latka i to takiego niezbyt inteligentnego :)

Ja się generalnie ostatnio mało udzielam ale czytać czytam. No i jak kolejny raz czytam pierdy tego gościa to już trochę zaczyna mnie to irytować. :E

  • (10 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

9 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych