Forum PCLab.pl: Asrock Z390 Phantom Gaming X -opinie użytkowników - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Asrock Z390 Phantom Gaming X -opinie użytkowników

#1 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 12 Sierpień 2019 - 13:34

Moja aktualna płyta leci do młodego, Ja zaś ponieważ jestem "fanem" Asrocka, zamówiłem najlepszą ich płytę pod z390, Z390 Phantom Gaming X. Czy ktoś ma doświadczenie z tą płytą? Wydaje się, że jest co najmniej dobra...

https://www.asrock.c... X/index.pl.asp

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 12 Sierpień 2019 - 13:35


#2 Użytkownik jest niedostępny   SoonTM 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 177
  • Dołączył: Wed, 17 Lip 19

Napisany 12 Sierpień 2019 - 18:34

Jak ją zamówiłeś to po co się teraz pytasz?:D

#3 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 12 Sierpień 2019 - 22:15

Za tydzień będę testować -> Asrock Phantom Gaming 9 na i9 9900k z Macho rev B :) Więc dam znać co i jak :) Ale z tego co widzę to praktycznie to samo no może ciutko lepsza sekcja zasilania.

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 12 Sierpień 2019 - 22:17


#4 Użytkownik jest niedostępny   SoonTM 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 177
  • Dołączył: Wed, 17 Lip 19

Napisany 12 Sierpień 2019 - 22:48

Za ile kupiles 9900k? MrTooth

Ten post był edytowany przez SoonTM dnia: 12 Sierpień 2019 - 22:48


#5 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 13 Sierpień 2019 - 09:59

Zobacz postSoonTM, o 12 Sierpień 2019 - 19:34, napisał(a):

Jak ją zamówiłeś to po co się teraz pytasz?:D

Po prostu się pytam czy nie wtopiłem...
Mogę jeszcze zwrócić gdyż kupuję przez neta.
Myślałem jeszcze o płycie master gigabyte ale przekonała mnie 14-fazowa sekcja zasilania asrocka.

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 13 Sierpień 2019 - 10:03


#6 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 13 Sierpień 2019 - 18:40

Zobacz postSoonTM, o 12 Sierpień 2019 - 23:48, napisał(a):

Za ile kupiles 9900k?  MrTooth

2300 zł ... Ale ja tego nie kupowałem tylko klient :D

Zobacz postMarkus_Krak, o 13 Sierpień 2019 - 10:59, napisał(a):

Myślałem jeszcze o płycie master gigabyte ale przekonała mnie 14-fazowa sekcja zasilania asrocka.

Do czego Tobie 14 fazowa sekcja zasilania ? Przecież 10/12 wystarczy z palem w tyłku. Rozumiem będziesz chłodził ciekłym azotem ?

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 13 Sierpień 2019 - 18:42


#7 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 14 Sierpień 2019 - 16:52

Płyta przyszła

Dodaj obrazek Dodaj obrazek Dodaj obrazek

Przy okazji pojawił się problem na który wcześniej nie zwróciłem uwagi :-)
Ponieważ mam 3 dyski M.2 pciex4 to "wytrzepałem" wszystkie linie pcie. Zabrakło na dźwiekówkę SB AE-5 (Pcie x1). Grafika zaczęła chodzić na x8 zamiast x16. Musiałem zmienić na kodek na płycie ALC 1220...

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 14 Sierpień 2019 - 16:55


#8 Użytkownik jest dostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20973
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 14 Sierpień 2019 - 19:29

A zauważyłeś, że masz uszkodzone mechaniczne dwa kondensatory elektrolityczne przy sockecie Dodaj obrazek

Ta płyta nadaje się na zwrot.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 14 Sierpień 2019 - 20:48

Serio?
Niby wszystko hula...

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 14 Sierpień 2019 - 20:50


#10 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 20:52

Uwalone mało powiedziane :D

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Teraz tylko 9900K i DDR4 2x8 i składamy xD

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 14 Sierpień 2019 - 20:56


#11 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 14 Sierpień 2019 - 20:55

Oglądałem je przed montażem podzespołów. Nie wyglądają na wyrwane czy coś...

#12 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 20:57

Zobacz postMarkus_Krak, o 14 Sierpień 2019 - 21:55, napisał(a):

Oglądałem je przed montażem podzespołów. Nie wyglądają na wyrwane czy coś...

Oddaj to na zwrot póki nie powoduje niestabilności :P

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 14 Sierpień 2019 - 20:57


#13 Użytkownik jest dostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20973
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 14 Sierpień 2019 - 20:58

Zostały uderzone w bok aż nóżki prawie wyrwało i na jednym masz nawet lekkie wgniecenie.

Radzę dać na zwrot póki możesz, gdyby to była używka bez gwary to można naprawić we własnym zakresie.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 14 Sierpień 2019 - 20:58

Chociaż faktycznie, jakby trochę dociśnięte były od góry...
Ja pierniczę, rozkładać to ponownie....
Ale co powiedzieć?
że co takie było?
Powiedzą że to ja spieprzyłem...
Przyjrzałem się i wiecie co? okazuje się, że te 2 kondensatory kolidują lub ktoś źle założył ramkę od aio. Dokładnie ramka naciska na nie. Ale zonk!

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:08


#15 Użytkownik jest dostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20973
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:05

Jak porządny sklep to problemów nie będzie robić.

Lepiej zrobić zwrot niż później być bez płyty ponad miesiąc Dodaj obrazek

#16 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:07

Zobacz postMarkus_Krak, o 14 Sierpień 2019 - 21:58, napisał(a):

Chociaż faktycznie, jakby trochę dociśnięte były od góry...
Ja pierniczę, rozkładać to ponownie....
Ale co powiedzieć?
że co takie było?
Powiedzą że to ja spieprzyłem...

Masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny :)

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:07


#17 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:09

to Morele...
Ale pozrywałem te wszystkie folie..
niech to ch..ra
nie zauważyłem tego.
Dzięki koledzy, bo nawet bym na to nie zwrócił uwagi. Ot, krzywe kondziory i tyle..

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:15


#18 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:15

Zobacz postMarkus_Krak, o 14 Sierpień 2019 - 22:09, napisał(a):

to Morele...
Ale pozrywałem te wszystkie folie..
niech to ch..ra
nie zauważyłem tego.

Następnym razem uważaj jak nakładasz fraktala xD

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:16


#19 Użytkownik jest niedostępny   Markus_Krak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:16

Sęk w tym, że taką płytę dostałem (patrz zdjęcie).

Ten post był edytowany przez Markus_Krak dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:17


#20 Użytkownik jest dostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:29

Zobacz postMarkus_Krak, o 14 Sierpień 2019 - 22:16, napisał(a):

Sęk w tym, że taką płytę dostałem (patrz zdjęcie).

Poprawiłem aby użyć więcej niż 2x m.2 + do tego osobna dźwiękowe idziesz w HEDT a nie w Mainstream co za ludzi dało na tym forum xD 
4x linie system
8x lini RAID
4x dźwiękowa
16x grafika 
WTF xD
Z tabeli wynika ze z chipu x24 linie pci-e można wykorzystać tylko xD 
Na pewno z full prędkością dyski nvme nie będą chodzić.Beda obcinane do x2 xD U mnie masz 44x linie a wykorzystuje aktualnie 24x.

Ten post był edytowany przez MrTooth dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:59


  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych