Forum PCLab.pl: Pomoc z Ramem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Pomoc z Ramem

#1 Użytkownik jest niedostępny   Lord Jankes 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 16 Lip 17

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:11

Witam! Posiadam 3 kości ram, dwie 4gb 2666hmz oraz jedną 8gb 2666hmz. Czy jest szansa na to, że zamieniając dwie kosci 4gb na jedna 8gb odczuje wzrost mocy, czy jednak nie? Czytałem, że tak, ale nie jestem pewien. Co sądzicie?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ronin69 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 353
  • Dołączył: Pn, 09 Kwi 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:36

Jaka platforma/płyta główna/procesor?

#3 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 230
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 22:29

Zobacz postLord Jankes, o 14 Sierpień 2019 - 21:11, napisał(a):

Witam! Posiadam 3 kości ram, dwie 4gb 2666hmz oraz jedną 8gb 2666hmz. Czy jest szansa na to, że zamieniając dwie kosci 4gb na jedna 8gb odczuje wzrost mocy, czy jednak nie? Czytałem, że tak, ale nie jestem pewien. Co sądzicie?

Nie, nie odczujesz wzrostu mocy.

#4 Użytkownik jest niedostępny   S.N.O.R.K. 

  • A.N.U.N.N.A.K.I.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1883
  • Dołączył: Wt, 18 Cze 13

Napisany 15 Sierpień 2019 - 08:55

...że tak spytam, jakiego rodzaju mocy oczekujesz...Lordzie???

#5 Użytkownik jest dostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13981
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 15 Sierpień 2019 - 10:03

Zamiast asymetrycznego Dual Channel będziesz miał symetryczny.
Jak 24GB tobie nie potrzebne, ma to sens.
Pamiętaj że możesz też zostawić obecne 2x 4GB i tylko dołożyć drugi 8GB moduł ("tryb symetryczny" wymaga włożenia tej samej pojemności pamięci do analogicznych kolorów slotów).

#6 Użytkownik jest niedostępny   Lord Jankes 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Nd, 16 Lip 17

Napisany Wczoraj, 17:32

Czyli nie odczuje wzrostu o 20%? Bo cos jest nie tak. Mam rtx 2070 super i7 8700 i grajac na najwyzszych ustawieniach w gta V mam spadki do 70 fpsow, kiedy inny gosc majac podobny set up ma stale 120 fpsow. Nie wiem co jest nie tak

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych