Forum PCLab.pl: Problem z zasilaczem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z zasilaczem Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   krzychu337 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pn, 31 Gru 19

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:19

Witam mam pewien problem ponieważ kupiłem komputer z olx i jest problem chyba z zasilaczem bo piszczy ale nie wiem czy to dokładnie on prosze o doradzenie jaki kupic i czy to on piszczy

Komputer fx 6100
8 gb ramu ddr3
gtx 560 se
zasilacz logic 620W

Ale jak odpale bench w cpu z to tez zaczyna piszczec

Ten post był edytowany przez krzychu337 dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:22


#2 Użytkownik jest niedostępny   Born 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: Cz, 12 Sty 12

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:21

Piszczeć może wiele elementów, włącznie z kartą graficzną i płytą główną. Dasz radę spróbować zlokalizować źródło dźwięku? Ten zasilacz jest z kategorii "bomba", ile chciałbyś wydac na nowy i czy planujesz rozbudowe kompa w niedalekiej przyszłości?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3650
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:25

Tego nawet zasilaczem nazwać nie można, produkt zasilaczo-podobny, z tanich SilentiumPC 500W Vero L2 Bronze Z tańszych używanych jakis CHIEFTEC GPS-450AA-101 450W, czy frotron. Ale to niekoniecznie on musi piszczeć. Cały ten sprzęt jest już dość stary, rozkręć budę i wsłuchaj się co piszczy.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:31


#4 Użytkownik jest niedostępny   krzychu337 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pn, 31 Gru 19

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:34

Wiecie to nie moj komputer tylko kupiłem go dziewczynie zeby mogła sobie tam w cos pograc czasami jej mocniejszy nie potrzeby ale słysze jak by dochodziło z zasilacza
Moge przeznaczyc 100zł na to moze jakis chieftec 550?

I dosyć ciepłe powietrze wylatuje z zasilacza temp procka i grafiki sa okej ale nie wiem ile stopni ma płyta bo nie wiem jak sprawdzic

#5 Użytkownik jest niedostępny   Born 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: Cz, 12 Sty 12

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:35

Zobacz postkrzychu337, o 14 Sierpień 2019 - 21:34, napisał(a):

Wiecie to nie moj komputer tylko kupiłem go dziewczynie zeby mogła sobie tam w cos pograc czasami jej mocniejszy nie potrzeby ale słysze jak by dochodziło z zasilacza
Moge przeznaczyc 100zł na to moze jakis chieftec 550?

I dosyć ciepłe powietrze wylatuje z zasilacza temp procka i grafiki sa okej ale nie wiem ile stopni ma płyta bo nie wiem jak sprawdzic

Bardzo niska sprawność zasilacza i stosunkowo prądożerne komponenty i to jest efekt. Za 100 zł nic nowego sensownego nie dostaniesz, tylko używki. Dopiero wspomniane wcześniej Vero jako nowe będzie OK i nada się do przyszłego kompa

#6 Użytkownik jest niedostępny   krzychu337 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pn, 31 Gru 19

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:43

znajde jakiegos chiefteca ale jaka min moc

pokazało mi 3 odczyty temp płyty pod obciazeniem 100 procka 1.54 2. 86 3. 34

#7 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3650
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:47

400W wystarczy. Dla świętego spokoju możesz kupić 450

Zobacz postkrzychu337, o 14 Sierpień 2019 - 22:43, napisał(a):

1.54 2. 86 3. 34


To prędzej współrzędne :lol2:

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:49


#8 Użytkownik jest niedostępny   krzychu337 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pn, 31 Gru 19

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:51

to były normalne odczyty i napisane 86 Stopni celcjusza

#9 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3650
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 21:56

Zobacz postkrzychu337, o 14 Sierpień 2019 - 22:51, napisał(a):

to były normalne odczyty i napisane 86 Stopni celcjusza

Wybacz ale ja tu widziałem raczej:

Zobacz postkrzychu337, o 14 Sierpień 2019 - 22:43, napisał(a):

1.54 2. 86 3. 34

Co wygląda jak 1.542. 863.34 :E

Bezpieczne temperatury dla FX 6300 to 65 stopni max

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 14 Sierpień 2019 - 21:59


#10 Użytkownik jest niedostępny   krzychu337 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pn, 31 Gru 19

Napisany 14 Sierpień 2019 - 22:00

https://www.olx.pl/o...html#ca5b500414




NP?

jeden odczyt pisało 54
Drugi odczyt 86
trzeci odczyt 34

#11 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3650
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 14 Sierpień 2019 - 22:07

Wybacz ale nie jestem wróżką i nie wiem który odczyt jest do czego, mogę tylko podejrzewać ze 54 to procesor 86 chipset a 3 nie wiem ( co i tak było by zbyt wysokimi temperaturami w spoczynku, ale to z mojej strony tylko domysł)Najlepiej jak wkleisz screenshot z HWinfo, to Ci ktoś podpowie, ja już idę spać.

Co do zasilacza to kupując upewnij się ze ma wtyczki zasilające do karty graficznej. Nie wiem co to za model ale chyba wymaga zasilania 2x6 pin.

#12 Użytkownik jest niedostępny   krzychu337 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 57
  • Dołączył: Pn, 31 Gru 19

Napisany 15 Sierpień 2019 - 15:02

nie moge wysłać ss ponieważ pokazuje ze plik jest za duzy

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych