Forum PCLab.pl: System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 11:49

Witam, uruchomiłem pierwszy raz kompa, zastanawiałem się co jest nie tak, ponieważ mam "Chujową" jakość ogólnie całego ekranu a mam Monitor Aoc Agon 27QG, wszedłem więc w ustawienia ekranu, chciałem zmienić rozdziałke ponieważ mam ustawioną 1024 x 768, niestety nie mam wyboru większej rozdziałki.. wszedłem ogólnie jeszcze w menedżer urządzeń i mam wykrzyknik nad kartą graficzną tam informacja: System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43) .

Kliknąłem żeby zaaktualizowało mi sterowniki, ponieważ myślałem że to wina sterowników, ale sterowniki są aktualne.

No i teraz mam pytanie, ponieważ ze mnie taki komputerowiec jak z kozi dupy trąba, ktoś coś pomoże ?

Karta Graficzna Geforce 2080 Ti od msi.

#2 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7022
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 21 Sierpień 2019 - 12:30

Z tego co kojarzę to kod 43 to uszkodzona pamięć karty graficznej.

#3 Użytkownik jest niedostępny   FredPL 

  • X
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1142
  • Dołączył: So, 12 Kwi 08

Napisany 21 Sierpień 2019 - 12:41

Sprawdź u jakiegoś znajomego w innym kompie ale na mój gust najlepiej słać na gwarancję/rękojmię, chyba, że całkiem nowa to zwrot.

#4 Użytkownik jest niedostępny   amp41 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2479
  • Dołączył: Pt, 14 Maj 10

Napisany 21 Sierpień 2019 - 12:43

Sprawdź połączenia,odinstaluj stery przez DDU i zainstaluj z opcją na czysto...na początek.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 12:52

Kurwa.. jak odinstalować te sterowniki i zainstalować na nowo ? W Geforce Experience dałem czystą jakąs instalacje i odinstalowalo mi sterowniki i zainstalowało na nowo, ale widzę że dalej rozdziałke mogę ustawić max 1024-728... i wszystko wygląd jak gówno przy takiej rozdzielczości , wykrzyknik dalej jest i dalej to samo pokazuje , w dodatku pod czas instalowaniu sterownikow przez tego Geforce Expierience mignął mi ekran przez 3 sekundy miałem czarny ekran z fioletowymi jakimiś liniami po czym po 3 sekundach wrócił normalny ekran.

#6 Użytkownik jest dostępny   Phill76 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 742
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 13:01

1. Ściag > DDU
https://www.guru3d.c...r-download.html

2. Usuń sterowniki w trybie awaryjnym
https://www.youtube....h?v=Syskyr6C2Cs

3. Uruchom ponownie i zainstaluj sterowniki

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 21 Sierpień 2019 - 13:03


#7 Użytkownik jest niedostępny   FFT 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: So, 25 Sie 18

Napisany 21 Sierpień 2019 - 13:02

Masz uszkodzone pamięci, to nie wina sterów, miałem to samo na GTX 760.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 13:06

FFT czyli co w takiej sytuacji ? Reklamacja ? Zgłosiłem to do morele kazali mi dzień roboczy czekac na odpowiedz z ich strony.. jprd… A kurwa mieli sprawdzić sprzęt pod czas składania kompa.

W menedżer urządzeń odinstalowałem sterownik karty graficznej, poprzez Geforce Experience zainstalowałem na nowo.. i dalej to samo max ustawienie 1024-728, w dodatku ten wykrznik, czyli chyba wina lezy po stronie karty graficznej.

Ten post był edytowany przez Lopes123 dnia: 21 Sierpień 2019 - 13:09


#9 Użytkownik jest niedostępny   lukibossss 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 619
  • Dołączył: Wed, 30 Paź 13

Napisany 21 Sierpień 2019 - 13:11

Błąd 43 sam z siebie się nie naprawi, odsyłaj kartę :/ miałem tak z gtxem 980

#10 Użytkownik jest niedostępny   Artistwolf 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 560
  • Dołączył: Cz, 23 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2019 - 13:20

Jeszcze piszą po angielsku, że ten błąd czasem jest wywołany przez niedociśnięty kabel zasilający kartę.

Ten post był edytowany przez Artistwolf dnia: 21 Sierpień 2019 - 13:21


#11 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 13:28

Tylko że karta się świeci bo to od MSI wiec jak by była nie docisnieta to chyba by raczej nie działało również rgb jak i menedżer urzadzen by jej nie pokazywal, ale nie wiem.. mogę kuknąć do skrzynki tyle ze nigdy nie montowałem nic wiec boje się palce tam wpierniczyc heh^^

#12 Użytkownik jest dostępny   AndrzejTrg 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 568
  • Dołączył: Pt, 21 Cze 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 14:54

I dlatego jestem zdania, chcesz coś zrobić dobrze, zrób to sam... Tzn składanie kompa to jak zabawa z klockami lego,instrukcje masz tak opisane że niepełnosprawny by sobie poradził... A jaką frajdę daje. "Fachowiec" coś źle połączył, pierdzielnelo, a tam wyślemy i zobaczymy jak klient teraz zareaguje... Pewnie będziesz musiał całego kompa odsyłać... A tak byś mógł na integrze siedzieć, odsyłając tylko grafikę. Jeszcze piszesz, że sprawdzili przed wysyłką... To już patol jak w http://forum.pclab.p...-rozczarowanie/

Ten post był edytowany przez AndrzejTrg dnia: 21 Sierpień 2019 - 14:56


#13 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 16:25

Ale nie wiem.. twój komentarz jest na dobicie ? Nie każdy lubi składać sobie kompa samemu.. zwłaszcza jeśli jego wartość wynosi 25 000zł i boisz się coś spierdolić. A temat założyłem w celach uzyskania jakiejś odpowiedzi, a nie że co ja teraz będę musiał przechodzić.. Wiem jak wygląda reklamacja i zdaje sobie sprawę że będę musiał odesłać, całego im kompa i zapewne czekać kurwa miesiąc.

Najgorsze jest to że nie wiem czego to może być wina czytam na necie jedni mówią sterowniki, drudzy że uszkodzona karta, a jeszcze inni że to wina windowsa xD

#14 Użytkownik jest niedostępny   Artistwolf 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 560
  • Dołączył: Cz, 23 Kwi 09

Napisany 21 Sierpień 2019 - 16:31

Zobacz postLopes123, o 21 Sierpień 2019 - 17:25, napisał(a):

Ale nie wiem.. twój komentarz jest na dobicie ? Nie każdy lubi składać sobie kompa samemu.. zwłaszcza jeśli jego wartość wynosi 25 000zł i boisz się coś spierdolić. A temat założyłem w celach uzyskania jakiejś odpowiedzi, a nie że co ja teraz będę musiał przechodzić.. Wiem jak wygląda reklamacja i zdaje sobie sprawę że będę musiał odesłać, całego im kompa i zapewne czekać kurwa miesiąc.

Najgorsze jest to że nie wiem czego to może być wina czytam na necie jedni mówią sterowniki, drudzy że uszkodzona karta, a jeszcze inni że to wina windowsa xD

Problem nie jest jednoznaczny więc i możliwych rozwiązań jest wiele. Skoro był testowany, myślę, że nie wysłaliby Ci zepsutego. Mogło się coś poluzować w transporcie, wygiąć slot albo cholera wie co. Być może montaż był kiepski, doszło do jakiegoś zwarcia i uwaliło podzespół. Być może zasilacz jest za słaby/wadliwy.
A może po prostu kiepsko przetestowali i tyle, być może karta była fabrycznie zepsuta (RTXy z pierwszych serii miały spore problemy z pamięciami, które mogą ukazać się po czasie - może masz pecha i właśnie na taką sztukę trafiłeś, tym bardziej, że karty za te pieniądze nie są tak często kupowane). A być może sterownik dostał focha i odmówił posłuszeństwa.
Jeśli się boisz sam sprawdzać, lepiej zostaw to komuś kto się na tym zna i tyle - czyli pewnie będziesz musiał odesłać komputer.

Instalowali Ci tam Windowsa? Czy sam sobie instalowałeś wszelkie oprogramowanie?

Ten post był edytowany przez Artistwolf dnia: 21 Sierpień 2019 - 16:42


#15 Użytkownik jest niedostępny   amp41 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2479
  • Dołączył: Pt, 14 Maj 10

Napisany 21 Sierpień 2019 - 16:43

Zastosowałeś się do zaleceń...chyba nie...podociskałeś przewody,sprawdziłeś czy wszystko podłączone,użyłeś DDU do odinstalowania bo cały czas piszesz o jakimś durnym Experience który ci instaluje sterowniki,więc nie rozumiesz jak to zrobić...odłącz neta albo oddaj na gwarancję.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 16:54

uruchomiłem tryb awaryjny, odinstalowałem sterowniki poprzez ddu, komputer został ponownie uruchomiony, ale komputer pokazuje mi że 'Sterowniki tej karty są najnowsze' dziwne no bo usuwałem ? Teraz pobieram jeszcze pake z geforce sterownikami i sprobuje je zainstalować, ale watpie by to cos dalo.

Co do windowsa, sam instalowałem windows 10 pro 64x. ( Oryginalny )

Co do sprzętu był dobrany przez samo morele i sprawdzany pod względem kompatybilności. Czekam co odpowiedzą najwyżej odeślę im blaszaka co poradzić ;p.

Ten post był edytowany przez Lopes123 dnia: 21 Sierpień 2019 - 16:58


#17 Użytkownik jest niedostępny   Qrdel 

  • LIGHTNING
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5253
  • Dołączył: So, 23 Sie 08

Napisany 21 Sierpień 2019 - 22:37

Jeżeli nie ma plomb nigdzie to co szkodzi samemu organoleptycznie sprawdzić czy wszystko jest dobrze powpinane w sloty? Ta karta do najlżejszych nie należy, więc możliwe że się w transporcie poluzowała. Ostatecznie można na olxie albo innej tablicy poszukać w okolicy kogoś, kto za browara zrobi Ci podstawowy check zestawu - o ile sam nie czujesz się na siłach.

Swoją drogą, jak jest świeży system to nie powinno być mogiły ze sterownikami. Ergo, jak nie pomoże sprawdzenie podpięcia, to nie zostaje nic tylko reklamacja... :E

#18 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 22:58

Sprawdzałem podpięcie, kable wszystkie są dobrze wpięte, nic nie wystaję. Działa rgb,działają wentylatory, menedżer widzi kartę, więc to już mówi samo za siebie że jest dobrze wpięta moim zdaniem, ale jak mówisz, sprawdziłem i wszystko jest dobrze wpięte, gdyż też myślałem że może właśnie coś się wysunęło, ale nic takiego.

Ze sterownikami kombinowałem na każdy jeden możliwy sposób, resetowałem kompa ponawiałem, instalowałem, czyściłem ddu itd itp.. z 6 godzin ? Zwłaszcza na czystym windows 10 64 bit pro, gdzie nie powinno być problemu ze strony sterowników.

Pozostaje reklamacja, tyle że jak zadzowniłem do baby to chyba wgl nie wiedziała co to komputer. Niby złożyła wniosek o reklamację i mam czekać dzień roboczy na odpowiedź, ale ja nie zamierzam czekać dzień lub więcej bo na "Morele" nie okłamujmy się ale lubią wszystko długo robić, szczególnie przeciągać wysyłkę. Więc jutro po prostu spakuje komputer i zaniosę do netpunktu najbliższego w Krakowie i każę im to odesłać na reklamację tam do siebie do magazynu lub zwrot gotówki za sprzęt, który jest uszkodzony. Bo to są jaja 5500zł karta graficzna i jest zepsuta, ja rozumiem że takie rzeczy się zdarzają, ale po jakimś czasie użytkowania a nie na starcie.. jeszcze gdzie kupowałem z opcją montażu, gdzie twardo wszystko miało przejść testy i zostać sprawdzone , sprzęt za 20 000zł a oni zapakowali i wysłali i chuj.. klient będzie się denerwował fajnie fajnie :) ...

Ten post był edytowany przez Lopes123 dnia: 21 Sierpień 2019 - 23:00


#19 Użytkownik jest niedostępny   sino 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1865
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 04

Napisany 21 Sierpień 2019 - 23:28

Zobacz postLopes123, o 21 Sierpień 2019 - 17:25, napisał(a):

zwłaszcza jeśli jego wartość wynosi 25 000zł i boisz się coś spierdolić
Ale kurier się nie boi :) Skąd ma wiedzieć, że to nie worek kartofli? A nawet jeśli wie to wiadomo, że zbytnio nie zwracają uwagi na "uwaga szkło" itp.

Tak więc poczytaj sobie lub pooglądaj jak pakować. Zapakowali to jak podanym linku? Bo nic nie piszesz, że wyciągałeś (a to duże utrudnienie dla ogromnej większości ludzi więc mogą nie zabezpieczać w środku).

Najbardziej zagrożone są karta graficzna i chłodzenie procesora. Łatwo się domyślić gdzie są największe przeciążenia niczym w Formule 1 :) Tak więc nawet gdy okleisz kompa toną folii bąbelkowej i zrzucisz z 10 piętra ... Kurierzy tak nie przesadzają, ale przeciążenia są ogromne. Mocowanie karty graficznej jest nędzne (w stosunku do mocowania DVD czy HDD), zaś chłodzenie procka to sam ciężar. Więc warto sprawdzać czy wszystko się trzyma, przy mocniejszym rzucie grafika może się mocno wygiąć (bo nie jest porządnie zamocowana z 4 stron), a wtedy to różne elementy mogą oberwać.

PS. Wpis spóźniony, bo widzę, że już odpowiedziałeś, jednak i tak przeciążenia mogły zadziałać.

Ten post był edytowany przez sino dnia: 21 Sierpień 2019 - 23:30


#20 Użytkownik jest niedostępny   Lopes123 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: So, 03 Sie 19

Napisany 28 Sierpień 2019 - 10:34

Wiem że się nie boi, wiem jak pracują kurierzy, na oglądałem się filmów o dpd jak przerzucają sobie paczki, oraz w rodzinie mam kuriera to mi trochę na opowiadał.

Patrzyłem do skrzynki, każdy jeden kabel, oraz wpięcie, rozkręcać nie rozkręcałem karty graficznej bo jak wspomniałem, uszkodzę coś i potem będzie siara, ale myślę że to nie winna była odpięcia się czegoś, bo dosłownie sprawdzałem wszystko dopchnąłem kabelki, oraz sprawdzałem czy nic nie wystaję. Dwa że karta działać, działa pod względem wiatraków, oświetlenia, oraz komputer ją wykrył, ale wyświetlił z nią błąd. Zamówiłem z x-kom komputer składany podobny bo to dla ojca, wszystko działa pięknie na starcie a 1:1 to co w morele.

Osobiście po dwóch dniach posiadania tego składaka z morele, wziąłem spakowałem do opakowania blaszaka, zajechałem do netpunktu i oddałem im go by wysłali do działu serwisowego, sami z serwisu napisali żeby odesłać im sprzęt, ponieważ błąd 43 sam z siebie nie wyświetla i to winna raczej uszkodzenia a nie odpięcia. Póki co czekam już prawie tydzień, a komputer dalej siedzi w netpunkcie, no ale cóż, firma firmie nie równa.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych