Forum PCLab.pl: Zasilacz 500W a FX 8350 i RX 580 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zasilacz 500W a FX 8350 i RX 580 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   PinkAdolf 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 01 Kwi 15

Napisany 21 Sierpień 2019 - 23:08

Siemanko, uważacie że zasilacz OCZ stealthxstream 500W uciągnie podkręconego na 4.5 GHz FX 8350 i RX 580 8GB - 100mv?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1526
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Sierpień 2019 - 23:15

Może uciągnie,ale dużego zapasu mocy nie będziesz miał

#3 Użytkownik jest niedostępny   iwanme 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6653
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 11

Napisany 22 Sierpień 2019 - 08:52

Zobacz postPinkAdolf, o 21 Sierpień 2019 - 23:08, napisał(a):

Siemanko, uważacie że zasilacz OCZ stealthxstream 500W uciągnie podkręconego na 4.5 GHz FX 8350 i RX 580 8GB - 100mv?

Pociągnie bez najmniejszego problemu. A jeśli z problemami to wynikającymi z wieku zasilacza a nie braku mocy. :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   PinkAdolf 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 01 Kwi 15

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 14:26

Suupcio, dzięki za pomoc :)

#5 Użytkownik jest dostępny   Dingir 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 88
  • Dołączył: Cz, 10 Lis 16

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 15:57

Ten zestaw może pobrać 400W z losowymi skokami obciążeń spokojnie po takim OC. Nie wiem czy bezpieczne jest trzymanie zestawu na takim zasilaczu. Moim zdaniem może brakować mocy, jak i może brakować "jakości" do utrzymania takiego configu.

Zależy też który sxs, jedynka czy dwójka.

Ten post był edytowany przez Dingir dnia: 13 Wrzesień 2019 - 15:58


#6 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan 

  • Memento Mori
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18107
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 13 Wrzesień 2019 - 18:57

Mam taki sam procesor tyle, że zestawiony z GTX 1060. Zasilacz mam tez podobny, OCZ StealthXStream 2, tyle że 600W. Zasilacz działa nieprzerwanie od 2012 roku i bez problemu ciągnie ten zestaw, a procesor też jest nieco podkręcony. ;)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych