Forum PCLab.pl: numerowanie stron, openoffice - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

numerowanie stron, openoffice Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   hikanos 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: So, 24 Sie 19

Napisany 24 Sierpień 2019 - 19:26

Witam!
Mam problem z numerowaniem stron. Utworzyłem dokument tekstowy ODT z marginesami lustrzanymi. Ilekroć staram się dodać w stopce numer strony styl wraca na domyślny. Próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga. :( Przejrzałem mnóstwo wątków i nie spotkałem się nigdzie z takim problemem.

#2 Użytkownik jest niedostępny   blacout 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: Pn, 12 Lis 18

Napisany 25 Sierpień 2019 - 12:24

musisz dokładniej opisać problem, co gdzie i kiedy klikasz ;)

po dodaniu nr stron, próbowałeś ustawić styl ponownie ?
wrzuć screeny z problemem (ale takie żeby było widać całe okno programu)

Ten post był edytowany przez blacout dnia: 25 Sierpień 2019 - 12:28


#3 Użytkownik jest niedostępny   hikanos 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: So, 24 Sie 19

Napisany 26 Sierpień 2019 - 08:29

Otóż mam plik .odt wyglądający w ten sposób:
1. https://www.szybkipl...e7849e6035.html
Wszystko jest wtedy w porządku - praca jest ładnie numerowana, marginesy też ok.

Problem pojawia się, gdy chcę ją przygotować do wydruku, więc muszę zrobić lustrzane marginesy. Tworzę zatem własny styl strony z marginesami lustrzanymi:
2. https://www.szybkipl...bb8500ee21.html
Tworzę stopkę - wszystko jest ok.
I wszystko jest dobrze, dopóki nie chcę ponumerować strony - wstaw > numerowanie

Wtedy praca jak w ząłączniku nr 2 powraca do wyglądu jak w załączniku nr 1.

Już wszystkiego, co potrafię próbowałem i ciągle powraca do stanu pierwotnego, gdy chcę ponumerować pracę z marginesami lustrzanymi.

:(

Ten post był edytowany przez hikanos dnia: 26 Sierpień 2019 - 08:30


#4 Użytkownik jest niedostępny   blacout 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: Pn, 12 Lis 18

Napisany 26 Sierpień 2019 - 11:10

untitled1 taki styl strony masz ustawiony w odbiciu lustrzanym, zmień go na domyślny.
(ten writer wgląda jak word 2003, masakra jak ktoś się przyzwyczaił do 2007 i nowszych :) )

#5 Użytkownik jest niedostępny   hikanos 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: So, 24 Sie 19

Napisany 26 Sierpień 2019 - 13:22

Dzięki!!! Nie robiłem na domyślnym, bo nadanie nowego stylu sugerowano w wątkach jakie czytałem na innych forach.
Czy jest możliwość wręczenia Ci "pomógł"?

#6 Użytkownik jest niedostępny   blacout 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 206
  • Dołączył: Pn, 12 Lis 18

Napisany 26 Sierpień 2019 - 18:43

chyba nie ma takiej opcji na forum :) Najważniejsze, że udało sie rozwiązać problem

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych