Forum PCLab.pl: Jaki procesor? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaki procesor? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:04

Jaki procesor pod rx460 2gb (Red dragon)?
Powiedzmy do 1200zl.
Przy okazji jakas płytę główną do tego jeśli byście mogli podać.
Podajcie jakieś konkretne procesory.
Chodzi głównie o jakąś lepszą wydajnosc w grach.
Kartę nie zmienię bo ja już mam (jakoś od roku)

Ten post był edytowany przez kubica425 dnia: 01 Wrzesień 2019 - 16:12


#2 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:12

Do jakich zastosowań? Czy masz jeszcze inne komponenty? Na przykład RAM?

#3 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:13

Do gier, nie mam nic konkretnego dyski, zasilacz (dostałem w prezentach itp).
Ram również

#4 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:16

Napisz dokładne modele tych części co już masz.

#5 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:21

1tb dysk HDD, 120gb dysk ssd, zasilacz 600W
No i ta karta.
Poza tym stare ramy płyty ale one się na śmietnik już tylko nadają

#6 Użytkownik jest niedostępny   Frythyr 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 971
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 18

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:35

Zależy jakie masz RAMy, ale takie co ci się przytoczyły do domu to pewnie DDR3, musiałbyś powiedzieć jakie masz te płyty.
Pod tego RX'a to jakaś i5 serii 2XXX/3XXX/4XXX/6XXX/7XXX, albo i3 serii 8XXX/9XXX

Seria 6/7/8/9 to już RAM'y DDR4.
Seria 6 można coś pokombinować z DDR3 ale pewnie nie masz takiej płyty

#7 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 16:58

Podaj model zasilacza

#8 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 01 Wrzesień 2019 - 20:59

Zobacz postFrythyr, o 01 Wrzesień 2019 - 16:35, napisał(a):

Zależy jakie masz RAMy, ale takie co ci się przytoczyły do domu to pewnie DDR3, musiałbyś powiedzieć jakie masz te płyty.
Pod tego RX'a to jakaś i5 serii 2XXX/3XXX/4XXX/6XXX/7XXX, albo i3 serii 8XXX/9XXX

Seria 6/7/8/9 to już RAM'y DDR4.
Seria 6 można coś pokombinować z DDR3 ale pewnie nie masz takiej płyty

Oj to jeszcze stare a stare płyty (nie działające dlatego na smieci) a ramy to stare DDR i ddr2

Zobacz postlubię zimne, o 01 Wrzesień 2019 - 16:58, napisał(a):

Podaj model zasilacza


A zasilacz to chyba był iBOX Cube II Black Edition 600W jeśli dobrze pamiętam

Ten post był edytowany przez kubica425 dnia: 01 Wrzesień 2019 - 21:00


#9 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 02 Wrzesień 2019 - 12:02

Zobacz postkubica425, o 01 Wrzesień 2019 - 20:59, napisał(a):

A zasilacz to chyba był iBOX Cube II Black Edition 600W jeśli dobrze pamiętam

Model z 2010 roku i to niezbyt wysokich lotów. Pora na zmianę.

Pozostałe części chciałbyś nowe czy mogą być używane?

#10 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 02 Wrzesień 2019 - 13:59

Nowe

#11 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 02 Wrzesień 2019 - 21:24

Zobacz postkubica425, o 02 Wrzesień 2019 - 13:59, napisał(a):

Nowe

AMD-procesor Ryzen 2600 i płyta MSI b450m
Intel- Core i5-9400F i płyta Gigabyte B360M

do tego szybkie pamięci RAM i dobry zasilacz

#12 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 05:23

A ten zasilacz który aktualnie mam starczylby póki co (max rok) czy lepiej wymienić bo nie za bardzo dałbym go radę teraz wymienic

#13 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2282
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 07:58

Ten zasilacz, który masz to bałbym się podłączać do tego zestawu, o pracy przez rok czasu nie wspomnę.
Chyba , że jesteś ryzykantem i nie martwisz się , że ta tykająca bomba spali Ci kompa, to oki .

#14 Użytkownik jest niedostępny   kubica425 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 17

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 10:38

Ok ok tak tylko pytam

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych