Forum PCLab.pl: STEELSERIES RIVAL Problem z przeciaganiem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

STEELSERIES RIVAL Problem z przeciaganiem

#1 Użytkownik jest niedostępny   zolty17 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 14:07

Witam ostatnio zauwazylem ze moja mysz STEELSERIES RIVAL OPTICAL MOUSE ma problem z przeciaganiem ikon doskonale to widac w paincie gdy chce ciaglam kreske namalowac to widac ze sa przerwy w namalowanych kreskach chociaz trzymam przycisk caly czas po za tym myszka dziala jak nalezy oproczc tego "przeciagania" jakies pomysly?

#2 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2320
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 21:14

O coś takiego Ci chodzi ?

Dodaj obrazek


Szczerze ja tak mam od jakiegoś czasu na rivalu 310, mam wrażenie jakby lpm czuł siłę docisku , może któraś aktualizacja windowsa czy coś ? Mi się to pojawiło chyba od wersji 1903 Windowsa, ale nie pamiętam dobrze czy w ten sam dzień co była aktualizacja czy później. Ja jak wcisnę mocniej przycisk, lub po prostu złapie go palcem wyżej to jest oki .

Ten post był edytowany przez novi dnia: 05 Wrzesień 2019 - 21:15


#3 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1085
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 21:19

Cześć.

Mam to samo w Steelseries Sensei MLG, pisałem o tym niedawno w tym wątku.

Ja dziś zamawiam OMRON D2FC-F-K (50m) i będę wymieniał.
Jeśli sam nie potrafisz to poproś kogoś to Ci za piwko pewnie zrobi. Nie wiem jak się zachowają ślizgacze (czy da radę je jeszcze raz użyć), ale czytałem, że wystarczy je odpowiednio podgrzać ciepłym powietrzem (np. suszarką) i ponoć odejdą i można je później przykleić.

@novi mam dokładnie to samo. Czytałeś może na jakimś zagranicznym forum o tym? warto by sprawdzić jakieś forum SteelSeries... może to nie problem switcha.... :hmm:

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 05 Wrzesień 2019 - 21:33


#4 Użytkownik jest niedostępny   zolty17 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20
  • Dołączył: Nd, 13 Lis 11

Napisany 07 Wrzesień 2019 - 19:36

Dokladnie tak mam jak na obrazu pytanie bardzo skomplikowane wymiana jest czy jak juz sie dostane do myszki to z latwizna wymienie?

#5 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2320
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 11:26

Zobacz postHerus, o 05 Wrzesień 2019 - 22:19, napisał(a):

Cześć.

Mam to samo w Steelseries Sensei MLG, pisałem o tym niedawno w tym wątku.

Ja dziś zamawiam OMRON D2FC-F-K (50m) i będę wymieniał.
Jeśli sam nie potrafisz to poproś kogoś to Ci za piwko pewnie zrobi. Nie wiem jak się zachowają ślizgacze (czy da radę je jeszcze raz użyć), ale czytałem, że wystarczy je odpowiednio podgrzać ciepłym powietrzem (np. suszarką) i ponoć odejdą i można je później przykleić.

@novi mam dokładnie to samo. Czytałeś może na jakimś zagranicznym forum o tym? warto by sprawdzić jakieś forum SteelSeries... może to nie problem switcha.... :hmm:


Szczerze nie czytałem, ale koledze też w rivalu zrobiło się podobnie w podobnym okresie jak mi . Więc jakby jakaś aktualizacja na to wpłynęła czy coś, kolega od razu zapakował rivala do szuflady i kupił bezprzewodowego logitecha . A ja w sumie męczę się dalej z tym, mimo , że mam z 5 gamingowych myszek (rival 300 , msi gm40 , mx518 , ie 3.0 i rival 310) . Bym używał rivala 300 bo jak dla mnie jest najwygodniejszy z wszystkich myszek jakie posiadam , ale tam scrool szwankuje , jak chce przewinąć na dół to cofa do góry co jakiś czas. Nawet chciałem zrobić hybrydę , przerzucić bebechy rivala 310 do 300, tylko nie wiem czy wszystko będzie pasować P&P , jak mam przerabiać to lepiej zmienić myszkę na inną wygodną :). Dla mnie żaden problem przelutować microswitch , naprawiałem tak ie 3.0 , z wmo 1.1a przelutowałem sprawne i działa jak marzenie .

Ten post był edytowany przez novi dnia: 08 Wrzesień 2019 - 11:27


#6 Użytkownik jest niedostępny   Herus 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1085
  • Dołączył: Pn, 28 Maj 07

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 15:16

Zobacz postzolty17, o 07 Wrzesień 2019 - 20:36, napisał(a):

Dokladnie tak mam jak na obrazu pytanie bardzo skomplikowane wymiana jest czy jak juz sie dostane do myszki to z latwizna wymienie?

Potrzebna jest lutownica i podstawowe umiejetnosci lutowania.
@novi
Myślę ze jest to problem sprzetowy (micro switch) bo prawy przycisk dziala normalnie, a lewy jak docisne mocniej to tez dziala. Dziwne tylko ze to wszystko w jednym czasie.
Ps. Jaka masz podkladke do tego SS? pytam bo chyba zmienie 'szmacianke' (chyba qck) na jakas twarda (plastik, aluminium, szklo?)

Ten post był edytowany przez Herus dnia: 08 Wrzesień 2019 - 15:18


#7 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2320
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 20:18

Ja mam 3 podkładki aktualnie używam dream machines duża, wcześniej miałem razera golisthusa Speed Alpha, i miałem wrażenie że celownik się gubil na razerze . 3 podkładka nie używana jeszcze jakąś 80cmx40. Może być że to switch siada . Zgubiłem dowód zakupu , była kupiona w oficjalnym sklepie ss. Da się odesłać na gwarancję np po nr seryjnym?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych