Forum PCLab.pl: Wattman nie zapisuje ustawień UV (RX580) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wattman nie zapisuje ustawień UV (RX580) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Barti131 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: Wt, 19 Sty 10

Napisany 07 Wrzesień 2019 - 10:26

Mam problem z ustawieniem UV RX580, po zmianie napięć i kliknięciu zastosuj niby ustawienia są zapisywany ale uruchamiając znowu konfigurację powracają cały czas napięcia domyślne. Miał ktoś taki problem ?
Edit: odznaczenie Erase Autosaved Settings msi afterburn pomogło

Ten post był edytowany przez Barti131 dnia: 07 Wrzesień 2019 - 10:55


#2 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3261
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 07 Wrzesień 2019 - 11:54

zasada jest taka, używasz wattmana odinstalowujesz afterburnera

#3 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1385
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 17:53

Zobacz postwingedhusar, o 07 Wrzesień 2019 - 12:54, napisał(a):

zasada jest taka, używasz wattmana odinstalowujesz afterburnera

Ooo, coś nowego, a w czym te dwa programy sobie szkodzą ? Mam dwa ale podkręcam kartę tylko w wattmanie .

#4 Użytkownik jest niedostępny   DarekGLA 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1157
  • Dołączył: Wed, 05 Lip 06

Napisany 09 Wrzesień 2019 - 01:33

Zobacz postDariŽ, o 08 Wrzesień 2019 - 18:53, napisał(a):

Ooo, coś nowego, a w czym te dwa programy sobie szkodzą ? Mam dwa ale podkręcam kartę tylko w wattmanie .



no wlasnie wchodza sobie w droge. Jak potrzebujesz statystyk do riva tuner a chcesz korzystać z wattmana, to odinstaluj afterburner i korzystaj z numerow od hwinfo, jest pare poradnikow na youtube jak to poustawiać.

#5 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1385
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 00:30

To szczerze nie wiem jak one sobie szkodzą , używam , wattmana, rive tuner+afterburner i nie widzę problemów.

#6 Użytkownik jest dostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1584
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 00:39

Cokolwiek robisz w wattmanie, MSI Afterburner powinno być wyłączone, bo na bierząco monitoruje zachowanie GPU.
Przy uruchamianiu kompa żeby wattman nie resetował się, trzeba wyłączyć "szybki start-fast boot" w Windowsie, tam gdzie zasilanie.

Używałem, wattmana + msi afterburner od grudnia do zeszłego piątku, żadnego problemu. Tylko nie można edytować albo w jednym albo w drugim programie, trzeba użyć jednego, i jak robisz coś wattmanie to msi wyłącz, a potem jak grasz włącz powrotem..

#7 Użytkownik jest niedostępny   Barti131 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: Wt, 19 Sty 10

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 20:57

a ilość fps w grze czym monitorować ? Riva i hwinfo ustawiłem pokazywanie temp itd. ale nie widzę nigdzie opcji dotyczącej wyświetlania fps

#8 Użytkownik jest dostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1584
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 12 Wrzesień 2019 - 08:11

Monitoruję msi afterburner + hwinfo-opcja rtss, tylko dotyczące proca.
Można też monitorować wbudowanym w sterowniki AMD. ctrl+shift+o bodajże skrót.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych