Forum PCLab.pl: brak dźwięku i nieznane urządzenie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

brak dźwięku i nieznane urządzenie problem z dźwiękim

#1 Użytkownik jest niedostępny   niebieski78 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 11 Wrz 19

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 20:57

Witam mam taki problem pewnego razu okazało się że nie mam dźwięku na laptopie jako na głośnikach ani na słuchawkach . Twierdzi czasami że nie ma urządzenia to odtwarzania dźwięku mimo że po sprawdzeniu niby wszystkie sterowniki są. Analiza programami też niczego specjalnego nie wykazała ale dźwięku nie ma. Jak wgrałem audials one to urządzenie to odtwarzania znalazł ale nawet w tym programie nic nie słychać .

Pytanie jak sprawdzić czy to nie głośniki , ale słuchawki też nie działają

i czy da rady jakoś programem czy inaczej sprawdzić czy na pewno jest tam poprawny sterownik i czy to urządzenie to musi być audials cap... ale i tak antywirus nie pozwala zainstalować do nie go odpowiednich narzędzi - chodzi oto że szukałem co to jest i znalazłem jakieś sterowniki ale nie mogę ich zainstalować

Jeśli ktoś potrafi mi pomóc będę wdzięczny

Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   vhp 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13534
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 11 Wrzesień 2019 - 22:16

Może układ dźwiękowy siadł? Wystartuj jakiegoś Linuksa live z pendrive'a i sprawdź, czy tam też nie będzie dźwięku.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych