Forum PCLab.pl: Xbox 360 nie widzi dysku - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Xbox 360 nie widzi dysku Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   szyna24 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Nd, 12 Mar 17

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 14:45

Witam zakupiłem konsole Xbox 360 miała być z dyskiem 500 GB a okazało się że ktoś włożył stary dysk 20gb.. Akurat miałem w domu jeden wolny dysk 500 GB Seagate.. Więc wyjąłem kieszeń i zmieniłem dyski.. Jednak po włożeniu kieszeni z dyskiem 500 GB jak wchodzę w system i pamięć masowa to mam komunikat.. Nie znaleziono urządzeń pamięci masowej? Nie wiem o co chodzi. Dlaczego konsola nie widzi dysku.. Coś robię nie tak?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13583
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 14:51

Z tego co pamiętam, to nie wszystkie dyski są kompatybilne, a tylko określone modele. Do tego nie wiem czy nie trzeba jakoś przygotować takiego dysku na kompie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   szyna24 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Nd, 12 Mar 17

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 14:55

Szukałem rozwiązania problemu ale nie mogę nigdzie tego zlokalizować dlatego wrzuciłem temat tutaj.. Może ktoś jest w stanie pomóc..

#4 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 838
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 14:55

potrzebujesz dysku WD z serii BEAS/BEVS/BEVT/BPVT/LPVT/BEKT/BJKT/BPKT/BUDT/HLFS/BLFS.
później musisz wgrać HDDSS.bin z pod dos pod odpowiednią pojemność, z pod Windowsa nie wiem czy się da.
Na allegro masz już gotowe dyski.

#5 Użytkownik jest niedostępny   szyna24 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Nd, 12 Mar 17

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 15:06

A mógłbym prosić jakąś instrukcje krok po kroku jak to zrobić.. Jeśli dobrze rozumiem to Seagate nie zadziała w konsoli?

#6 Użytkownik jest niedostępny   jacek2707 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 357
  • Dołączył: Pt, 22 Cze 07

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 15:10

Nie zadziala

#7 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 838
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 17 Wrzesień 2019 - 07:20

wpisz w google hddss.bin 250gb (lub jaką tam pojemność kupisz) i jest masa linków i instrukcji.

#8 Użytkownik jest niedostępny   sino 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1866
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 04

Napisany 17 Wrzesień 2019 - 12:42

Zobacz postszyna24, o 16 Wrzesień 2019 - 15:45, napisał(a):

Witam zakupiłem konsole Xbox 360 miała być z dyskiem 500 GB a okazało się że ktoś włożył stary dysk 20gb
Przecież to jest oszustwo! Więc na co czekasz? Reklamacja lub policja. Jak jest takie oszustwo to jest kwestia czy jedyne (np. czy nie była uszkodzona i "naprawiona" suszarką).

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych