Forum PCLab.pl: Huawei matebook d14 ryzen 5, pytanie o gwarancje - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Huawei matebook d14 ryzen 5, pytanie o gwarancje

#1 Użytkownik jest niedostępny   batooor 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:10

Witam,

Ostatnio stałem się posiadaczem Huaweia matebooka D14. Z zakupu jestem bardzo zadowolony, ale chciałbym w nim wymienić dysk na większy, dzwoniłem do serwisu huaweia i oczywiście samodzielna wymiana skutkuje utrata gwarancji. Czy ktoś może rozkładał tego laptopa i wie czy jest jakaś plomba w środku (na zewnątrz nic nie widać). Wiem ze jak odeśle laptopa z wymienionym dyskiem to producent nie uzna gwarancji , natomiast chce zostawić stary dysk, który w razie problemów zainstaluje z powrotem w urządzeniu.

Pozdrawiam !

#2 Użytkownik jest dostępny   przemekan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10053
  • Dołączył: So, 08 Cze 13

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:16

Możesz uderzyć do użytkownika z tego tematu:
http://forum.pclab.p...o-boot-devices/
Jak widać rozbierał laptopa, co prawda 15,6", ale myślę, że zabezpieczenia powinny być podobne.


#3 Użytkownik jest niedostępny   batooor 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:21

Zobacz postprzemekan, o 16 Wrzesień 2019 - 21:16, napisał(a):

Możesz uderzyć do użytkownika z tego tematu:
http://forum.pclab.p...o-boot-devices/
Jak widać rozbierał laptopa, co prawda 15,6", ale myślę, że zabezpieczenia powinny być podobne.


Dzięki za podpowiedz !

#4 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18758
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:42

plomba jest na śrubce pod jedną z gumowych nóżek... powodzenia w odklejaniu Dodaj obrazek

#5 Użytkownik jest niedostępny   batooor 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:50

Zobacz postbartosz302, o 16 Wrzesień 2019 - 21:42, napisał(a):

plomba jest na śrubce pod jedną z gumowych nóżek... powodzenia w odklejaniu Dodaj obrazek


Z tego co widzę, to w tym modelu nie ma śrubek pod gumowymi nózkami.

Na tym filmiku widać gdzie są śruby, natomiast niestety nie jest pokazany sam moment rozkręcania :)

https://youtu.be/oxXeSvRyTVc?t=100

#6 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18758
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:54

właśnie zerknąłem, że mowa o d14... plomba w nim jest na śrubce od baterii, więc praktycznie można robić wszystko bezkarnie Dodaj obrazek

#7 Użytkownik jest niedostępny   batooor 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 14

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 21:56

Zobacz postbartosz302, o 16 Wrzesień 2019 - 21:54, napisał(a):

właśnie zerknąłem, że mowa o d14... plomba w nim jest na śrubce od baterii, więc praktycznie można robić wszystko bezkarnie Dodaj obrazek


Dziękuje !

#8 Użytkownik jest dostępny   pabloesc 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5102
  • Dołączył: Pn, 01 Sie 16

Napisany 16 Wrzesień 2019 - 23:30

Moim prywatnym zdaniem nie ma co płacić 3++ za wymianę. Lepiej ostrożnie ⚠ wymienić samemu nawet nie pytając się na forach internetowych. Za 300<+ dostaniesz szybki dysk SSD M.2 na PCIe z prędkością odczytu 3000MB/s<+.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych