Forum PCLab.pl: Ilosć realokowanych sektorów dysk toshiba - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ilosć realokowanych sektorów dysk toshiba Dysk ma sektory bad czy można go naprawić ,czy jeszcze pochodzi. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 18 Wrzesień 2019 - 13:22

Dysk ma sektory bad czy można go naprawić ,czy jeszcze pochodzi .proszę o opinie i o pomoc .

https://zapodaj.net/...017d2a.jpg.html

https://zapodaj.net/...4b6a1d.jpg.html

https://zapodaj.net/...69f613.jpg.html

Ten post był edytowany przez maestro83 dnia: 18 Wrzesień 2019 - 13:24


#2 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1387
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 18 Wrzesień 2019 - 13:41

Zgraj z niego dane, wykonaj pełny format albo remap w MHDD i sprawdź SMART jeszcze raz.

#3 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 18 Wrzesień 2019 - 14:00

dodam ze parę razy został wyłączony ,tak jak się wyłącza laptopa jak jeszcze chodził.Kilka razy był formatowany ,i wgrywany system ,nic ważnego na nim nie ma .

remap w MHDD bez zerowania ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1387
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 18 Wrzesień 2019 - 15:23

Z zerowaniem.

#5 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 19 Wrzesień 2019 - 18:22

zrobiłem już ale dalej jest ich 14.Sprawdzałem tymi programami wyżej
A to z mhdd.
https://zapodaj.net/...e28b2d.jpg.html

Ten post był edytowany przez maestro83 dnia: 19 Wrzesień 2019 - 18:27


#6 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1387
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 19 Wrzesień 2019 - 19:44

Spróbuj jeszcze z opcją "erase delays".

#7 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 19 Wrzesień 2019 - 19:59

Pytanie a jak pozostaną te 14 to dysk jest zagrożony ? że jutro np czy za miesiąc padnie ,czy można monitorować dysk i jak się sektory nie powiększają to ok.

#8 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1387
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 19 Wrzesień 2019 - 20:12

Jak się nie zwiększy to jest ok ale do monitorowania. Można by przenieść te sektory go P-listy ale to tylko kosmetyka. No i zawsze warto mieć kopię zapasową.

#9 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 19 Wrzesień 2019 - 20:32

Jutro zrobię erase delays to wrzuce na forum .

Ten post był edytowany przez maestro83 dnia: 19 Wrzesień 2019 - 20:32


#10 Użytkownik jest niedostępny   Bono[UG] 

  • Wiecznie niewyspany...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20027
  • Dołączył: Pt, 27 Wrz 02

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 16:02

Parametr 05 pokazuje ile sektorów zostało podmienione na zapasowe. Można cudować z różnymi skanami i zerowaniami ale tego parametru nie ruszą. No chyba że wykryją nowe błędy i dojdzie do kolejnego wykorzystania zapasowych.

#11 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 17:30

https://zapodaj.net/...021a18.jpg.html zrobiłem erase delays i nic nie pomogło dakej 14 .

Ten post był edytowany przez maestro83 dnia: 20 Wrzesień 2019 - 17:42


#12 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1387
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 18:31

Bo ich nie usuniesz. Erase delays miało za zadanie te wolniejsze sektory podmienić/ sprawdzić. Tego wpisu można się pozbyć tylko dodając te sektory do P listy.

#13 Użytkownik jest niedostępny   maestro83 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 18 Wrz 19

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 09:22

A jak dodać do P listy ?

#14 Użytkownik jest niedostępny   sgdata 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1387
  • Dołączył: So, 17 Maj 14

Napisany 21 Wrzesień 2019 - 10:06

http://www.hddoracle...hp?f=119&t=1900
poczytaj, ale w domu tego nie zrobisz.

Ten post był edytowany przez sgdata dnia: 21 Wrzesień 2019 - 10:14


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych