Forum PCLab.pl: Plyta MSI MPG X570 GAMING PLUS pod AMD Ryzen 7 3800X, 3.9GHz, 32MB, BOX - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Plyta MSI MPG X570 GAMING PLUS pod AMD Ryzen 7 3800X, 3.9GHz, 32MB, BOX

#1 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 09:57

Witam jak w temacie czy dobra płyta pod procesor?

Plyta MSI MPG X570 GAMING PLUS pod AMD Ryzen 7 3800X, 3.9GHz, 32MB, BOX

#2 Użytkownik jest niedostępny   dawlaw 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 171
  • Dołączył: So, 03 Cze 06

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 12:23

Tanie płyty MSI na X570 mają przegrzewające się VRM.

https://youtu.be/d31ZO22MZEM?t=565

Z tańszych najlepsza płyta to ASUS prime X570-p (można spokojnie wrzucić na nią podkręconego R9 3900x).

#3 Użytkownik jest niedostępny   B@nita 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1267
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 13:35

Zobacz postdawlaw, o 22 Wrzesień 2019 - 13:23, napisał(a):

Tanie płyty MSI na X570 mają przegrzewające się VRM.

https://youtu.be/d31ZO22MZEM?t=565

Z tańszych najlepsza płyta to ASUS prime X570-p (można spokojnie wrzucić na nią podkręconego R9 3900x).


Test był robiony bez żadnego nawiewu na sekcje, także ten...

#4 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2329
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 14:01

Kolega wyżej ma rację . Jeśli nie planujesz wrzucać 12/24 lub 16/32 Z aio i w dodatku renderowac 24/7 , to te płyty msi dają radę. Ja wybrałem Asusa że względu na lepszą/ lepiej chlodzona sekcje . Płytę kupiłem nie na miesiąc i rok , tylko na parę lat , więc wziąłem z zapasem , kosztem gorszego audio . Na msi karta dźwiękowa jest trochę lepsza , ale ta z Asusa mi wystarcza. W takich pieniądzach trzeba wybierać kompromisy , bo żadna płyta nie jest idealna . Przeglądanij sobie płyty, wybierz ta , która najbardziej Ci odpowiada wyposażeniem. Jeśli chodzi o ten wentylatorek, na płycie, który w asusie zasłania karta , to go nie słychać, a chipset się nie gotuje .

#5 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14481
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:26

@novi a masz to?

Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2329
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:33

Niestety nie mam :/.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14481
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:35

Instalowałeś sterowniki osobne do dźwiękówki? U mnie 3 poziomy wzmocnienia mozna też wybrać przy wykrytej oporności. Obstawiam ze i mocniejsze sluchawki pociągnie. Nie wiem czemu skala jest do ponad tysiąca ohm, ale realnie do 250 powinna sobie radzić.

Co ciekawe wykryło to na BackPanelu a nie na Front. Zazwyczaj jest odwrotnie.

Ten post był edytowany przez Minciu dnia: 22 Wrzesień 2019 - 21:38


#8 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2329
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:40

Tak znalazłem sterownik z konsolą jedyny z resztą jaki udało mi się odnaleźć w sieci.
Z przodu i z tylu nic się nie pokazuje . Jak będę na pc to podrzuce na pw zrzuty z tej konsoli

#9 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14481
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 21:54

A stery producenta? Z jego strony.

#10 Użytkownik jest dostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2329
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 23:12

Hmm, na stronie realteka hd audio ostatnio jest r2.82 jak dobrze pisze , sprzed 2 lat , a na stronie Asusa jest ten okrojony, bez audio konsoli

#11 Użytkownik jest niedostępny   gilban 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 417
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 25 Wrzesień 2019 - 13:25

Zobacz postnovi, o 23 Wrzesień 2019 - 00:12, napisał(a):

Hmm, na stronie realteka hd audio ostatnio jest r2.82 jak dobrze pisze , sprzed 2 lat , a na stronie Asusa jest ten okrojony, bez audio konsoli


Ze strony Asusa instalujemy ten okrojony, a audio konsolę ze sklepu Microsoftu.

Podaję linka do konsoli. Powinien przekierować do sklepu: Realtek Audio Control.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych