Forum PCLab.pl: Komputer nie uruchamia się po uśpieniu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Komputer nie uruchamia się po uśpieniu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   olzajatoja 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 161
  • Dołączył: Nd, 15 Cze 14

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 20:34

Witam. Mam taki problem, że komputer śmigał bez zarzutów, dopóki nie został uśpiony. Wracam komputer nie reaguje nic.
Po podłaczaniu kabla zasilania, co jakis czas przy wciśnięciu przycisku start, Wentylatory od chłodzenia/chłodzenia procesora rusza się 2/5 obrotu i gasną, i tyle rekacji ..:/ Zasilacz był sprawdzany pod innym komputerem i jest sprawny. Czy może być to wina płyty głownej ?

Podzespoły Komputera:
Płyta głowna Gigabyte GA-A320M-S2H UATX AM4 RYZEN
Procesor AMD Ryzen 3 2200G 4x3.7GHz AM4
Chłodzenie Procesora AMD Wraith Stealth
Pamięc RAM DDR4 8GB(2x4GB) GoodRam IRDM DDR4 2400MHz CL15
Karta Graficzna AMD VEGA 8
Zasilacz be quite! System Power B8 450W (BN258)
Z Góry dzięki za pomoc :)

#2 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4215
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 20:36

Może :E

Spróbuj go odpalić na jednej z kości ram, a potem na drugiej. możesz tez ewentualnie zrestartować BIOS, najlepiej zworką.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 22 Wrzesień 2019 - 20:38


#3 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12118
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 22 Wrzesień 2019 - 20:59

Ja mam podobny problem po ponownej instalacji Windy...komp nie budzi się po uśpieniu...odpala się wentyle chodzą...ale brak obrazu...świeci się czerwona dioda sugerująca błąd CPU(MSI b350 TOMAHAWK),po resecie komp się normalnie odpala

Wcześniej miałem INTELA i nie postawiłem sytemu na nowo bo mi się zwyczajnie nie chciało tylko wgrałem stery i śmigało...dziś przy niedzieli był format

OFC. części sprawne

Czegoś takiego jeszcze nie miałem na Win 10

Ostatecznie może być to problem Windowsa(kompilacji Wersja systemu operacyjnego 10.0.17134.254 (Win10 RS4 Insider Preview) bo próbowałem wszystkich sposoby z neta ale nie dały efektu

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 22 Wrzesień 2019 - 21:07


#4 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12118
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 15:46

U mnie problem nadal występuje nawet po przeinstalowaniu sytemu,dodatkowo instalowałem Win 10 HOME,sterowniki ze strony MSI...

#5 Użytkownik jest niedostępny   vhp 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13567
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 16:46

.

Ten post był edytowany przez vhp dnia: 23 Wrzesień 2019 - 16:46


#6 Użytkownik jest niedostępny   olzajatoja 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 161
  • Dołączył: Nd, 15 Cze 14

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 18:42

Dzięki za pomoc!
Reset BIOSU pomógł (wyjęcie baterii + zworka).

#7 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12118
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 19:07

Powróciłem do domyślnych ustawień biosu ...problemem okazały się profile OC...ustawiłem na nowo testując i teraz jest wszystko ok. ;)

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 23 Wrzesień 2019 - 19:08


#8 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4215
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 23 Wrzesień 2019 - 20:22

Dlatego w tamtym temacie napisałem autorowi by zresetował ustawienia BIOSu Tak, reset BIOSu czesto pomaga :E :lol2: Co do monitora, włączyłem na chwile grę w 1080p ze skalowaniem przez kartę a potem przez monitor i mam wrażenie ze przez monitor faktycznie jest lepiej, ale trudno powiedzieć po kilku minutowej zabawie i gdy nie ma porównania obraz obok obrazu na 2 monitorach dwóch ustawień. W weekend się pobawię dłużej. Poza tym to niby się ciesze ze przysłali nowy, bo jakby nie było 800 w kieszeni, ale z drugiej strony byłem już nastawiony na coś z HDR ;)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych