Forum PCLab.pl: Po odpaleniu komputera nie wyświetla się obraz. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Po odpaleniu komputera nie wyświetla się obraz. Pomoc

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wątek 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 09 Paź 19

Napisany 09 Październik 2019 - 10:53

Wczoraj komputer zrobił mi figla.
Wieczorem odpalając kompa przestał się wyświetlać obraz. (Wcześniej tego samego dnia wszystko działało bez zarzutu)
Sam monitor po podłączeniu do innego urzadzenia działa jak należy.
Nie mam pojęcia co mogło się nagle stać. Czy ktoś może mnie nakierować na źródło problemu? Dodam tylko że zasilacz jest w 100% dostosowany do parametrów sprzętu.

#2 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4181
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 09 Październik 2019 - 11:37

To ze jest dostosowany, nie znaczy że nie mógł paść, rzeczy się psuja! Trudno powiedzieć cokolwiek, bo mało napisałeś. Nie wspomniałeś nawet o tak podstawowych rzeczach jak co to za komputer, czy któryś z wentylatorów( w tym również ten w zasilaczu) się kręci, czy komputer wydaje jakikolwiek dźwięk etc.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 09 Październik 2019 - 11:40


#3 Użytkownik jest dostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 620
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 10 Październik 2019 - 08:49

Konieczna jest pełna specyfikacja komputera, że szczególnym uwzględnieniem karty graficznej i zasilacza. Pierwszy trop - grafika padła. Masz integrę? Jeśli tak to próbuj podłączyć pod integrę i zobacz czy jest obraz.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych