Forum PCLab.pl: Jak podłączyć laptopa do komputera/laptopa? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak podłączyć laptopa do komputera/laptopa? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Nautor Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13
  • Dołączył: Pt, 09 Wrz 05

Napisany 19 Grudzień 2005 - 15:04

Chciałbym podłączyć laptopa do komputera czy innego laptopa, żeby np. przesłać jakiś film, ale nie wiem jak to zrobić. Bardzo prosze o odpowiedz w jaki sposob mozna zrobic takie polaczenie (komputer nie ma karty sieciowej), za pomocą jakiego kabla i jaka jest wówczas szybkośc przesyłania plików. Dziękuje za odpowiedzi.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Mirror Ikona

  • Kaczak fanklub
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1194
  • Dołączył: Pt, 30 Wrz 05

Napisany 19 Grudzień 2005 - 15:15

No kablem szeregowym ale wtedy to transery masakryczne :D

#3 Użytkownik jest niedostępny   Phuong Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 395
  • Dołączył: So, 16 Kwi 05

Napisany 19 Grudzień 2005 - 15:30

w takiej sytuacji tylko to:
http://www.allegro.p...p?item=76931706

#4 Użytkownik jest niedostępny   Dobbsik Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 131
  • Dołączył: Cz, 06 Paź 05

Napisany 19 Grudzień 2005 - 15:41

Możesz zgrać na CD - szybciej, taniej, prościej. :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   vinci Ikona

  • nadgryzione jabłko :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2060
  • Dołączył: Wt, 16 Sie 05

Napisany 19 Grudzień 2005 - 15:41

Zobacz tutaj: http://sklep.komputr...ny.php?id=10649

#6 Użytkownik jest niedostępny   MPS Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 155
  • Dołączył: Wed, 14 Gru 05

Napisany 20 Grudzień 2005 - 14:10

a czy majac kabel usb-usb, moge polaczyc lapa z kompem ? na jednym bedzie winxp na drugim jest win98 (1st ed.), czy w jakikolwiek sposob one sie wykryja na zasadzie plug&play czy potrzebne bedzie jakies oprogramowanie?

#7 Użytkownik jest niedostępny   riche Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 658
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 05

Napisany 20 Grudzień 2005 - 14:13

Zobacz postMPS, o 20 grudnia 2005, 15:10, napisał(a):

a czy majac kabel usb-usb, moge polaczyc lapa z kompem ? na jednym bedzie winxp na drugim jest win98 (1st ed.), czy w jakikolwiek sposob one sie wykryja na zasadzie plug&play czy potrzebne bedzie jakies oprogramowanie?

no niewiem ja probowalem tak polaczyc 2 laptopy i nic :(

#8 Użytkownik jest niedostępny   vinci Ikona

  • nadgryzione jabłko :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2060
  • Dołączył: Wt, 16 Sie 05

Napisany 20 Grudzień 2005 - 14:38

Cytuj

czy majac kabel usb-usb, moge polaczyc lapa z kompem ? na jednym bedzie winxp na drugim jest win98 (1st ed.), czy w jakikolwiek sposob one sie wykryja na zasadzie plug&play czy potrzebne bedzie jakies oprogramowanie?

Najlepiej jednak jak w dwóch komputerach jest karta sieciowa i łączy się komp z kompem za pomocą kabla cross-over (skrosowanego) skrętki.

#9 Użytkownik jest niedostępny   RYSIU Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5775
  • Dołączył: So, 09 Kwi 05

Napisany 20 Grudzień 2005 - 14:43

Zobacz postMirror, o 19 grudnia 2005, 15:15, napisał(a):

No kablem szeregowym ale wtedy to transery masakryczne :D


Nie... lekko mówiąc masakryczne :o

#10 Użytkownik jest niedostępny   MPS Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 155
  • Dołączył: Wed, 14 Gru 05

Napisany 20 Grudzień 2005 - 21:30

Cytuj

Najlepiej jednak jak w dwóch komputerach jest karta sieciowa i łączy się komp z kompem za pomocą kabla cross-over (skrosowanego) skrętki


no tak, oba kompy maja karte sieciowa, wiec sie skreci skretke :) dzieki

#11 Użytkownik jest niedostępny   vinci Ikona

  • nadgryzione jabłko :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2060
  • Dołączył: Wt, 16 Sie 05

Napisany 21 Grudzień 2005 - 09:26

Tylko pamiętaj że do łączenia komputerów w mini sieć musi być właśnie skrętka cross-over (skrosowana)!

Ten post był edytowany przez vinci dnia: 21 Grudzień 2005 - 09:26


#12 Użytkownik jest niedostępny   MPS Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 155
  • Dołączył: Wed, 14 Gru 05

Napisany 21 Grudzień 2005 - 10:39

dzieki za rade :]

#13 Użytkownik jest niedostępny   VegaMax Ikona

  • takie tam...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 647
  • Dołączył: Wt, 14 Cze 05

Napisany 21 Grudzień 2005 - 10:43

kupic seciówke do stacjonarnego za 17zł i 3m kabla za 3zł i już :)

#14 Użytkownik jest niedostępny   MPS Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 155
  • Dołączył: Wed, 14 Gru 05

Napisany 21 Grudzień 2005 - 11:11

juz mam to wszystko (poza laptopem :])

#15 Użytkownik jest niedostępny   limak122 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 791
  • Dołączył: Wt, 14 Lut 06

Napisany 07 Wrzesień 2007 - 17:47

A jakbym chciał podłączyć laptopa do komputera w celu pogrania po sieci to wystarczy zwykły kabel sieciowy ?
Co to jest ta skrętka ? hehe :)


Już znalazłem alternatywne rozwiązanie :)

Ten post był edytowany przez limak122 dnia: 07 Wrzesień 2007 - 17:52


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych