Forum PCLab.pl: Jak zrobić żeby procesor się nie przegrzewał? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak zrobić żeby procesor się nie przegrzewał? ZA DARMO OCZYWIŚĆIE! Oceń temat: -----

#1 Gość_Zetnakatel_*

  • Grupa: Goście

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:08

Tak jak w pytaniu co zrobić żeby ten "ruski" procesor się nie grzał. Bo ku****a gram sobie ładnie mi idzie gra a tu puuu, zawiesza się i restart musze robić, już drugi raz. Dochodzi do 50 stopni się wyłącza pajac jeden.

#2 Użytkownik jest niedostępny   B@ZYLI Ikona

  • Opel
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25922
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:17

Zobacz postZetnakatel, o 1 Styczeń 2006, 17:08, napisał(a):

Tak jak w pytaniu co zrobić żeby ten "ruski" procesor się nie grzał. Bo ku****a gram sobie ładnie mi idzie gra a tu puuu, zawiesza się i restart musze robić, już drugi raz. Dochodzi do 50 stopni się wyłącza pajac jeden.

Zamontować chłodzenie na procka oraz całą obudowę :D

Ten post był edytowany przez B@ZYLI dnia: 01 Styczeń 2006 - 17:17


#3 Użytkownik jest niedostępny   Buksior Ikona

  • Małomówny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7471
  • Dołączył: Wed, 13 Lip 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:17

50 stopni????????? w stu o mógłby ci sie wyłączać czy nawet 80 ale 50 stopni to przeciętna temperatura

#4 Gość_Zetnakatel_*

  • Grupa: Goście

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:34

Zobacz postBuksior, o 1 Styczeń 2006, 17:17, napisał(a):

50 stopni????????? w stu o mógłby ci sie wyłączać czy nawet 80 ale 50 stopni to przeciętna temperatura



Tak przekroczy 50 stopni i się wyłącza. Słyszałem ze jest tak w Biosie ustatwione zeby przy tylu sie wyłączał. u mnie przeciętna to 38 -42 stopnie.

#5 Użytkownik jest niedostępny   g3soX Ikona

  • [Jack of ALL trades and master of Nothing]
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1258
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:35

Mnie Bartonik 2500+ sie zawieszał przy 64 stopniach :>

#6 Użytkownik jest niedostępny   pr0macius Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 421
  • Dołączył: Wt, 29 Lis 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:40

Zdemontuj obudowe. Ja zostawilem tylko "szkielet", ktory trzyma napedy, zasilacz,mobo. :)

#7 Użytkownik jest niedostępny   victor89 Ikona

  • :O :) :P :D
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10856
  • Dołączył: So, 29 Maj 04

Napisany 01 Styczeń 2006 - 17:54

wytnij dziure w boku obudowy nad prockiem i wstaw tam bylejaki wiatra, by na procka dmuchał (możesz iść do serwisu komputerowego i poprosić o kilka zjaranych zasiłek, stamtąd weźmiesz se wiataka :D)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Buksior Ikona

  • Małomówny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7471
  • Dołączył: Wed, 13 Lip 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 19:07

to przestaw w biosie na wyższą temperature i kłopot masz z głowy, mi temperatura proca kiedys sięgała 85 c i sie nic mu nie stało. Pentiumy jeszcze wyższe temperatury osiągają , jak z celinami jest to nie wiem, ale nie sądze żeby temperatura 50 c mogła mu zaszkodzić

Ten post był edytowany przez Buksior dnia: 01 Styczeń 2006 - 19:07


#9 Użytkownik jest niedostępny   dj_mefisto Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 334
  • Dołączył: So, 04 Cze 05

Ikona postu  Napisany 01 Styczeń 2006 - 19:20

:dj: Ja mam okolo 54 stopni jak nic nie robie :P A jak zaczne grac np. w NF MW albo GTA SA to leci w gore niezle :E :E :E :disco:

#10 Użytkownik jest niedostępny   elf1984 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 322
  • Dołączył: Pt, 26 Lis 04

Napisany 01 Styczeń 2006 - 19:20

hehe 50'C niezle jak moj athonik siegal do 72'C i smiga dalej po wymienie chlodzenia jest 40'C - 50'C i styka
a co do maxymalnych temperatur to slyszalem ze intel ma maly zakres chyba do 80 moze mniej oczywiscie zdazaja sie wyjatki :P
a athlony granica jest chyba troche wyzej :P
ale dokladnie niewiem :) ale te 50'C to jest dobra temperaturka i nie jest taka wysoka oczywiscie mogla by byc nizsza ale za free to se mozesz bude zdemontowac :) albo wystawic kompa za okno i juz gwarantuje ze nieprzekroczy 40'C :P a moze i do 30 zejdzie :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   megawebmaster Ikona

  • /sys/megawebmaster
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2488
  • Dołączył: Cz, 09 Wrz 04

Napisany 01 Styczeń 2006 - 21:22

To zle slyszales. To Intele maja wyzsze max. temperatury :P A jak wystawi kompa bez obudowy za okno to procek bedzie mial 30*C max, ale jak mu dyski zamarzna albo cos innego to juz bedzie problem :P

#12 Użytkownik jest niedostępny   duda007 Ikona

  • CoD2 Lover :E
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 987
  • Dołączył: Wed, 28 Gru 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 21:30

Ja kiedyś tak myślałem zeby w zmie wystawić kompa na balkon ale ta wilgoć...:P wiec zostałem przy normalnej metodzie wentylowania czyli chłodzenie na procku...zdjęte scianki i dodatlkowy wiatrak :D

#13 Użytkownik jest niedostępny   ciekawe_jak_długi_nick_można_t.. Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 01 Sty 05

Napisany 01 Styczeń 2006 - 22:08

i okno otwarte ;)

#14 Użytkownik jest niedostępny   mieszek Ikona

  • Nieźle porąbany facet
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9683
  • Dołączył: So, 15 Mar 03

Napisany 02 Styczeń 2006 - 10:14

Za darmo to sobie obniż FSB i napięcie rdzenia - będzie chłodniej :E
W BIOSie podwyż temp. wyłączenia kompa. Usuń kurz z radiatora.
Bo juz kupienie pasty i przesmarowanie procka to kosztuje (niewiele, ale zawsze te 1 zł :E)
Tak jak radzili - dziura w obudowie i kawałek butelki PET - jako tunel dolotowy - proc będzie miał chłodniej. Dodatkowy wiatrak - zwiększy hałas, ale jak to nie przeszkadza, to jest bardzo skuteczne rozwiązanie.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych