Forum PCLab.pl: Jak się robi ruchome gify? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak się robi ruchome gify? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Kryszard Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 100
  • Dołączył: Cz, 22 Wrz 05

Ikona postu  Napisany 17 Luty 2006 - 19:10

Witam!
Chciałem zapytać jak zrobić ruchomego gifa,czy jest do tego jakis program albo coś? Z góry dzięki :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33612
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 17 Luty 2006 - 19:27

imagemagick, jak jest zainstalowany na serwerze, to w php robisz w gd kolejne klatki, potem exec( ) i masz animowanego gifa (o ile jest na serwerze imagemagick i dozwolony exec)

#3 Użytkownik jest niedostępny   Weasel Ikona

  • Agnes.lubi.mnie
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1754
  • Dołączył: Pn, 09 Cze 03

Napisany 18 Luty 2006 - 16:27

Januzi - a juz trudniejszego rozwiazania nie udalo Ci sie znalezc? ;)
Moze w ogole zaczniemy rysowac uzywajac edytora binarnego (Ty zdaje sie nawet napisales cos takiego).

Pierwsze co mi przychodzi do glowy to ImageReady, ale mozna tez to zrobic we Flashu.
No i oczywiscie mozna nie porywac sie od razu z motyka na slonce i znalezc cos freewareowego, albo przynajmniej tanszego niz 3000 zyla...

Teraz sobie jednak tak mysle... a czemu w Programowaniu?

Ten post był edytowany przez Weasel dnia: 18 Luty 2006 - 16:29


#4 Użytkownik jest niedostępny   SHAAAADOW Ikona

  • <?=$tytul...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: So, 21 Sty 06

Napisany 21 Luty 2006 - 14:09

użyjjakiegos prostego progsu do skladania z klatek..... chyba ze chcesz cos ambitniejszego jak jakas konkretna animacja to uzyj programu np. Corel Rave i wektorowo stworz animacje i eksport do gifa....jesli na nim tak ci zalezy.. Wszystko znajdziesz w Google

#5 Użytkownik jest niedostępny   mort11109 Ikona

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 829
  • Dołączył: Pn, 18 Kwi 05

Napisany 21 Luty 2006 - 19:28

Jasc Animation Shop 3 i jedziesz :D bardzo fajny programik.

#6 Użytkownik jest niedostępny   art3mis Ikona

  • Wyvern God
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1032
  • Dołączył: Nd, 09 Paź 05

Napisany 21 Luty 2006 - 19:52

Gif Movie Gear ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   SHAAAADOW Ikona

  • <?=$tytul...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: So, 21 Sty 06

Napisany 21 Luty 2006 - 21:00

Jesli zaczynasz to przyłacze sie do zdania mort11109 bo Animation Shop 3 jest prosty a mozna juz cos zrobić.... poszperaj jeszcze bo jest tego od zasrania w sieci......

Ten post był edytowany przez SHAAAADOW dnia: 22 Luty 2006 - 18:23


#8 Użytkownik jest niedostępny   _igi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16215
  • Dołączył: Wed, 27 Lip 05

Napisany 23 Luty 2006 - 18:10

w sumie to sam chciałem się o to pytać ;d tylko ja mam windę 98 ;]

Ten post był edytowany przez igi zi0m dnia: 23 Luty 2006 - 18:12


#9 Użytkownik jest niedostępny   To0mas Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Wt, 21 Lut 06

Napisany 25 Luty 2006 - 09:27

Najprostrzy sposob to za pomoca Paint, i Freezera( w którym to składamy)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych