Forum PCLab.pl: taki problem z Maxtorem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

taki problem z Maxtorem DiamondMax 10 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   tfarty Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 609
  • Dołączył: Pn, 10 Sty 05

Napisany 01 Kwiecień 2006 - 09:52

mam Maxtora DiamondMax10 300 GB SATA/150 i transfery miedzy partycjamiu ( np. kopiowanie plikow ) sa bardzo niskie jak na moj gust. dla przyklady srednia predkosc kopiowania plikow wynosi ok 16 mb na sek. W menadzerze urzadzen
(Menedzer urzadzen -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI: jest tak ustawione:
Podstawowy kanal IDE w Ustawieniach zaawans jest urzadzenie glowne i tam jest Typ urzadzenia - automatyczne wykrywanie
tryb transfery- dma jest dostepne
biezacy tryb tranferu - jnie dotyczy

Urzadzenie podrzedne
Typ urzadzenie - nie moge nic wybrac
tryb transferu - dma jesli dostepne
biezacy tryb trasferu - dma tryb 5

Co moze byc przyczyna tak niskich transferow ??? Dysk jest nowy.
Prosze o pomoc
Dziekuje

Ten post był edytowany przez tfarty dnia: 01 Kwiecień 2006 - 09:53


#2 Użytkownik jest niedostępny   CRC Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Wt, 21 Mar 06

Napisany 01 Kwiecień 2006 - 10:46

Zainstalowałeś sterowniki od chipsetu ? I czy taśma którą jest podłączony dysk jest 40 czy 80 żyłowa? I czy masz na tej taśmie coś więcej niż tylko ten dysk ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   tfarty Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 609
  • Dołączył: Pn, 10 Sty 05

Napisany 01 Kwiecień 2006 - 10:50

Zobacz postCRC, o 1 kwietnia 2006, 11:46, napisał(a):

Zainstalowałeś sterowniki od chipsetu ? I czy taśma którą jest podłączony dysk jest 40 czy 80 żyłowa? I czy masz na tej taśmie coś więcej niż tylko ten dysk ?

Do tasmy Serial Ata jest podpiete tylko jedno urzadzenie - ten wlasnie maxtor- a czy jest 40 czy 80 zylowa to niewiem po czym to poznac :) ( jest czerwona i cienka :) ) sterowniki do czipsetu sa zainstalowane.

#4 Użytkownik jest niedostępny   CRC Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Wt, 21 Mar 06

Napisany 01 Kwiecień 2006 - 10:54

Zobacz posttfarty, o 1 kwietnia 2006, 11:50, napisał(a):

Do tasmy Serial Ata jest podpiete tylko jedno urzadzenie - ten wlasnie maxtor- a czy jest 40 czy 80 zylowa to niewiem po czym to poznac :) ( jest czerwona i cienka :) ) sterowniki do czipsetu sa zainstalowane.

Ups,, :red: , źle przeczytałem, myślałem że masz ten dysk na zwykłym IDE.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Ring0 Ikona

  • I want to believe...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2877
  • Dołączył: Wt, 20 Wrz 05

Napisany 01 Kwiecień 2006 - 21:39

Zobacz posttfarty, o 1 kwietnia 2006, 10:52, napisał(a):

mam Maxtora DiamondMax10 300 GB SATA/150 i transfery miedzy partycjamiu ( np. kopiowanie plikow ) sa bardzo niskie jak na moj gust. dla przyklady srednia predkosc kopiowania plikow wynosi ok 16 mb na sek.

Wydaje mi sie, ze taka predkosc miesci sie w granicach normy i wcale nie jest to wolno. Oczywiscie moge sie mylic. :)

Ten post był edytowany przez Ring0 dnia: 01 Kwiecień 2006 - 21:40


#6 Użytkownik jest niedostępny   sZeNio Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1937
  • Dołączył: Cz, 03 Lis 05

Napisany 01 Kwiecień 2006 - 22:10

Niektóre Maxtory szybkie nie są!

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych