Forum PCLab.pl: Jak zrobic w telefonie komorkowym numer zastrzezony? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak zrobic w telefonie komorkowym numer zastrzezony? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 12:52

Prosze o pomoc jak uczynic zeby odbiorca nie wiedzial kto do niego dzwoni??...chodzi o tel. N7610i

#2 Użytkownik jest niedostępny   B@ZYLI Ikona

  • Opel
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25922
  • Dołączył: So, 30 Lip 05

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 12:55

jaka sieć?

#3 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 13:09

Zobacz postB@ZYLI, o 14 kwietnia 2006, 13:55, napisał(a):

jaka sieć?

PLUS GSM

#4 Użytkownik jest niedostępny   Garcia Ikona

  • Naczelny redaktor
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2982
  • Dołączył: Nd, 26 Gru 04

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 14:22

to sie da raczej , gorzej w Erze , ja mam i nie da sie

#5 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 16:13

Zobacz postGarcia, o 14 kwietnia 2006, 15:22, napisał(a):

to sie da raczej , gorzej w Erze , ja mam i nie da sie

no ale jak?????

#6 Użytkownik jest niedostępny   morszczyn Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Nd, 15 Sty 06

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 21:41

też sie ostatnio o to pytałem i dostałem odpowiedź że na stronie Plusa jest to napisane jak to sie robi byłem tam szukałem i nic nie znalazłem.

#7 Użytkownik jest niedostępny   giecek Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1621
  • Dołączył: Nd, 29 Sie 04

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 21:53

wpisz #31# i potem numer do ktorego chcesz zadzwonic.o ile dobrze pamietam to tak to sie robilo :) przynajmniej u mnie w orange to dziala ;)

Ten post był edytowany przez giecek dnia: 14 Kwiecień 2006 - 21:54


#8 Użytkownik jest niedostępny   Klimu Ikona

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3589
  • Dołączył: Pt, 09 Maj 03

Napisany 14 Kwiecień 2006 - 22:05

Ja tam w na stronce w orange sobię uaktywniłem usługę i mogę to zmieniać z poziomu telefonu.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Donnie Ikona

  • dude, seriously...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11209
  • Dołączył: Pn, 28 Mar 05

Napisany 15 Kwiecień 2006 - 10:18

Zobacz postGarcia, o 14 kwietnia 2006, 15:22, napisał(a):

to sie da raczej , gorzej w Erze , ja mam i nie da sie


w erze dzwonisz na BOA lub przed nuemrem wpsiujesz kod ;)

co do Plsua jesli to mix to mozesz zmienic w telefonie przez ukrywanie ID...nie jestem pewien czy tak da sie w abo, jesli nei musisz zadzwonic np do salonu i sie dopytac, najlepiej ;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   DethClaw18 Ikona

  • Postapokaliptyczny...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2404
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 06

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 12:03

Zadzwon do BOA i ładnie poproś pania zza telefonu i będziesz miał do wyboru trzy opcje. Stale ukryty numer telefonu, Stale widoczny numer telefonu i Regulowany z poziomu aparatu telefonicznego. Po 15 min masz zastrzezony numer na stale albo regulowalnie ( jest takie słowo :D?) , Jak bedziesz chcial regulowac to wpisujesz #31# przed numerem telefonu abonenta i dzwonisz na zastrzezonym, tak to tylko w Erze. W plusie jak mialem bardzo stara karte (ponad 5 letnia) mialem taką opcje w telefonie "Ukrywaj numer telefonu" i moglem sobie z poziomu telefon regulowac na stale . Najlepiej zadzwon do operatora.

#11 Użytkownik jest niedostępny   _igi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16215
  • Dołączył: Wed, 27 Lip 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 15:46

Zobacz postOLO_2306, o 14 kwietnia 2006, 13:52, napisał(a):

N7610i

a jest taki telefon w ogole? :P

#12 Użytkownik jest niedostępny   Colicab Ikona

  • Congratulations forever
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42032
  • Dołączył: Wed, 02 Mar 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 16:34

Zobacz postB@ZYLI, o 14 kwietnia 2006, 13:55, napisał(a):

jaka sieć?

bez znaczenia

#13 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 19:01

Zobacz postigi zi0m, o 23 kwietnia 2006, 16:46, napisał(a):

a jest taki telefon w ogole? :P

Dodaj obrazek

Zobacz postColicab, o 23 kwietnia 2006, 17:34, napisał(a):

bez znaczenia

no raczej jest znaczenie...poniewaz jak to tam ktos powiedzial #31# przed numerem to nie działa...

#14 Użytkownik jest niedostępny   Colicab Ikona

  • Congratulations forever
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42032
  • Dołączył: Wed, 02 Mar 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 19:05

to jest 7610. google mowi: http://googlefight.c...610&word2=7610i ze 7610i to pomylka przy wpisywaniu

#15 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 20:08

Zobacz postColicab, o 23 kwietnia 2006, 20:05, napisał(a):

to jest 7610. google mowi: http://googlefight.c...610&word2=7610i ze 7610i to pomylka przy wpisywaniu

GOOGLE mówi:" http://images.google...s?q=7610i&hl=pl "

#16 Użytkownik jest niedostępny   Crowman Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 223
  • Dołączył: Wed, 22 Mar 06

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 20:09

wejdź w ustawienia połączeń. Tam znajdź Wysyłaj Mój ID. Daj na NIE.

#17 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 20:46

Zobacz postCrowman, o 23 kwietnia 2006, 21:09, napisał(a):

wejdź w ustawienia połączeń. Tam znajdź Wysyłaj Mój ID. Daj na NIE.

nie dziala ... :hmm:

#18 Użytkownik jest niedostępny   pisarz Ikona

  • "Do zobaczenia w przyszłym życiu..." by Desmond
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14718
  • Dołączył: Pt, 26 Gru 03

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 20:47

Zobacz postGarcia, o 14 kwietnia 2006, 15:22, napisał(a):

to sie da raczej , gorzej w Erze , ja mam i nie da sie

łahaha... wolne żarty chyba :)
Wchodzisz do I-BOA i tam ladnie ustawiasz zastrzezenie numeru :> Nie widze w czym problem... ja juz od dawna mam prywatny zastrzezony.

#19 Użytkownik jest niedostępny   OLO_2306 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 991
  • Dołączył: Pt, 07 Paź 05

Napisany 23 Kwiecień 2006 - 23:32

Zobacz postpisarz, o 23 kwietnia 2006, 21:47, napisał(a):

łahaha... wolne żarty chyba :)
Wchodzisz do I-BOA i tam ladnie ustawiasz zastrzezenie numeru :> Nie widze w czym problem... ja juz od dawna mam prywatny zastrzezony.

gdzie to I-BOA...wytłumacz ktos konkretniej??

#20 Użytkownik jest niedostępny   Breugnir Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 272
  • Dołączył: So, 04 Lut 06

Napisany 24 Kwiecień 2006 - 01:52

O matko... zleję się zaraz... Nikt nie potrafi wytłumaczyć mu tego łopatologicznie?

Po pierwsze, to co chcesz zrobić to nie jest zastrzeżenie numeru tylko ukrywanie. Zastrzeżenie jest wtedy gdy Twojego nr nie podają w biurze numerów...

Jeśli chcesz mieć możliwość wyboru kiedy pokazywać, a kiedy nie:
1. Dzwonisz do Era BOA 602900000
2. Wybierasz opcje "połącz mnie z konsultantem" (taryfy biznesowe mają za free :E )
3. Mówisz, że chcesz ukrywać swój numer z możliwością sterowania z pozycji telefonu
4. Wchodzisz w ustawienia telefonu, szukasz "Pokazuj mój numer lub Pokazuj moje ID" i wybierasz "NIE"
5. Czy to takie skomplikowane :hmm:

@Pisarz: Na I-BOA (Internetowe /samoobsługowe/ Biuro Obsługi Abonenta) to Ty możesz sobie ukryć, ale nie będziesz mógł sterować z pozycji telefonu (jedynie całkowicie lub z możliwością wpisywania kodów przed numerem)...

Jeśli zawsze chcesz ukrywać swój numer:
1. Wchodzisz na www.iboa.pl
2. Wpisujesz swój nr telefonu i erakod (standardowo cztery ostatnie cyfry kodu PUK)
3. Dostajesz sms'a z hasłem jednorazowym i wpisujesz w odpowiednie pole
4. W menu po lewej stronie wybierasz "Usługi telefoniczne => Ukrywanie numeru => CLIR - Stałe ukrywanie => Zastosuj"
5. Czy to takie trudne :hmm:

Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez Breugnir dnia: 24 Kwiecień 2006 - 02:09


  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych