Forum PCLab.pl: Jak wkleić tekst z pdf do worda? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak wkleić tekst z pdf do worda? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Eddpl Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 108
  • Dołączył: Cz, 05 Maj 05

Napisany 05 Czerwiec 2006 - 20:30

Witam
Mam pytanie jak wkleić tekst z pdf do worda z zachowaniem tabelek odnosników itp. itd.
Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   kamigo Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3364
  • Dołączył: So, 03 Gru 05

Napisany 05 Czerwiec 2006 - 21:37

Hm, w sumie to mnie też by to interesowało.

#3 Użytkownik jest niedostępny   mtrusz Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Wed, 14 Maj 03

Napisany 05 Czerwiec 2006 - 21:42

Można skonwertować np. za pomocą:
http://www.scansoft.pl/pdfconverter/

#4 Użytkownik jest niedostępny   SHAAAADOW Ikona

  • <?=$tytul...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 992
  • Dołączył: So, 21 Sty 06

Napisany 07 Czerwiec 2006 - 14:53

A może Zaznaczyć.... CTRL+C i wkleic CTRL+V // Ja używam banalnie prostego i fajnego programiku foxit Reader (1MB...)..... www.instalki.pl

#5 Użytkownik jest niedostępny   magister Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 338
  • Dołączył: Pt, 27 Lut 04

Napisany 12 Czerwiec 2006 - 23:07

Bez jaj macie taka ikone T[] klikacie na nia i tam sa rozszrzenia czy cala linie zaznaczona cyz tylko zaznacozny fragment txt lol i on kopiuje podobnie obrazki tylko ikona obok jak mi sie bedzie chcialo to wkelje screna

#6 Użytkownik jest niedostępny   mysio_pysio7 Ikona

  • Kobieta (nie)anioł
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 870
  • Dołączył: Pt, 19 Mar 04

Napisany 13 Czerwiec 2006 - 08:07

Ja zwyczajnie kopiuje i wklejam.
Żeby zaznaczyć i skopiować tekst trzeba wybrać TEXT SELECT TOOL (ikonka koło "łapki" i lupy)

#7 Użytkownik jest niedostępny   mtrusz Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Wed, 14 Maj 03

Napisany 13 Czerwiec 2006 - 18:19

Zobacz postmagister, o 13 czerwca 2006, 00:07, napisał(a):

Bez jaj macie taka ikone T[] klikacie na nia i tam sa rozszrzenia czy cala linie zaznaczona cyz tylko zaznacozny fragment txt lol i on kopiuje podobnie obrazki tylko ikona obok jak mi sie bedzie chcialo to wkelje screna


A doczytałeś pytanie? Tam jest mowa o zachowaniu tabelek i odnośników. Zwykłe kopiowanie tekstu nie zawsze to umożliwia.
Poza tym staraj się pisać po ludzku (interpunkcja, czeskie błędy), bo aż oczy bolą.

#8 Użytkownik jest niedostępny   magister Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 338
  • Dołączył: Pt, 27 Lut 04

Napisany 15 Czerwiec 2006 - 10:42

straszne :P ze cie tak oczy bola zaduzo przy komputerze siedzisz a tabelke sobie wklej jako obraz :P i tyle Zreszta co za problem zrobic w wordzie tabelke i wkleic txt z pdf :P dla chcacego wszystko da rade :P chyba ze sie jest leniem i wchodzi na forum zeby poradzili Dobra nie bede wojny zaczynal hah ostatni post.

#9 Użytkownik jest niedostępny   mtrusz Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1398
  • Dołączył: Wed, 14 Maj 03

Napisany 15 Czerwiec 2006 - 23:15

Zobacz postmagister, o 15 czerwca 2006, 11:42, napisał(a):

straszne :P ze cie tak oczy bola zaduzo przy komputerze siedzisz a tabelke sobie wklej jako obraz :P i tyle


Tak, oczy mnie bolą jak czytam Twoje wypociny.
Wklejenie tabelki jako obraz - hmm... a może od razu całość dokumentu jako obraz... ;)
A jeśli pytającemu zależy na edytowalności takiej tabelki to co wtedy?

Zobacz postmagister, o 15 czerwca 2006, 11:42, napisał(a):

Zreszta co za problem zrobic w wordzie tabelke i wkleic txt z pdf :P dla chcacego wszystko da rade :P


Nie każdą tabelkę da się w ten sposób wkleić, to po pierwsze. A po drugie po co bawić się w ten sposób (tzn. tworzyć tabelkę, być może ze skomplikowanym układem), jak można automatycznie, np. za pomocą wskazanego przeze mnie programu?

Zobacz postmagister, o 15 czerwca 2006, 11:42, napisał(a):

chyba ze sie jest leniem i wchodzi na forum zeby poradzili Dobra nie bede wojny zaczynal hah ostatni post.


Szkoda, że to Twój ostatni post, bo Twoje odkrywcze rady są bezcenne :)

#10 Użytkownik jest niedostępny   Gościu Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 30
  • Dołączył: Pn, 12 Cze 06

Napisany 17 Czerwiec 2006 - 15:32

Zobacz postSHAAAADOW, o 7 czerwca 2006, 15:53, napisał(a):

A może Zaznaczyć.... CTRL+C i wkleic CTRL+V // Ja używam banalnie prostego i fajnego programiku foxit Reader (1MB...)..... www.instalki.pl

Może jest banalnie prosty ale ja nie umiem się nim obsłużyć. Pomóż mi.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych