Forum PCLab.pl: Jak usunąć Folder - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak usunąć Folder Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 11:40

Podczas instalacji SP2 powiesił mi się komp
Potem zainstalowałem go jeszcze raz ale został mi folder bb9241a0c293caa8cfbd3d0f a w nim i386 za chiny nie idzie tego usunąć

#2 Użytkownik jest niedostępny   pgluszek Ikona

  • nic...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2918
  • Dołączył: Nd, 22 Sty 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 11:41

Unlocker.... ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 11:44

To znaczy?

#4 Użytkownik jest niedostępny   pgluszek Ikona

  • nic...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2918
  • Dołączył: Nd, 22 Sty 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 11:49

To taki program zainstaluj go i wywal folder.... ;)

#5 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 12:21

Próbowałem tum unlockerem i nic po zresetowaniu kompa folder nadal jest

#6 Użytkownik jest niedostępny   PiZzA666 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6138
  • Dołączył: Pt, 03 Gru 04

Napisany 15 Sierpień 2006 - 14:26

W trybie awaryjnym też próbowałeś?
Opisz dokładniej co się dzieje. Folder się za każdym razem pojawia, czy nie możesz go usunąć, bo wyskakuje błąd?

#7 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 16:14

Folderu nie idzie usuną pojawia się casy czas odmowa dostępu
W trybie awaryjnym próbowałem już jakiś miesiąc temu.
Ja nieznajdę rozwiązania to chyba zrobie formata.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Hero_ds Ikona

  • pozytywnie zakręcony
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 876
  • Dołączył: Wt, 20 Lip 04

Napisany 15 Sierpień 2006 - 16:16

Zobacz postS@PER, o 15 sierpnia 2006, 17:14, napisał(a):

Folderu nie idzie usuną pojawia się casy czas odmowa dostępu
W trybie awaryjnym próbowałem już jakiś miesiąc temu.
Ja nieznajdę rozwiązania to chyba zrobie formata.


..uu..bez przesady..

#9 Użytkownik jest niedostępny   PiZzA666 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6138
  • Dołączył: Pt, 03 Gru 04

Napisany 15 Sierpień 2006 - 16:56

Zawsze można zainstalować linuxa i usunąć :P A niektóre live-cd chyba mają możliwość kasowania plików z dysku :P

#10 Użytkownik jest niedostępny   tomeczeq Ikona

  • 1010011010
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2381
  • Dołączył: Cz, 20 Lip 06

Napisany 15 Sierpień 2006 - 17:09

zmien nazwe / przesun gdzies i w awaryjnym usun :P w ten sposob ja kazdy plik moge usunac :P a jak nie to unlocker i tyle

#11 Użytkownik jest niedostępny   babel85 Ikona

  • try before you die...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 548
  • Dołączył: Wed, 21 Gru 05

Napisany 15 Sierpień 2006 - 18:45

przeciez on juz probowal unlockerem czytaj posty!!!

#12 Użytkownik jest niedostępny   Ring0 Ikona

  • I want to believe...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2877
  • Dołączył: Wt, 20 Wrz 05

Napisany 15 Sierpień 2006 - 19:34

Nadaj sobie odpowiednie prawa do tego folderu.

#13 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25826
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 16 Sierpień 2006 - 00:34

To samo mi przychodzi do głowy. Skoro unlocker nie odblokował folderu, lub odblokował, ale nie można usunąć to na 100% uprawnienia.
Panel sterowania -> opcje folderów -> widok -> ODZNACZ użyj prostego udostępniania plików...
teraz PPM na tym folderze -> zakłądka zabezpieczenia i dodaj konto o nazwie "Wszyscy" i nadaj pełne uprawnienia, lub dodaj tam nazwę swojego konta i nadaj pełne uprawnienia - teraz powinien dac się usunąć.


Pozdrawiam.

#14 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 16 Sierpień 2006 - 00:50

OTO SKÓTEK:

#15 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25826
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 16 Sierpień 2006 - 00:54

Pisałem, że zakładka ZABEZPIECZENIA, a nie UDOSTĘPNIANIE ;)


Pozdrawiam.

#16 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 16 Sierpień 2006 - 01:11

powiem tak miałem jeszcze jeden folder którego nie mogłem usunąc, Unloker rzeczywiscie pomógł a z tym za Chiny nic się nie da zrobić.


Na tą zakładkę w ogóle nie nie mogę wejść

Na tą zakładkę w ogóle nie nie mogę wejść

:question:

Ten post był edytowany przez S@PER dnia: 08 Sierpień 2008 - 05:33


#17 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25826
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 16 Sierpień 2006 - 01:11

Poczekaj chwilę po kliknięciu, powinna się zmienić. Dziwne,że nie możesz.


Pozdrawiam.

#18 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 16 Sierpień 2006 - 01:15

Niewiem co jest grane.
Mogę z tym żyć ale wkórza mnie że on tam jest i nie idzie go usunąć.

POZDRAwiam

ps jeszcze nie spisz? maly_szcz

#19 Użytkownik jest niedostępny   B166ER Ikona

  • Hope Of Light
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11132
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 04

Napisany 16 Sierpień 2006 - 01:18

Zobacz postS@PER, o 16 sierpnia 2006, 02:15, napisał(a):

Niewiem co jest grane.
Mogę z tym żyć ale wkórza mnie że on tam jest i nie idzie go usunąć.

POZDRAwiam

ps jeszcze nie spisz? maly_szcz


Jest jeszcze jedna możliwość (może się uda)
Nadpisz plik programem Eraser.
Pytanie mam jeszcze to Twój komp masz uprawnienia admina ?

#20 Użytkownik jest niedostępny   S@PER Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 207
  • Dołączył: Pn, 14 Sie 06

Napisany 16 Sierpień 2006 - 01:58

Jest udało mi się!!!

Wlazłem w udostępnienia i zabezpieczenie>zabezpieczenia
pojawił mi się ten komunikat co na screenie powyżej. Nacisnołem OK. Aktywny był tylko przycisk zaawansowane, wybrałem go, pojawiło mi się nowe okno "Zaawansowane ustawienia zabezpieczeń dla i386" weszłem na zakładkę "Czynne usprawnienia" tam z koleji był przycisk Wybierz...(((wiem nudze z tak szczegółowym opisywaniem ale może kidyś ktoś będzie miał podobny problem))) Wcisnołem go i pojawiło mi się okno "Wybieranie: Użytkownik lub grupa" w puste pole wpisałem nazwe swoją użytkownika i zatwierdziłem.
Następnie przeszłem do zakładki "Właćcicel" z listy która tam była wybrałem nazwe nie Administratorzy tylko tą drugą ze swoim imieniem i dodałem zaznaczenie przy "Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów"
i wcisnołem OK Pojawił sie komunikat "Nie masz uprawnień do odczytu zawartości katalogu \xx\xxxxxxxx\xxx\i386 Czy chcesz zamienić uprawnienia katalogu na uprawnienia dające pełną kontrolę?"
Zgodziłem się. I normalnie bez żadnych problemów usunołem skubańca.

Nawet nauczyciel od informatyki niewiedział JAK TO ZROBIĆ

Dzieki

bez twojej pomocy nigdy bym na to nie wpadł. :D










Kończe pisać i widzę że nadeszedł jeszcze jeden post moja odpowiedz brzmi Tak
gdybym nie miał uprawnień Admina wogóle bym się nie pytał.

Zobacz postS@PER, o 16 sierpnia 2006, 02:51, napisał(a):

Jest udało mi się!!!

Wlazłem w udostępnienia i zabezpieczenie>zabezpieczenia
pojawił mi się ten komunikat co na screenie powyżej. Nacisnołem OK. Aktywny był tylko przycisk zaawansowane, wybrałem go, pojawiło mi się nowe okno "Zaawansowane ustawienia zabezpieczeń dla i386" weszłem na zakładkę "Czynne usprawnienia" tam z koleji był przycisk Wybierz...(((wiem nudze z tak szczegółowym opisywaniem ale może kidyś ktoś będzie miał podobny problem))) Wcisnołem go i pojawiło mi się okno "Wybieranie: Użytkownik lub grupa" w puste pole wpisałem nazwe swoją użytkownika i zatwierdziłem.
Następnie przeszłem do zakładki "Właćcicel" z listy która tam była wybrałem nazwe nie Administratorzy tylko tą drugą ze swoim imieniem i dodałem zaznaczenie przy "Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów"
i wcisnołem OK Pojawił sie komunikat "Nie masz uprawnień do odczytu zawartości katalogu \xx\xxxxxxxx\xxx\i386 Czy chcesz zamienić uprawnienia katalogu na uprawnienia dające pełną kontrolę?"
Zgodziłem się. I normalnie bez żadnych problemów usunołem skubańca.

Nawet nauczyciel od informatyki niewiedział JAK TO ZROBIĆ

Dzieki

bez twojej pomocy nigdy bym na to nie wpadł. :D
Kończe pisać i widzę że nadeszedł jeszcze jeden post moja odpowiedz brzmi Tak
gdybym nie miał uprawnień Admina wogóle bym się nie pytał.

Dzięki maly_szcz



Zobacz postB166ER, o 16 sierpnia 2006, 02:18, napisał(a):

Jest jeszcze jedna możliwość (może się uda)
Nadpisz plik programem Eraser.
Pytanie mam jeszcze to Twój komp masz uprawnienia admina ?


Chcę zaznaczyć ze nie jesto plik tylko folder i ne ma tam czego nadpisywać.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych