Forum PCLab.pl: [Word] Jak zrobic ankiete? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Word] Jak zrobic ankiete? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   titit Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Wed, 16 Lis 05

Napisany 29 Sierpień 2006 - 10:23

Witam. Siedze nad tym juz kolejny dzien i nie mam zielonego pojecia jak mozna w Wordzie zrobic ankiete tzn. taka zeby mozna bylo zaznaczac chaczyki, wybierac z listy itp. Tak to jest jak nie ma sie fachowej literatury :( Moze jest ktos kto moze mi pomoc w tej kwestii a moze jest lepszy sposob lub program na zrobienie tak owej ankiety. Bede bardzo wdzieczny za kazda wskazowke i pomoc, pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 29 Sierpień 2006 - 22:57

widok -> paski narzędzi -> formany.


Pozdrawiam.

#3 Użytkownik jest niedostępny   titit Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Wed, 16 Lis 05

Napisany 30 Sierpień 2006 - 20:21

No tak. sprawdzilem juz ta opcje lecz tam cos chyba trzeba wymyslec z makrami a to juz chyba nie obedzie sie bez fachowej literatury :( dobrze mysle?

#4 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 30 Sierpień 2006 - 21:20

A co Ty chcesz,a by z tą ankietą się dalej działo? jesli chciałeś tylko pola do zaznaczenia to makra nie potrzebne.
Jeśli chcesz aby Word "coś" z tym wynikiem robił to razcej tak.


Pozdrawiam.

#5 Użytkownik jest niedostępny   titit Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Wed, 16 Lis 05

Napisany 30 Sierpień 2006 - 22:03

Hi! milo ze chcesz mi pomoc, co do tej ankiety to owszem chcialem aby bylo cos takiego ze np.:
1 Czy twoim zdaniem to jest dobry pomysl:
[] Tak
[] Nie
czlowiek ktory bedzie wypelnial taka ankiete ma mozliwosc zaznaczenia chaczykiem [] swojej odpowiedzi ale jak probuje zastosowac ta opcje: formularze -> pole wyboru to nic mi nie dziala :( wiec nie wiem juz co mam zrobic aby ta opcja chodzila, moze to jest banalne ale nie mam literatury fachowej i nie bardzo lapie co i jak :( Nie wiem tez czy taka opcja jak wyslanie ankiety pod konkretny adres mailowy jest ale jesli ktos zna sie na tym to tez bym byl wdzieczny za jakies info. Mam nadzieje ze wszystko opisalem ok ale jakby byly jeszcze jakies pytania to prosze pytac, dzieki bardzo !!

Ten post był edytowany przez titit dnia: 30 Sierpień 2006 - 22:03


#6 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 30 Sierpień 2006 - 22:39

Zrobiłem Ci krótki opis na start w Wordzie. Mam nadzieję, że pomoże.
Załączony plik  ankieta.doc (86.5K)
Ilość pobrań: 629


Pozdrawiam.

#7 Użytkownik jest niedostępny   titit Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Wed, 16 Lis 05

Napisany 31 Sierpień 2006 - 18:22

DZIEKUJE CI BARDZO! wszystko juz jest jasne dla mnie tylko chyba ja mam problem z moim wordem, mam wersje 2002 wiec nie ma tam pewnych rzeczy np. przycisku OCK wiec chyba musze zalatwic sobie nowsza wersje worda i juz nie bedzie problemu, a jak juz pisze to czy jest wspomniana w poprzedniej mojej wypowiedzi mozliwosc wyslania takiej ankiety na konkretny adres po przycisnieciu na jakis przycisk w samej ankiecie? czy moze trzeba juz zrobic do tego jakies makro? ok, jeszcze raz DZIEKUJE!

#8 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 01 Wrzesień 2006 - 21:58

Do tego trzeba pisać makra.
Robiłem coś takiego ale w Excel-u. Jak otworzysz VBA poszukaj w pomocy - napewno będzie przykład. W razie problemów pisz :)
Proszę bardzo :)


Pozdrawiam.

#9 Użytkownik jest niedostępny   titit Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Wed, 16 Lis 05

Napisany 04 Wrzesień 2006 - 17:35

Rozumie, jak znajde chwilke to poszukam i przetestuje a jak cos nie bedzie tak albo jak czegos nie skumam to sie odezwe, jeszcze raz DZIEKI !! pozdrawiam

#10 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 04 Wrzesień 2006 - 20:22

Proszę bardzo :)


Pozdrawiam.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych