Forum PCLab.pl: czy można namierzyć tel na karte? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

czy można namierzyć tel na karte? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   barkley1 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Wt, 31 Paź 06

Napisany 31 Październik 2006 - 17:30

proszę o pilną odpowiedź,

czy można namierzyć tel na kartę, ?

czy po wyjęciu karty , z której były wysyłane sms-y (tak-tak)i i włożeniu innej na abonament) ten sam operator można namierzyć telefon?

czy już wtedy nie da sie?

czy mogą cie namierzyć po IMS, czyli danych aparatu?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

  • JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5961
  • Dołączył: Nd, 19 Lut 06

Napisany 31 Październik 2006 - 17:44

Tak-telefon logujac sie do sieci odkrywa przed nie IMEI dla tego kradzione telefony z zablokowanym tym wlasnie kodem nie dzialaja

#3 Użytkownik jest niedostępny   barkley1 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Wt, 31 Paź 06

Napisany 31 Październik 2006 - 17:50

Zobacz postRadow, o 31 października 2006, 17:44, napisał(a):

Tak-telefon logujac sie do sieci odkrywa przed nie IMEI dla tego kradzione telefony z zablokowanym tym wlasnie kodem nie dzialaja



rozumiem że jak 1 raz wysłałęs sms z telefonu to jest on zapamiętany w systemie i nawet po włożeniu innej karty można taki telefon odnależć bo system zapamięyuje IMEI??

A numer IMEI mozna zmienic ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   tadpole Ikona

  • Listener...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1702
  • Dołączył: Wed, 19 Paź 05

Napisany 31 Październik 2006 - 18:14

Zobacz postbarkley1, o 31 października 2006, 17:50, napisał(a):

rozumiem że jak 1 raz wysłałęs sms z telefonu to jest on zapamiętany w systemie i nawet po włożeniu innej karty można taki telefon odnależć bo system zapamięyuje IMEI??

A numer IMEI mozna zmienic ?

Nie można

#5 Użytkownik jest niedostępny   kukika Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 327
  • Dołączył: Cz, 22 Cze 06

Napisany 31 Październik 2006 - 18:22

Słyszałem że się da zmienić IMEI telefonu, ale jak, to nie mam pojęcia.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

  • JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5961
  • Dołączył: Nd, 19 Lut 06

Napisany 31 Październik 2006 - 18:48

Da sie zmienic ale w Polsce jest to nielegalne

#7 Użytkownik jest niedostępny   _igi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16215
  • Dołączył: Wed, 27 Lip 05

Napisany 31 Październik 2006 - 19:06

Zobacz postbarkley1, o 31 października 2006, 17:50, napisał(a):

A numer IMEI mozna zmienic ?

a co, telefonik się ukradło?

#8 Użytkownik jest niedostępny   siteman Ikona

  • Taking You Forward
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1448
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 03

Napisany 31 Październik 2006 - 19:22

W większości modeli nie da się zmienić w prosty sposób(software-owo). Jest to jedna z informacji zawarta w EPROM-ie a te przewaznie montowane są na stałe(wlutowywane).Serwisy generalnie nie zmieniają.
Istotnie dzieki jednemu z dwuch rejestrów (local lub visitor) operator identyfikuje telefon po numerze IMEI i to ten numer a nie numer abonenta, jest "tablicą rejestracyjną" telefonu.Po SIM-ie i zawartym w nim numerze nie dokonuje się identyfikacji.

#9 Użytkownik jest niedostępny   BendiX Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4250
  • Dołączył: Pn, 13 Mar 06

Napisany 31 Październik 2006 - 19:42

Zobacz post_igi, o 31 October 2006, 19:06, napisał(a):

a co, telefonik się ukradło?

a co? chcesz kupic? :E

#10 Użytkownik jest niedostępny   Sziva Ikona

  • Radioactive zone
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4368
  • Dołączył: Pt, 02 Kwi 04

Napisany 31 Październik 2006 - 19:54

A dlaczego się pytasz o namierzenie telefonu? Dzwoniłeś do szkoły, że bomba jest w ubikacji?

#11 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

  • JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5961
  • Dołączył: Nd, 19 Lut 06

Napisany 31 Październik 2006 - 19:57

Zobacz postsiteman, o 31 października 2006, 19:22, napisał(a):

W większości modeli nie da się zmienić w prosty sposób(software-owo). Jest to jedna z informacji zawarta w EPROM-ie a te przewaznie montowane są na stałe(wlutowywane).Serwisy generalnie nie zmieniają.
Istotnie dzieki jednemu z dwuch rejestrów (local lub visitor) operator identyfikuje telefon po numerze IMEI i to ten numer a nie numer abonenta, jest "tablicą rejestracyjną" telefonu.Po SIM-ie i zawartym w nim numerze nie dokonuje się identyfikacji.


Nie zmieniaja serwisu bo to nielegalene-boja sie
A reszty nie bede komentowal zeby nie dostac % :)

#12 Użytkownik jest niedostępny   _igi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16215
  • Dołączył: Wed, 27 Lip 05

Napisany 31 Październik 2006 - 20:59

Zobacz posttak, o 31 października 2006, 19:42, napisał(a):

a co? chcesz kupic? :E

mojego K750i za 100 zł - chętnie :D i żeby jeszcze była 512 ;P

#13 Użytkownik jest niedostępny   winuser Ikona

  • pclab fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2149
  • Dołączył: Cz, 17 Lis 05

Napisany 31 Październik 2006 - 21:01

chyba sie nie da namierzyć...ale jak beda mieli numer to nigdy nicn ie wiadomo ;]

#14 Użytkownik jest niedostępny   Snajper7 Ikona

  • gone
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1012
  • Dołączył: Pn, 24 Lip 06

Napisany 31 Październik 2006 - 21:12

Poprzednicy wszystko wytłumaczyli, da się.

#15 Użytkownik jest niedostępny   misieq Ikona

  • Do or die.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5545
  • Dołączył: Wt, 03 Paź 06

Napisany 04 Listopad 2006 - 12:45

ojojoj.Chyba ktoś tu coś przeskrobał :E

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych