Forum PCLab.pl: youtube brak głosu ... . - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

youtube brak głosu ... . Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest dostępny   dszywala Ikona

  • Title in progress . .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11850
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 04

Napisany 10 Listopad 2006 - 20:27

witam
Siostra suszy mi głowę od godziny ...
Nie ma głosu na youtube,, obraz na filmikach normalnie chodzi a głosu brak..
W czym może być problem ?


pozdr

#2 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 10 Listopad 2006 - 22:02

Kodeki? Masz FFDShow?


Pozdrawiam.

#3 Użytkownik jest dostępny   dszywala Ikona

  • Title in progress . .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11850
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 04

Napisany 10 Listopad 2006 - 22:32

Zobacz postmaly_szcz, o 10 listopada 2006, 22:02, napisał(a):

Kodeki? Masz FFDShow?
Pozdrawiam.

Mam k-lite ,,expert".

#4 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 10 Listopad 2006 - 22:52

No więc sparwdx na ffdshow.


Pozdrawiam.

#5 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33721
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 11 Listopad 2006 - 00:34

to i ja sie podepne, czesc filmikow na yt dziala u mnie normalnie, a czesc odmawia wspolpracy
i tak:
a) na firefoxie na stronach zawierajacych filmiki embed mam widok pierwszej klatki, klikniecie na play konczy sie tym samym co przejscie na strone Youtube, "Loading..." a w statusbarze napis "connecting to"
b) na operze embed pokazuja sie na chwilke i znikaja, jak odpowiednio szybko klikne, to otwiera sie strona Youtube z danym filmikiem i odtwarza sie bez problemu
problem zwiazany jest z serwerem, na ktorym jest filmik z Kononowiczem oraz jeszcze z jednym (yt chyba ma 4 albo 5 serwerow)

#6 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 11 Listopad 2006 - 00:57

Możesz podać przykładowy link z którym masz problem? Jakoś nie bardzo chce mi sie szuakć tego filmiku a mogę znaleść przy okazji inny (nie ten o który chodziło) :)


Pozdrawiam.

#7 Użytkownik jest niedostępny   radeon2005 Ikona

  • ...
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 834
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 11 Listopad 2006 - 01:00

Zobacz postdszywala, o 10 listopada 2006, 20:27, napisał(a):

witam
Siostra suszy mi głowę od godziny ...
Nie ma głosu na youtube,, obraz na filmikach normalnie chodzi a głosu brak..
W czym może być problem ?
pozdr

Może suwak po prostu wystarczy przesunąć w prawo ? :E

- spróbuj innych kodeków - u mnie z k-lite były problemy.

#8 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33721
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 11 Listopad 2006 - 01:10

http://www.youtube.c...h?v=J-FyEySJBPk
albo
http://www.youtube.c...k4h4-zHxk&eurl=

#9 Użytkownik jest niedostępny   Jędrzej Ikona

  • 電気工学
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6144
  • Dołączył: Nd, 15 Wrz 02

Napisany 11 Listopad 2006 - 09:10

dla użytkowników Opery polecam: http://forum.pclab.p...h...st&id=11521 łatkę na rejestr i instalację WMP 10.

Dla reszty polecam pakiet: http://www.cccp-project.net/ - jest oparty na FFDShow, sprawia zero problemów.

No i jeszcze ktoś na forum pisał już nt. problemów z flashowymi filmikami. Gdzieś łatka na to też powinna być. Chyba w Centrum Opery nawet. Otóż i to: http://forum.pclab.p...o...t&p=2919059

#10 Użytkownik jest niedostępny   ytrewq Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 227
  • Dołączył: Pt, 15 Wrz 06

Napisany 11 Listopad 2006 - 09:48

a ja sie odepne, na IE nie działają filmy na You Tube, pokazuje sie informacja ze nie mam flasha, tylko że inne stronki z flashem działają. Na Firefoxie wszystko działa

#11 Użytkownik jest dostępny   dszywala Ikona

  • Title in progress . .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11850
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 04

Napisany 11 Listopad 2006 - 10:46

Zobacz postytrewq, o 11 listopada 2006, 09:48, napisał(a):

a ja sie odepne, na IE nie działają filmy na You Tube, pokazuje sie informacja ze nie mam flasha, tylko że inne stronki z flashem działają. Na Firefoxie wszystko działa

Chyba wystarczy zainstalować flash playera :)

#12 Użytkownik jest niedostępny   maly_szcz Ikona

  • PCLab.pl team
  • Ikona
  • Grupa: Admini
  • Postów: 25814
  • Dołączył: Wed, 17 Sie 05

Napisany 12 Listopad 2006 - 20:10

Zobacz postjanuzi, o 11 listopada 2006, 01:10, napisał(a):


Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to stara wersja flasha,a bynajmniej taka, która ma problemy z tym playerem. Popatzryłem na te filmiki i tam jest coś takiego: player2.swf?... a takich playerków jest chyba kilka.


Pozdrawiam.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych